Un mister vechi de 350 de ani, descifrat cu un soft din Dark Web. Mesajul din „Scrisoarea diavolului” scrisă de o măicuță în 1676

Un mister vechi de 350 de ani, descifrat cu un soft din Dark Web. Mesajul din „Scrisoarea diavolului scrisă de o măicuță în 1676
Publicat: 09/09/2017, 11:39

Textul a fost scris de Maria Crocifissa della Concezione în 1676, care a susținut că i-a fost dictată de Diavol, iar vreme de 341 de ani a rămas un mister.

Potrivit legendei, sora Maria Crocifissa della Concezione s-a dintr-un leșin și a găsit mai multe scrisori misterioase, dar pe care ea le scrisese într-o combinație incomprehensibilă de scripturi antice.

Atât sora Maria și cât și celelalte maici de la mănăstirea din Palma di Montechiaro au crezut că scrisorile erau o ispită a lui Lucifer pentru a le convinge să își piardă credința în Dumnezeu.

Numai una dintre scrisorile maicii Maria, compusă în 1676, a supraviețuit în timp, iar textul său a stârnit mare vâlvă atât în lumea academică, cât și cea a spiritiștilor.

341 de ani mai târziu, cercetătorii de la Centrul Științific Ludum din Sicilia au decodat scrisoarea folosind un algoritm găsit pe Dark Web. Web-ul întunecat este conținutul World Wide Web care există pe rețelele darknet, rețele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software pentru a putea fi accesat, nefiind indexat de motoarele de căutare.

Oamenii de știință au constatat că scrisorile erau scrise îm mai multe limbi, sora Maria ajungând să fie un lingvist remarcabil, în timpul petrecut la mănăstire.

„Am auzit despre acest software, despre care credem că este folosit de serviciile secrete pentru codificare”, a declarat directorul Centrului Daniele Abete, pentru The Times.

„Am configurat software-ul cu greaca veche, araba, alfabetul rusesc și latina pentru a decoda o parte din scrisoare și a demonstra că textul este cu adevarat diabolic”, a adăugat ea.

Scrisoarea descrie relația dintre oameni, Dumnezeu și Satana într-o manieră alambicată și inconsistentă, spun savanții.

„Dumnezeu crede că poate elibera muritori”, specifică scrisoarea maicii Maria, „acest sistem nu funcționează pentru nimeni”. Trinitatea, Dumnezeu, Iisus și Duhul Sfânt, sunt numite în text ca fiind „valori moarte”.

Daniele Abete a mărturisit, după ce a descifrat conținutul scrisorii, că textul arată că maica Maria suferea de schizofrenie.

„Eu personal cred că acea călugărița a cunoștea bine mai multe limbi, iar asta i-a permis să inventeze codificarea și poate că suferea de o boală, ca schizofrenia, care a făcut-o să-și imagineze discuțiile cu diavolul”, a spus cercetătorul.

Drept umare, concluzionează savanții, călugărița nu ar fi fost „posedată de diavol”, cum s-a crezut sute de ani, ci ar fi suferit de schizofrenie sau tulburare bipolară.

„Asta nu a împiedicat numeroasele secte satanice să mă contacteze de când am publicat concluziile noastre”, a mai spus Daniele Abete.