Un spectacol cu soprana Angela Gheorghiu, recompensat la gala BBC Music Magazine Awards 2014

Un spectacol cu soprana Angela Gheorghiu, recompensat la gala BBC Music Magazine Awards 2014
Publicat: 09/04/2014, 14:08
Actualizat: 30/07/2014, 00:30

Un spectacol cu opera „Tosca”, de Giacomo Puccini, în care soprana română Angela Gheorghiu a cântat alături de Bryn Terfel și Jonas Kaufmann, s-a impus la categoria „DVD Performance” la gala BBC Music Magazine Awards 2014, organizată marți seară, la Londra, informează classical-music.com.

Produs de Jonathan Kent, acest spectacol de operă a fost dirijat de Antonio Pappano, la Royal Opera House din Londra.

La categoria „Înregistrarea anului” a triumfat violoncelista americană Alisa Weilerstein cu discul concertului ei de debut, „Elgar and Carter Cello Concertos”, înregistrat alături de Berlin Staatskappelle și Daniel Barenboim, lansat de casa de discuri Decca.

Discul câștigător, selecționat din peste 1.500 de albume analizate de experții de la BBC Music Magazine în 2013, a fost votat de cititorii revistei și de un juriu de critici de specialitate.

O reprezentație a spectacolului „Peter Grimes”, de Benjamin Britten, realizată pe plaja din Aldeburgh în vara anului trecut, s-a impus la categoria „Opera Award”, iar „War Requiem”, tot de Benjamin Britten, înregistrată de muzicieni polonezi și britanici dirijați de Paul McCreesh, a triumfat la categoria „Choral Award”.

Violonista Rachel Podger a câștigat la categoria „Instrumental” cu recitalul ei solo „Guardian Angel”, în timp ce renumitul tenor german Jonas Kaufmann s-a impus la categoria „Vocal Award” cu un disc cu arii din Richard Wagner. Recenta interpretare a lui Riccardo Chailly a unor simfonii de Brahms alături de Gewandhaus Orchestra a triumfat la categoria „Orchestral”, iar vivacele cvartet francez Ebène a câștigat al doilea BBC Music Magazine Award din cariera sa, la categoria „Chamber” cu interpretarea unor compoziții de Fanny și Felix Mendelssohn.

Alături de spectacolul în care cântă Angela Gheorghiu, premiile juriului au revenit pianistului Igor Levit la categoria „Newcomer Award”, pentru interpretarea unor sonate de Beethoven, noii opere „Written on Skin” de George Benjamin, cântată de Barbara Hannigan, Christopher Purve și Bejun Mehta, la categoria „Premiere Award”, și spectacolului „The Genius of Cavaillé-Coll”, la categoria „DVD Documentary Award”.

O nouă categorie – App Award – a fost lansată în acest an, care recunoaște realizările și potențialul noilor formate muzicale. BBC Music Magazine, care publică ediții digitale pentru iPad, iPhone, Kindle Fire și Andriod, a acordat acest trofeu inaugural aplicației multimedia lansate de Touchpress/ DG cu „Simfonia a 9-a” de Beethoven.

Gala BBC Music Magazine Awards 2014 a avut loc marți seară, la Kings Place din Londra și a fost prezentată de Oliver Condy și Sean Rafferty.

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaționale. S-a născut la Adjud și, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg și multe altele.

Angela Gheorghiu a semnat primul său contract de înregistrări în 1995, cu Decca, cu care a lucrat la realizarea mai multor DVD-uri, printre care „La Traviata” și „Adriana Lecouvreur” cu orchestra Royal Opera House Covent Garden, „L’elisir d’amore” cu Orchestre de l’Opéra de Lyon, „La Boheme” cu Orchestra del Teatro alla Scala di Milano și CD-uri precum „Arias” cu Orchestra del Teatro Regio di Torino, „Verdi Heroines” cu Orchestra Sinfonica di Milano „Giuseppe Verdi”, „My World and Mysterium” cu London Philharmonic Orchestra. Angela Gheorghiu a jucat rolul titular din filmul „Tosca” de Benoit Jacquot, dar și rolul Julietei în „Romeo et Juliette” pentru Online Classics.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincții, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris și titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor, dar și de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași. În același an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decorație acordată de către președintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii românești în străinătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Escrocherie de peste 1 milion de lire sterline cu bilete la concertele lui Taylor Swift