Un nou raport toxicologic arată o posibilă cauză a morții actriței Brittany Murphy

Un nou raport toxicologic arată o posibilă cauză a morții actriței Brittany Murphy
Publicat: 19/11/2013, 11:58
Actualizat: 26/03/2019, 03:52

Actrița Brittany Murphy, care a fost găsită moartă, în 2009, în locuința ei din Los Angeles, ar fi decedat din cauza intoxicării cu otravă de șoareci, arată rezultatele unui nou raport toxicologic, informează contactmusic.com.

Brittany Murphy, al cărei deces a fost considerat accidental, provocat de pneumonie și de „anemie cauzată de carența de fier”, după cum a stabilit ancheta, ar fi fost otrăvită, susține tatăl acesteia, Angelo Bertolotti, care a trimis mostre din părul fiicei sale pentru o analiză independentă.

Conform rezultatelor analizei, în părul actriței s-au descoperit 10 metale grele, într-o concentrație de zece ori mai mare decât nivelul „ridicat” stabilit de Organizația Mondială a Sănătății. Aceste metale se regăsesc cel mai adesea în otravă de șoareci, pesticide și insecticide.

Angelo Bertolotti ar fi încercat să dea în judecată Departamentul de Poliție din Los Angeles și Baroul judecătorului de instrucție din același oraș, acuzându-i că „nu au reușit să ducă la bun sfârșit testele toxicologice” asupra mostrelor de păr ale fiicei sale și că moartea acesteia a fost „incorect stabilită ca fiind cauzată de pneumonie și anemie.”

Plângerea nu a fost admisă, dar tatăl actriței a trimis mostre din țesuturi, sânge și părul actriței pentru analize independente la laboratorul Carlson din Colorado, potrivit publicației The Examiner.

Înainte de a muri, actrița ar fi prezentat simptomele cuiva care ar fi fost otrăvit cu metale grele: dureri de cap, amețeală, crampe abdominale, frisoane, transpirație, pierderea orientării, tuse, respirație șuierătoare, congestie și pneumonie.

„Zvonurile răuvoitoare, răspândite de tabloide, au mânjit pe nedrept reputația lui Brittany, fiica mea nu a fost nici anorexică, nici drogată, după cum au lăsat să se înțeleagă de atâtea ori. Brittany și Simon (soțul actriței, n.r.) au fost ridiculizați de The Hollywood Reporter, când s-au plâns în legătură cu faptul că se aflau sub supraveghere și se temeau pentru viața lor. Nu îmi voi găsi liniștea până ce nu se va spune adevărul despre aceste evenimente tragice. Se va face dreptate pentru Brittany”, a declarat tatăl actriței pentru The Examiner.

Actrița americană Brittany Murphy, cunoscută pentru rolurile din „Liceenele din Beverly Hills/ Clueless”, „Frumusețe mortală/ Drop Dead Gorgeous”, „Tinerețe furată/ Girl, Interrupted” și „8 Mile”, a murit la vârsta de 32 de ani, în urma unui stop cardiac, pe 20 decembrie 2009, fiind descoperită în sala de baie a reședinței sale din Hollywood Hills.

Potrivit medicilor legiști, în sângele acesteia a fost descoperită o combinație de medicamente eliberabile pe rețetă, dar și achiziționate fără prescripție medicală. Medicii nu au detectat droguri în fluxul sangvin al actriței.

La cinci luni după moartea actriței, soțul acesteia, scenaristul Simon Monjack, în vârstă de 40 de ani, a murit de asemenea din cauza pneumoniei și anemiei.

La momentul respectiv, Roger Neal, agentul de presă al lui Simon Monjack, confirmase faptul că scenaristul de origine britanică avea nevoie de o intervenție de tip by-pass, care a fost însă amânată, deoarece acesta era mult prea ocupat pe plan profesional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern