Florin Badescu
12.01.2016
Magazin

Un pui de pinguin a primit numele Bowie

Un pui de pinguin a primit numele Bowie
Un pui de pinguin de la Grădina Zoologică din orașul american Cincinnati, care a eclozat vineri, ziua ce a marcat a 69-a aniversare a cântărețului David Bowie, a primit numele celebrului artist britanic, pentru a onora memoria și cariera fenomenală a acestuia, informează Reuters.

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul. Anunțul a fost confirmat, luni dimineață, de familia artistului.

Cântărețul a lansat ultimul său album de studio, „Blackstar”, de ziua lui de naștere, pe 8 ianuarie.

Pinguinul Bowie a eclozat chiar în acea zi, vineri, marcând prima venire pe lume din anul 2016 la Grădina Zoologică și Botanică din Cincinnati. Angajații săi au solicitat ajutorul fanilor, pe Facebook, pentru găsirea unui nume special pentru puiul de pinguin. Cele mai populare sugestii au fost Bowie și Elvis, întrucât 8 ianuarie este și ziua de naștere a cântărețului Elvis Presley.

Îngrijitorii pinguinului au ales numele Bowie, deoarece grădina zoologică menționată are deja un pinguin regal care se numește Elvis.

Micuțul Bowie este unul dintre cei 33 de membri ai unei colonii de pinguini mici (Eudyptula minor) – cea mai mică specie de pinguin din lume – din Cincinnati. Colonia de pinguini mici – cunoscuți și sub numele de pinguini albaștri – de la Grădina Zoologică din Cincinnati este cea mai mare de pe teritoriul Statelor Unite.

Puinguinii mici, spre deosebire de pinguinii regali, preferă temperaturile moderate și, din acest motiv, vizitatorii din Cincinnati vor putea să îl vadă pe Bowie și restul coloniei sale abia în primăvară.

Inchide