Un mare actor se implică în problema armelor nucleare

Un mare actor se implică în problema armelor nucleare
Publicat: 26/04/2016, 08:25

Actorul american în vârstă de 71 de ani lucrează la un documentar despre o familie din California, care trăiește în apropierea unei fabrici Boeing, unde are loc un accident nuclear în anii 1950.

„Practic, a otrăvit tot cartierul. Toată familia are cancer tiroidian”, a declarat actorul pentru The Hollywood Reporter.

Promovând filmul intitulat „The Bomb/ Bomba” în cadrul Festivalului de Film Tribeca, actorul a mai spus: „Lumea se apropie de un nou Război Rece în avansarea armelor nucleare. Este vorba despre trilioane de dolari cheltuite, rușii și-au lansat noile rachete. Este foarte greu de crezut”.

„Poate, doar poate, putem avea o nouă generație care poate examina una dintre cele mai grave probleme de pe planetă la momentul actual. Anul acesta vor avea loc alegeri. Odată ce trecem de alegerile primare și odată ce mai multă atenție este atrasă asupra modului în care această cursă pentru arme continuă, ar trebuie să existe o discuție amplă pe acest subiect, în toamnă”, a continuat actorul.

„Se pare că vor fi Donald Trump și Hillary Clinton, cu păreri distincte asupra acestui aspect primordial”.

Douglas speră ca oamenii care dețin putere să nu aștepte până e prea târziu să trateze această problemă: „Lucrul terifiant la problema nucleară este…că trebuie să aștepți până apare cu adevărat o bombă, care va face ca viețile pierdute în urma atacului terorist de pe 11 septembrie și atentatelor din Paris sau Bruxelles să pară o nimica toată în comparație cu decesele provocate de aceasta”.

„Putem elimina armele nucleare. Este foarte ușor. Noi, ca oameni, putem face ceva în legătură cu asta. Chiar putem, stă în puterea noastră”, a conchis actorul american.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas, în vârstă de 71 de ani, a câștigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul „Wall Street” (1988).

Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum „Idilă pentru o piatră prețioasă” și „Wonder Boys”, însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliție Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune „Străzile din San Francisco”, difuzat de televiziunea ABC între anii 1972 și 1976.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase