Unul dintre cei mai mari cântăreți ai lumii, pe scena Operei Naționale București

Redactor:
Diana Parvulescu
Unul dintre cei mai mari cântăreți ai lumii, pe scena Operei Naționale București
Tenorul Marcello Giordani, unul dintre cei mai mari cântăreți ai lumii, va susține, marți, de la ora 19.00, un concert extraordinar la Opera Națională București (ONB), informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Tenorul Marcello Giordani este invitat permanent al celor mai prestigioase scene de concert și opere din lume, incluzând Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Royal Opera Covent Garden, Opernhaus Zürich, Staatsoper Viena, Opéra National de Paris, Teatro Liceu din Barcelona etc.

În concertul de marți, alături de invitatul special vor cânta și tineri soliști care s-au remarcat în masterclassul pe care Marcello Giordani l-a susținut, timp de trei zile, la Opera bucureșteană, precum și participanți la Concursul Internațional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, ediția I, când maestrul a fost membru al juriului.

Își dă concursul Orchestra Operei Naționale București dirijată de maestrul Iurie Florea. Din program vor face parte cele mai frumoase arii și duete din opere precum „La traviata”, „Carmen”, „Tosca”, „Boema”, „Paiațe” și „Turandot”.

 

 

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Operei Naționale București, zilnic între orele 9.00 și 13.00, dar și între 15.00 și 19.00, sau online, de la adresa tickets.operanb.ro.

Recunoscut ca un artist extraordinar de versatil, Marcello Giordani are un repertoriu ce cuprinde o largă și diversă paletă de roluri, acoperind de la eroii bel cantoului din operele lui Gaetano Donizetti și Vicenzo Bellini până la cele mai dramatice partituri ale lui Giuseppe Verdi și Giacomo Puccini.

Tenorul și-a construit o carieră internațională extraordinară, lucrând cu cei mai importanți dirijori printre care Daniele Gatti, James Levine, Zubin Mehta, Antonio Pappano și Sir Georg Solti. Invitat periodic al Metropolitan Opera din New York, scenă pe care și-a făcut debutul în anul 1993, a putut fi urmărit în producții precum „Madama Butterfly”, „La Gioconda”, „La Bohème”, „Simon Boccanegra”, „Carmen”, „Un ballo in maschera”, „Ernani”, „Turandot”, „Roméo et Juliette”, „Manon Lescaut”, „Lucia di Lammermoor”, „Madama Butterfly” și „La fanciulla del West”.

Marcello Giordani și-a făcut debutul pe scenă în rolul Ducelui de Mantua din „Rigoletto”, la Spoleto – Italia (1986), debutul pe continentul american cu rolul Nadir din „Les pêcheurs de perles” („Pescuitorii de Perle”), debutul pe scena Teatrului alla Scala cu rolul Rodolfo din „La Boheme” (1988) și debutul la Metropolitan Opera cu rolul Nemorino din „L’Elisir d’amore” („Elixirul Dragostei”), în 1993.

Pe DVD-uri poate fi văzut în producția spectacolului „Madama Butterfly” (rolul Pinkerton), în regia lui Franco Zefirelli – 2004, montare filmată pe scena Arenei din Verona, și în rolul lui Rodolfo din „La Boheme” din anul 2005 de la Opernhaus Zürich, înregistrat de casa britanică EMI.

În anul 2010, Marcello Giordani a înființat fundația ce-i poartă numele, cu scopul de a ajuta tinerii cântăreți de operă aflați la începutul carierei. Prima ediție a concursului de canto „Marcello Giordani” s-a ținut în Sicilia în anul 2011.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide