Un renumit scriitor de romane SF l-a comparat pe Obama cu Hitler

Un renumit scriitor de romane SF l-a comparat pe Obama cu Hitler
Publicat: 17/08/2013, 18:28
Actualizat: 29/07/2014, 19:24

Scriitorul american Orson Scott Card, un renumit autor de romane SF, precum „Jocul lui Ender” („Ender’s Game”), deja criticat pentru declarațiile sale recente anti-gay, l-a comparat pe președintele american Barack Obama cu dictatorul nazist Adolf Hitler, relatează lefigaro.fr.

Orson Scott Card a creat deja o polemică puternică în presa americană, luna trecută, atunci când a dezvăluit că se opune cu tărie căsătoriilor gay. Recent, o altă declarație a scriitorului american a provocat un nou scandal.

Într-o postare intitulată „Unlikely Events”, publicată pe blogul său Civilization Watch, scriitorul, care este mormon, și-a imaginat o Americă post-democratică, în care președintele Statelor Unite ale Americii și prima doamnă sunt aleși pentru eternitate. Astfel, Barack Obama ar prelua controlul asupra Statelor Unite, prin forță, după modelul dictatorilor Hitler și Stalin, bazându-se pe sprijinul armatei guvernamentale, relatează The Hollywood Reporter.

Speculațiile romancierului american, considerate „delirante” de autorii articolului publicat pe site-ul revistei Le Figaro, nu se opresc însă aici: Președintele Obama s-ar folosi de soția sa, Michelle, pentru a adăuga în Constituție un amendament care va permite liderilor politici americani să fie realeși pentru eternitate. „Obama va câștiga fiecare campanie electorală cu 98% din voturi. Așa funcționează lucrurile în Nigeria și în Zimbabwe, așa au mers lucrurile în epoca Germaniei naziste”, scrie Orson Scott Card.

Scriitorul, în vârstă de 61 de ani, și-a prefațat eseul explicând că munca de scriitor de romane SF constă în „a face ca anumite evenimente improbabile să pară nu doar realizabile, ci mai ales inevitabile”. Romancierul a adăugat: „Prezicând viitorul, suntem legați de aceleași reguli de plauzibilitate ca acelea care îi inspiră pe scriitorii de SF-uri, dar trebuie să respectăm și regulile bazate pe dovezi pe care le folosesc istoricii”.

„Nu ne gândim că un astfel de lucru ar putea să se producă. Însă, dacă am învățat ceva de la Istorie, este faptul că orice poate să se întâmple”, a scris Orson Scott Card, în încheierea articolului său.

Prin acest eseu de aproximativ 3.000 de cuvinte, Orson Scott Card l-a atacat în mod deliberat pe Barack Obama, pe care l-a descris de mai multe ori ca pe un dictator care nu are niciun interes să apere țara. În același pamflet intens, citatele-șoc se multiplică: „La începutul carierei sale, Obama era admirat de popor, pentru că el era fructul unei combinații magice – un bărbat de culoare care vorbește ca un bărbat alb (este ceea ce oamenii spun că ar fi «un mare orator») – dar el nu a fost niciodată nevoit să muncească pentru a trăi, nu a fost niciodată obligat să lupte pentru a-și atinge obiectivele. El îi disprețuiește pe oamenii de rând, este ostil față de orice religie care nu îl ridică la rangul de divinitate, iar disprețul lui față de militari nu are limite”.

Acuzele continuă: „Puteți fi siguri că toți profesorii din sindicatele care au scuipat cu venin în Wisconsin vor fi pregătiți să îndoctrineze copiii Americii, respectând modelul «libertății» lui Obama. Aceia care nu îi vor urma vor fi asasinați”.

„Obama este un dictator. El detestă însăși ideea de compromis. Îi diabolizează pe aceia care îl critică și își disprețuiește propriile ajutoare din presa liberală care îl sprijină”, a adăugat scriitorul american.

Orson Scott Card a criticat și presa americană, care, după părerea sa, „nu l-a supus niciodată pe Obama vreunei provocări”.

„Minciunile sale sau erorile sale nu sunt raportate sau sunt repede uitate”.

Romancierul mai spune că atunci când Obama va prelua controlul, totalitar, asupra națiunii americane, „toată lumea de la Fox News, de la Wall Street Journal sau de la Rhiconeros Times va ajunge la închisoare. Vom fi uciși”.

Romanul „Jocul lui Ender”, publicat în 1985, a fost recompensat cu premiile Nebula și Hugo (considerate echivalentele din literatura științifico-fantastică ale premiului Oscar), fiind extrem de apreciat în rândul cititorilor acestui gen literar. Adaptarea cinematografică a romanului, regizată de Gavin Hood, va fi lansată pe marile ecrane în toamna acestui an și îi are în distribuție pe Harrison Ford, Ben Kingsley și Asa Butterfield.

În luna iulie, pentru a evita ca boicotul anti-Orson Scott Card inițiat pe internet să nu se extindă în rândul publicului larg, compania Lionsgate, care produce acest lungmetraj, a declarat în mod public că se delimitează de poziția romancierului față de drepturile comunității LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom