Unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de stand-up comedy vine la București

Unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de stand-up comedy vine la București
Publicat: 18/08/2014, 17:56
Actualizat: 27/03/2019, 18:28

Carlos Mencia este unul dintre cei mai apreciați actori de stand-up comedy, fiind considerat un artist complex, indiferent de locul în care se manifestă, pe scenă, într-un film, într-un interviu, într-o reclamă, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Personaj charismatic și vioi, Carlos este originar din Honduras, născut într-o familie cu 18 copii. La 3 ani „a făcut cunoștință” cu Statele Unite ale Americii, locuind o perioadă la unchiul său, însă abia în clasa a X-a s-a mutat definitiv în SUA, stabilindu-se în Los Angeles. Și-a început cariera susținând scurte sesiuni de stand-up în clubul Laugh Factory, dar notorietatea sa a început să crească odată cu debutul la The Comedy Store, unde ajunsese să aibă spectacole în fiecare seară.

După succesul dobândit în Los Angeles, Mencia a fost desemnat International Comedy Grand Champion în programul Buscando Estrellas, performanță urmată de numeroase alte premii și apariții în show-uri celebre, precum In Living Color, The Arsenio Hall Show, Moesha, An Evening at the Imporv, Loco Slam și Funny is Funny. În 2000, a lansat albumul „Take a Joke, America”, o colectie de scheciuri care surprindeau perfect identitatea sa umoristică, doi ani mai târziu actorul alăturându-se lui Pablo Francisco și lui Freddy Soto în turneul „Los Tres Amigos” – o serie de spectacole desfășurate în Statele Unite ale Americii, cu casa închisă. În 2002, Carlos a fost invitat să se alăture programului Comedy Central Presents, primind, totodată, o nominalizare la categoria Best Stand-up Comedy Special la Cable ACE Awards pentru show-ul său difuzat pe HBO.

Primul DVD solo intitulat „Carlos Mencia: Not For Easily Offended” a avut parte de un succes neașteptat, fiind urmat de „Mind of Mencia”, în 2005, un show de televiziune produs alături de Robert Morton. Acesta s-a bucurat de o audiență impresionantă, devenind cel mai urmărit program din istoria postului, cu aproximativ 1,5 milioane de telespectatori. Contractul i-a fost rapid prelungit pentru un nou proiect – „Carlos Mencia: No Strings Attached” -, un alt show de succes care, în format DVD, a înregistrat vânzări record, fiind primul material Comedy Central Special DVD răsplătit cu discul de platină.

Carlos Mencia nu a stat departe nici de marele ecran, având câteva roluri în comedii precum „Cât durează o căsnicie/ The HeartBreak Kid” (2007), alături de Ben Stiller, și „Nuntă în familia noastră/ Our Family Wedding” (2010), în care a jucat împreună cu Forest Whitaker și America Ferrera. Scena rămâne însă preferata sa, artistul continuând să susțină show-uri de stand-up și dincolo de granițele Statelor Unite ale Americii. Începând cu anul 2007, acesta a început un alt proiect foarte special pentru el – „USO Tour” -, o serie de spectacole desfășurate în fiecare an, în bazele militare ale soldaților americani detașați în diferite locuri ale lumii, precum Golful Persic și Afganistan.

Carlos Mencia a devenit, treptat, tot mai apreciat, recunoscut pentru umorul său ce abordează, adesea, subiecte legate de cultura, politica, diferențele dintre rase și clase sociale. Mencia este, în prezent, unul dintre principalii reprezentanți ai curentului internațional de stand-up comedy, scheciurile sale având milioane de vizualizări pe canalul Youtube.

Biletele pentru show-ul lui Carlos Mencia de la Sala Palatului pot fi achiziționate, începând de luni, de pe www.myticket.ro, acestea fiind disponibile la mai multe categorii de preț, în funcție de distanța fața de scenă – între 75 de lei și 195 de lei. În perioada următoare, biletele vor putea fi achiziționate și din rețeaua magazinelor Diverta, de la magazinul Muzica, casa de bilete a Sălii Palatului și librăria Mihai Eminescu.

Festivalul de comedie internațional Bucharest Comedy Week se va desfășura în perioada 22 – 28 septembrie, sub forma unei colecții de spectacole și momente pline de umor, evenimentul având misiunea de a readuce buna dispoziție pe străzile Capitalei.

Organizat de ArCub – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Culturală Carousel, festivalul este inclus în seria de evenimente a proiectului aniversar „București – 555 de ani „, care este o inițiativă a Primăriei Municipiului București.

Prima ediție a festivalului Bucharest Comedy Week promite un program diversificat de comedie contemporană, momente de stand-up comedy, reprezentații stradale, filme, piese de teatru, activități umoristice, improvizații, glume și farse care vor cuceri Capitala, oferindu-le spectatorilor o săptămână plină de umor în care zâmbetele și buna dispoziție vor depăși orice barieră lingvistică, se arată în comunicatul citat. Săli de cinema și de spectacol, teatre, terase, parcuri și chiar străzi vor găzdui momente umoristice la care bucureștenii vor avea ocazia să participe activ, putând deveni în orice clipă personaje principale. Comedia coboară de pe scenă, printre oameni, și promite acestora surprize timp de o săptămână.

Programul integral al festivalului, lista evenimentelor și a artiștilor, precum și informații suplimentare despre desfășurarea primei ediții Bucharest Comedy Week vor fi făcute publice în curând, pe pagina oficială de Facebook, www.facebook.com/bucharestcomedyweek, și pe site-ul evenimentului, www.bucharestcomedyweek.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?