Un șomer nu a avut bani pentru un CV ca la carte, așa că l-a scris pe o FOAIE de hârtie. Ce s-a întâmplat apoi poate deveni SCENARIU de film

Publicat: 26/09/2018, 11:08

Carlos Duarte, în vârstă de 21 de ani, care caută un loc de muncă, a abordat-o pe Eugenia Lopez, o angajată dintr-o cafenea, în Cordoba, Argentina, scrie Daily Mail. Acesta i-a explicat că nu-și permite o cheltuială ridicolă pentru a scoate la imprimantă un CV. Femeia a avut însă o idee neobișnuită: să scrie CV-ul pe o foaie de hârtie.

Bărbatul a finalizat CV-ul cu mulțumiri aduse lui Lopez, care a acceptat documentul respectiv și și-a cerut scuze deoarece a apelat la metoda tradițională, în lipsă de bani.

foto: Facebook / Eugenia Lopez

Impresionată de CV-ul scris de mână al tânărului, Lopez a distribuit foaia pe conturile ei de Instagram și Facebook.

Nu a trecut mult și CV-ul a devenit viral, iar telefonul lui Duarte a început să sune cu numeroase oferte de angajare.

„Mi-a atras atenția deoarece nu avea bani să imprime CV-ul și documentul a fost scris cu mare atenție, cu două pixuri”, a declarat Lopez pentru publicația Todo Noticias.

„Nu credeam că postarea mea va deveni virală și Carlos va participa la un interviu de angajare, ceea ce s-a și întâmplat”.

Marți, postarea de Facebook a femeii a generat peste 9.000 de distribuiri și tot atâtea aprecieri.

Duarte, care locuiește cu mătușa lui, a lucrat în trecut ca ospătar, spălător de vase și în vânzări.

Simțindu-se descurajat de faptul că nu are un CV „ca la carte”, imprimat modern, Duarte a mers totuși înainte. „Mi-am zis că o să încerc. Mi-am zis cu entuziasm că azi o să-mi găsesc un job. Dar eram cumva jenat că nu am un CV. M-am simțit nefiresc”, a povestit bărbatul.

Dorința lui Duarte de a avea un loc de muncă, combinată cu responsabilitatea lui Lopez, l-au ajutat pe tânăr să obțină luni două interviuri de angajare, la un bar din zonă și o fabrică de ferestre.

„I-am dat Eugeniei CV-ul meu și ea l-a publicat pe rețelele de socializare”, a spus Duarte. „Acum este îngerul meu păzitor”.

foto: Facebook / Eugenia Lopez

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase