Vaya Con Dios revine la București

Vaya Con Dios revine la București
Publicat: 04/06/2014, 18:05
Actualizat: 07/02/2019, 13:31

La începutul anului 2013, Vaya Con Dios își anunța retragerea din activitate printr-un turneu internațional, „Farewell Tour”. Planificat inițial să dureze un an, turneul s-a prelungit, la cererea fanilor din întreaga lume, și noi date s-au adăugat calendarului inițial al trupei.

Vaya Con Dios a concertat în martie 2013 la București, dar belgienii au hotărât să adauge încă o dată România în calendarul lor din 2014. La decizia lor a contribuit mult și reacția românilor.

„Am primit nenumărate mesaje de la fani cu întrebarea dacă n-am putea să îi mai aducem măcar o dată aici. Am profitat de prelungirea turneului de adio, așa că, pe 5 octombrie, la Sala Palatului va fi «Farewell song» Vaya Con Dios!”, spune Sorina Burlacu, director general Events.

Site-ul oficial vayacondios.info anunță că turneul mondial va lua sfârșit în octombrie, în Belgia. Ultimele două concerte din cariera formației Vaya Con Dios vor avea loc pe 24 octombrie la Antwerp și pe 25 octombrie la Bruxelles. În total, trupa Vaya Con Dios a înregistrat până acum vânzări ce depășesc 7 milioane de albume și 3 milioane de single-uri.

Pe 5 octombrie, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele intră în vânzare începând de miercuri și sunt disponibile la prețuri ce variază între 135 și 400 de lei, în funcție de distanța față de scenă. Tichetele se pot cumpăra online, pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, odafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librariile Cărturești).

Povestea formației Vaya Con Dios a început în Belgia, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Anii ’80 reprezentau epoca la care vocea lui Dani Klein putea fi auzită în diverse spoturi radio și în cluburi obscure, ca solistă a trupei Arbeid Adelt. Succesul s-a lăsat așteptat până ce Klein, alături de chitaristul Willy Lambregt și contrabasistul Dirk Schoufs au hotărât să pună bazele unei noi formații. Împărtășeau aceleași gusturi muzicale: jazz-ul, opera și muzica gipsy, genuri nu foarte apreciate în acea vreme la Bruxelles. Noua trupă se numea Vaya Con Dios („Du-te cu Dumnezeu”), o denumire spaniolă, preluată dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Cei trei nu aveau planuri mărețe pentru viitor – își propuneau pur și simplu să vadă cum sună atunci când amesteci rockul cu ritmurile latine, blues, flamenco și șansonete.

Cu albumul „Night Owls” din 1990, Vaya Con Dios a ajuns să vândă milioane de albume. Influențele spaniole s-au resimțit din plin pe primele două albume ale trupei, ce cuprindeau piese devenite hituri în întreaga lume – „Puerto Rico”, „Don’t Cry For Louie”, „Nah neh nah”. Muzica lor a fost o adevărată gură de aer proaspăt în comparație cu „mainstream-ul” anilor ’80: avea culoare, soul, pasiune și fler.

Însă, sub presiunea celebrității, trupa a început să se destrame. Willy Lambregt a părăsit trupa, Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scenă și de viață, a plecat, de asemenea, din Vaya Con Dios și a murit la scurt timp după. Devastată, Dani își strânge forțele și lansează solo tulburătorul „Time Flies”, urmat de un alt album la fel de melancolic, „Roots & Wings”. După care s-a așternut o tăcere îndelungată, timp în care ea și-a refăcut forțele.

Reîntoarcerea la muzică s-a produs în 1999, cu albumul „Purple Prose”, și apoi, și mai hotărât, în 2004, cu „The Promise”, care include hiturile „Je l’aime, Je l’aime” și „Don’t Deny”. În 2006 a fost lansat cel mai important album al trupei, „The Ultimate Collection”. Materialul recompune istoria celei mai cunoscute trupe belgiene, care și-a menținut popularitatea, de-a lungul anilor, în rândul a milioane de fani europeni. De asemenea, în 2007 trupa a lansat albumul „Comme on est venu”, compus integral în limba franceză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?