Un nou album post-mortem Jimi Hendrix va fi lansat pe 5 martie

Un nou album post-mortem Jimi Hendrix va fi lansat pe 5 martie
Publicat: 04/03/2013, 16:52
Actualizat: 07/05/2019, 21:01

Un album cu piese originale înregistrate de Jimi Hendrix în perioada 1968-1969, dar care nu au fost niciodată lansate, va fi disponibil pe piața americană începând cu 5 martie, informează The Independent.

Discul intitulat „People, Hell And Angels” include piese ce ar fi trebuit să facă parte din albumul „First Days Of The New Rising Sun”, o continuare a materialului discografic „Electric Ladyland”, la care muzicianul american a lucrat în ultmii ani ai vieții.

„După succesul uriaș pe care (Jimi Hendrix, n. red) l-a avut cu > și primele albume, a vrut să facă mai mult, astfel că noile piese au sunat cu totul diferit față de cele anterioare”, a explicat Janie Hendrix, sora fostului artist și președintele companiei Experience Hendrix.

„Acest nou album este foarte important pentru toții fanii lui pentru că îi dezvăluie creativitatea, dar și o altă latură a lui Jimi”, a adăugat aceasta, precizând că pentru înregistratea pieselor fratele său a cântat la corn, clape, tobe și chitară.

„Să lucreze în studio a fost o experiență total diferită pentru el, comparativ cu ceea ce făcea când cânta live”, a spus și John McDermott, autorul volumului biografic „Jimi Hendrix: An Illustrated Experience”.

„Oamenii sunt încă dornici de muzică adevărată și piese bune, iar Jimi a fost un compozitor extraordinar și unul dintre cei mai buni chitariști ai tuturor timpurilor”, a mai spus McDermott.

Născut pe 27 noiembrie 1942, James Marshall „Jimi” Hendrix a învățat să cînte la chitară pe când avea doar 12 ani, fiind influențat de legendele blues B.B.King și Robert Johnson. Deși stângaci, al a cântat la chitară pentru dreptaci, folosind-o însă răsturnată. La 17 ani s-a înrolat în Air Force ca parașutist, însă din cauza unei accidentări a fost nevoit să se retragă.

Până în 1963 a cântat alături de Little Richard, The Isley Brothers, Wilson Pickett și Jackie Wilson, pentru o carieră solo optând abia în 1965.

Alături de basistul Noel Reeding și bateristul Mitch Mitchell a format Jimi Hendrix Experience, trio-ul înregistrând un succes extraordinar în 1967, când piesele „Hey Joe”, „Purple Haze” și „The Wind Cries Mary” au ajuns în Top 10 în SUA și Marea Britanie.

Trupa s-a destrămat însă în 1969 și în același an Jimi Hendrix a urcat pe scena faimosului festival Woodstock alături de „Band Of Gypsies”, formație pe care muzicianul o înființase special pentru acel concert.

Un an mai târziu, Hendrix a început să lucreze la albumul „First Rays Of the New Rising Sun”, pe care nu a reușit însă să-l finalizeze pentru că pe 18 septembrie 1970 artistul s-a stins din viață.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase