Unul dintre cei mai controversați actori împlinește 50 de ani. „N-ar putea să țină pasul cu mine. Li s-ar topi oasele precum ceara”

Publicat: 03/09/2015, 08:37

Este fiul actorului Martin Sheen și al artistei Janet Templeton. Charlie Sheen are doi frați mai mari, Emilio Estévez și Ramon Estévez, și o soră mai mică, Renée Estévez, toți actori.

Încă din copilărie a fost atras de cariera artistică a tatălui său, iar în perioada liceului (Santa Monica High School) a fost pasionat de actorie și de baseball, conform site-ului www.imdb.com. Când avea nouă ani i-a fost oferit un mic rol în filmul ”T’he Execution of Private Slovik” (1974), în care juca și tatăl său.

Și-a început cariera în cinematografie în 1984 (”Red Dawn”), iar primul său rol important a fost cel din pelicula ”Platoon” (1986, regia Oliver Stone).

Succesul înregistrat cu ”Platoon” l-a determinat pe Oliver Stone să-l distribuie pe Charlie Sheen și în următorul său film, ”Wall Street” (1987), în care joacă alături de tatăl său, Martin Sheen. Un alt regizor celebru cu care Charlie Sheen a lucrat este John Sayles (”Eight Men Out”, 1988), scrie Agerpres.

Se remarcă în mod special prin rolurile din diverse seriale de televiziune: ”My Coole Uncle Charlie”, ”Spin City”, ”Two and a Half Men”, ”Anger Management”. Pentru rolul din ”Spin City” a primit în 2002 Premiul Globul de Aur.

Charlie Sheen este unul dintre cei mai bine plătiți actori de televiziune din SUA, datorită serialelor amintite mai sus. În anul 2010, spre exemplu, Charlie Sheen a fost cel mai bine plătit actor TV, pentru episoadele din seria ”Two and a Half Men” (”Doi bărbați și jumătate”).

Dintre filmele în care Charlie Sheen a jucat amintim: ”Young Guns” (1988), ”Major League” (1989), ”Hot Shots!” (1991), ”Fixing the Shadow” (1992), ”The Chase” (1994), ”Terminal Velocity” (1995), ”The Arrival” (1996), ”Shadow Conspiracy” (1997), ”Rated X” (2000), ”Good Advice” (2001), ”The Making of Bret Michaels” (2002), ”Scary Movie 3” (2003), ”The Big Bounce” (2004), ”3 & 3: The Guilty Hearts” (2005), ”Scary Movie 4” (2006), ”The Big Bang Theory” (2008), ”Lopez Tonight” (2009), ”Wall Street: Money Never Sleeps” (2010), ”She Wants Me” (2012), ”Machete Kills” (2013), ”The Goldbergs” (serial TV, 2015) ș.a.

Viața privată i-a fost presărată de probleme legate de droguri și alcool. Presa mondenă a relatat adesea despre problemele conjugale și de sănătate ale actorului, despre spitalizările acestuia ca urmare a problemelor cu alcoolul. De altfel, desele probleme cu poliția și justiția au dus la concedierea sa, în 2011, de către CBS și Warner Bros, din serialul TV de mare succes ”Doi bărbați și jumătate”.

A fost căsătorit și a divorțat de trei ori: prima soție a fost Donna Peele (1995 — 1996), cea de-a doua, acrița Denise Richards (2002 — 2006), cu care are doi copii, și în fine, cea de-a treia soție a fost Brooke Mueller (2008 — 2011), cu care are doi gemeni, Bob și Max, născuți în martie 2009.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York