Unul dintre cele mai iubite personaje din serialul „Anatomia lui Grey” va fi ucis

Unul dintre cele mai iubite personaje din serialul Anatomia lui Grey va fi ucis
Publicat: 24/04/2015, 14:42
Actualizat: 24/04/2015, 15:00

Patrick Dempsey a interpretat rolul medicului Derek „McDreamy” Shepherd timp de 11 sezoane în acest show TV produs de postul de televiziune ABC.

Personajul său, un medic specializat în neurochirurgie, a fost lovit de un automobil în episodul intitulat „How to Save a Life”, difuzat pe 23 aprilie de postul american. În urma accidentului, medicul Derek Shepherd se află în moarte cerebrală, iar soția sa, Meredith Grey, interpretată de actrița Ellen Pompeo, decide să îl deconecteze de la sistemele de întreținere a funcțiilor vitale.

Ellen Pompeo a semnat deja un contract care îi garantează prezența și în cel de-al 12-lea sezon al serialului, a cărui producție nu a fost deocamdată confirmată. Patrick Dempsey va părăsi definitiv distribuția serialului „Anatomia lui Grey”, un show TV creat de Shonda Rhimes, deși, la rândul său, starul american semnase un contract pentru a juca în sezonul ce va fi difuzat începând din toamna 2015 și până în primăvara 2016.

Zvonurile despre plecarea lui Patrick Dempsey din serialul „Anatomia lui Grey” au apărut recent în presa americană. În acest sezon, personajul său acceptă un loc de muncă într-un spital din Washington, iar din acest motiv, prezența sa în serial a scăzut considerabil. De asemenea, starul american a dezvăluit pentru Portland Heard, în noiembrie 2014, că urma să părăsească serialul „foarte curând”. Înainte ca episodul din 23 aprilie să fie difuzat de ABC, un articol apărut în tabloidul Entertainment Weekly a confirmat faptul că Patrick Dempsey va părăsi acest serial de succes.

Joi, postul ABC a anunțat că va amâna difuzarea episodului din 30 aprilie a noului show creat de Shonda Rhimes, thrillerul politic „Scandal”, pentru a difuza un episod special cu o durată de două ore din serialul „Anatomia lui Grey”, creat în semn de omagiu adus personajului jucat de Patrick Dempsey. Episodul de săptămâna viitoare este promovat printr-o secvență în care personajul jucat de Ellen Pompeo le spune prietenilor și colegilor ei că Derek Shepherd a murit.

„După 11 sezoane petrecute în «Grey’s Anatomy», Patrick Dempsey ne părăsește pentru a se concentra asupra unor proiecte personale”, se afirmă în comunicatul oficial emis de postul ABC. „Doctorul Derek Shepherd este un personaj legendar și suntem mândri că am fost «casa» în care s-a petrecut povestea de iubire dintre McDreamy și Meredith Grey. Devotamentul fanilor serialului «Grey’s Anatomy» de-a lungul anilor a reprezentat un testament pe care ni l-au lăsat mintea creativă a Shondei Rhimes și talentul lui Patrick Dempsey. McDreamy ne va lipsi foarte mult, iar noi îi dorim lui Patrick mult succes în toate proiectele sale viitoare”, afirmă același comunicat de presă.

Patrick Dempsey nu este primul personaj principal din „Anatomia lui Grey” care părăsește acest serial. Actorii Katherine Heigl, Isaiah Washington, T.R. Knight, Eric Dane, Chyler Leigh și, cel mai recent, Sandra Oh, au părăsit la rândul lor în ultimii ani distribuția show-ului.

Ultimul episod din cel de-al 11-lea sezon al serialului „Grey’s Anatomy” va fi difuzat de postul ABC pe 14 mai.

Producătorii serialului nu au confirmat deocamdată în mod oficial cel de-al 12-lea sezon al show-ului, dar, potrivit specialiștilor în domeniu, datorită audienței de 11,6 milioane de telespectatori înregistrată de actualul sezon, producția unuia nou pare să fie deja o certitudine.

Serialul „Anatomia lui Grey”, produs de studiourile ABC, este câștigătorul a 37 de premii internaționale, dintre care două Globuri de Aur: în 2006, acordat Sandrei Oh (interpreta Cristinei Yang) – cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial TV, iar în 2007 – pentru cel mai bun serial de televiziune. Actorii din rolurile principale, dar și serialul în sine au mai obținut alte 95 de nominalizări (Emmy, Globul de Aur) de la debutul producției pe micile ecrane, în 2005.

Doctorii de la Spitalul Seattle Grace au de-a face cu viața și moartea în fiecare zi, motiv pentru care își găsesc sprijinul în prietenia care îi leagă, iar uneori merg cu poveștile chiar mai departe decât ceea ce înseamnă doar prietenia. Împreună, ei descoperă că nici medicina, nici relațiile care îi leagă nu pot fi tranșate în alb și negru. Viața reală se vede, se trăiește doar în nuanțe de gri.

Din distribuția serialului „Anatomia lui Grey” fac parte actorii Ellen Pompeo (Meredith Grey), Patrick Dempsey (în rolul lui Derek Shepherd), Justin Chambers, (interpretul lui Alex Karev), Chandra Wilson (alias Miranda Bailey), James Pickens Jr. (în rolul lui Richard Webber), Sara Ramirez (joacă rolul lui Callie Torres) și Kevin McKidd (pentru rolul Owen Hunt).

Patrick Galen Dempsey, născut pe 13 ianuarie 1966, este un actor american cunoscut pentru rolul chirurgului neurolog Derek Shepherd din serialul de televiziune „Anatomia lui Grey”. Actorul s-a remarcat și în câteva lungmetraje, precum „Casă, dulce casă/ Sweet Home Alabama”, „Clubul împăraților/ The Emperor’s Club”, „Jurnalul străzii/ Freedom Writers”, „Magie în New York/ Enchanted”, „Mireasa e iubita mea!/ Made of Honor” și „Ziua îndrăgostiților/ Valentine’s Day”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023