Una din cele mai mari companii IT a fost cuprinsă de „febra verde”. Cultivatorii și vânzătorii de marijuana au apelat la serviciile sale

Una din cele mai mari companii IT a fost cuprinsă de „febra verde. Cultivatorii și vânzătorii de marijuana au apelat la serviciile sale
Publicat: 11/04/2018, 18:57

HP va începe să vândă sisteme POS pentru magazinele în care este comercializată marijuana, scrie Business Insider. Aceasta este prima companie de o asemenea anvergură care colaborează cu industria producătoare de marijuana.

Astfel, HP va colabora cu start-up-ul din domeniul marijuanei Flowhub, pentru a vinde case de marcat cu software preinstalat, destinat comercializării acestui produs.

Obiectivul aceste tehnologii este acela de a ușura munca magazinelor de marijuana, denumite „dispensare”, pentru a se supune mai bine legilor federale din SUA.

Hewlett-Packard, un pionier în industria computerelor, va profita de pe urma așa-numite „febre verzi” a marijuanei. Magazinele vor putea coordona vânzările și inventarul, vor genera rapoarte și vor respecta legislația, în mod automat.

Vremurile s-au schimbat. Nouă state și Washington DC au legalizat marijuana și 1 din 5 americani folosește legal drogul, în scop de recreație. Vânzările legale de marijuana au însumat în 2017 circa 9,7 miliarde dolari, în creștere cu 33% față de 2016.

Pe măsură ce marijuana a devenit tot mai utilizată, a ieșit la suprafață o problemă esențială: reglementarea. HP a văzut cumva legitimitatea industriei marijuanei.

Dincolo de producția de laptopuri și imprimante, HP este unul din cei mai mari furnizori globali de sisteme point-of-sale, o piață de 48 miliarde dolari în 2016.

Industria marijuanei deschide o nouă sursă de venituri pentru gigantul IT. Kyle Sherman, fondatorul Flowhub în Denver, a declarat că HP l-a abordat în 2017 pentru o posibilă colaborare.

„Au citit despre noi”, a declarat Sherman. „Desigur, și noi știam cine sunt”.

În decembrie 2017, Flowhub și HP s-au întâlnit pentru a discuta despre dispensarele de marijuana. Sherman a precizat că experiența colaborării a demonstrat capacitatea de reglementare a industriei marijuanei.

La începutul anului, HP a început să construiască hardware-ul necesar acestor sisteme POS. Flowhub a instalat propriul software pe mașinării și le-a vândut celor din industrie. Unele sisteme HP au fost testate în anumite magazine.

Aaron Weiss, vicepreședintele și directorul general al diviziei de soluții pentru retail din cadrul HP, a declarat că este încântat să fie parte la o soluție care poate reglementa noua industrie.

Aparatura este din metal și va rezista în timp, a mai spus Sherman. El speră că sistemul va duce la înlocuirea iPad-urilor și computerelor folosite de unele companii din domeniul marijuanei, pe post de „case de marcat”.

Compania Flowhub a fost înființată în 2015 și produce software-uri pentru cultivatorii și comercianții de marijuana, care le permite să monitorizeze produsul de la „cultivare la vânzare”.

Flowhub deservește industria marijuanei din Colorado, Oregon, Alaska, California, Michigan, Maryland, Massachusetts și Nevada.

Marijuana recreativă este legală în nouă state și Washington DC, iar folosirea ei în scopuri medicinale este acceptată legal în 29 de state.

Flowhub procesează peste un milion de tranzacții în fiecare lună și în 2018 estimează un venit de 5 milioane dolari. HP nu este prima companie care se aventurează într-un asemenea domeniu. În iunie 2016, Microsoft a anunțat că va începe să vândă software pentru antreprenorii din industria marijuanei, care să-i ajute de la cultivare până la vânzare.

Implicarea Microsoft într-o industrie controversată a fost aplaudată de antreprenorii care cred în reglementarea și profitabilitatea industriei marijuanei.

O asemenea ecuație se aplică și în cazul colaborării dintre HP și Flowhub. Chiar dacă gigantul IT se implică în industria marijuanei în mod tangențial, acest lucru reprezintă o piată de hotar uriașă pentru tehnologie și ceea ce înseamnă întreaga cultură a produsului folosit în scopuri recreative și medicinale.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....