Un renumit scriitor de romane SF l-a comparat pe Obama cu Hitler

Redactor:
Florin Badescu
Un renumit scriitor de romane SF l-a comparat pe Obama cu Hitler
Scriitorul american Orson Scott Card, un renumit autor de romane SF, precum "Jocul lui Ender" ("Ender's Game"), deja criticat pentru declarațiile sale recente anti-gay, l-a comparat pe președintele american Barack Obama cu dictatorul nazist Adolf Hitler, relatează lefigaro.fr.

Scriitorul american Orson Scott Card, un renumit autor de romane SF, precum „Jocul lui Ender” („Ender’s Game”), deja criticat pentru declarațiile sale recente anti-gay, l-a comparat pe președintele american Barack Obama cu dictatorul nazist Adolf Hitler, relatează lefigaro.fr.

Orson Scott Card a creat deja o polemică puternică în presa americană, luna trecută, atunci când a dezvăluit că se opune cu tărie căsătoriilor gay. Recent, o altă declarație a scriitorului american a provocat un nou scandal.

Într-o postare intitulată „Unlikely Events”, publicată pe blogul său Civilization Watch, scriitorul, care este mormon, și-a imaginat o Americă post-democratică, în care președintele Statelor Unite ale Americii și prima doamnă sunt aleși pentru eternitate. Astfel, Barack Obama ar prelua controlul asupra Statelor Unite, prin forță, după modelul dictatorilor Hitler și Stalin, bazându-se pe sprijinul armatei guvernamentale, relatează The Hollywood Reporter.

Speculațiile romancierului american, considerate „delirante” de autorii articolului publicat pe site-ul revistei Le Figaro, nu se opresc însă aici: Președintele Obama s-ar folosi de soția sa, Michelle, pentru a adăuga în Constituție un amendament care va permite liderilor politici americani să fie realeși pentru eternitate. „Obama va câștiga fiecare campanie electorală cu 98% din voturi. Așa funcționează lucrurile în Nigeria și în Zimbabwe, așa au mers lucrurile în epoca Germaniei naziste”, scrie Orson Scott Card.

Scriitorul, în vârstă de 61 de ani, și-a prefațat eseul explicând că munca de scriitor de romane SF constă în „a face ca anumite evenimente improbabile să pară nu doar realizabile, ci mai ales inevitabile”. Romancierul a adăugat: „Prezicând viitorul, suntem legați de aceleași reguli de plauzibilitate ca acelea care îi inspiră pe scriitorii de SF-uri, dar trebuie să respectăm și regulile bazate pe dovezi pe care le folosesc istoricii”.

„Nu ne gândim că un astfel de lucru ar putea să se producă. Însă, dacă am învățat ceva de la Istorie, este faptul că orice poate să se întâmple”, a scris Orson Scott Card, în încheierea articolului său.

Prin acest eseu de aproximativ 3.000 de cuvinte, Orson Scott Card l-a atacat în mod deliberat pe Barack Obama, pe care l-a descris de mai multe ori ca pe un dictator care nu are niciun interes să apere țara. În același pamflet intens, citatele-șoc se multiplică: „La începutul carierei sale, Obama era admirat de popor, pentru că el era fructul unei combinații magice – un bărbat de culoare care vorbește ca un bărbat alb (este ceea ce oamenii spun că ar fi «un mare orator») – dar el nu a fost niciodată nevoit să muncească pentru a trăi, nu a fost niciodată obligat să lupte pentru a-și atinge obiectivele. El îi disprețuiește pe oamenii de rând, este ostil față de orice religie care nu îl ridică la rangul de divinitate, iar disprețul lui față de militari nu are limite”.

Acuzele continuă: „Puteți fi siguri că toți profesorii din sindicatele care au scuipat cu venin în Wisconsin vor fi pregătiți să îndoctrineze copiii Americii, respectând modelul «libertății» lui Obama. Aceia care nu îi vor urma vor fi asasinați”.

„Obama este un dictator. El detestă însăși ideea de compromis. Îi diabolizează pe aceia care îl critică și își disprețuiește propriile ajutoare din presa liberală care îl sprijină”, a adăugat scriitorul american.

Orson Scott Card a criticat și presa americană, care, după părerea sa, „nu l-a supus niciodată pe Obama vreunei provocări”.

„Minciunile sale sau erorile sale nu sunt raportate sau sunt repede uitate”.

Romancierul mai spune că atunci când Obama va prelua controlul, totalitar, asupra națiunii americane, „toată lumea de la Fox News, de la Wall Street Journal sau de la Rhiconeros Times va ajunge la închisoare. Vom fi uciși”.

Romanul „Jocul lui Ender”, publicat în 1985, a fost recompensat cu premiile Nebula și Hugo (considerate echivalentele din literatura științifico-fantastică ale premiului Oscar), fiind extrem de apreciat în rândul cititorilor acestui gen literar. Adaptarea cinematografică a romanului, regizată de Gavin Hood, va fi lansată pe marile ecrane în toamna acestui an și îi are în distribuție pe Harrison Ford, Ben Kingsley și Asa Butterfield.

În luna iulie, pentru a evita ca boicotul anti-Orson Scott Card inițiat pe internet să nu se extindă în rândul publicului larg, compania Lionsgate, care produce acest lungmetraj, a declarat în mod public că se delimitează de poziția romancierului față de drepturile comunității LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender).

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Fapta oribilă pentru care doi medici din Prahova au fost trimiși în judecată. Un bebeluș,...
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul...
Nu s-a mai produs din 1226. Evenimentul astronomic excepțional care are loc pe 21 decembrie
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Un polițist din Vâlcea investighează criminali ziua, iar noaptea trăiește altă viață: ‘Doar chinezii mai...
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Bianca Drăgușanu, mesaj tranșant pentru Alex Bodi după ce magistrații i-au respins cererea de eliberare!...
Inchide