Vedete de la Hollywood prezente la convenția democrată. „Trebuie să ne batem pentru visul american”

Vedete de la Hollywood prezente la convenția democrată. Trebuie să ne batem pentru visul american
Publicat: 07/09/2012, 13:22
Actualizat: 31/01/2019, 18:43

Actrițele Scarlett Johansson și Eva Longoria au adus strălucirea Hollywood-ului la convenția democrată, joi seară, în orașul Charlotte din statul Carolina de Nord, exprimându-și sprijinul pentru realegerea în funcție a președintele american Barack Obama, informează AFP.

Scarlett Johansson, purtând un tricou cu drapelul american, a insistat asupra necesității ca tinerii din Statele Unite să meargă să voteze. „În 2008, mai puțin de jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au mers la vot”, a spus actrița americană.

„Votați, pentru a face ca vocile voastre să fie ascultate”, a adăugat Scarlett Johansson, după ce a povestit câteva întâmplări din copilăria ei marcată de sărăcie, petrecută la New York, într-o familie democrată.

Eva Longoria i-a urmat la tribună după puțin timp, vorbind și ea despre copilăria ei modestă petrecută în Texas, importanța educației în familia sa de origine mexicană, într-o epocă în care ea schimba uleiul de automobil într-un garaj auto și pregătea hamburgeri într-un fast-food.

„Am avut șansa de a avea oportunități”, a subliniat ea, afirmând apoi că președintele Barack Obama înțelege valoarea acestor oportunități, pentru că și el a beneficiat de ele.

„Trebuie să ne batem pentru visul american. Știm cum să o facem. Trebuie să îl realegem pe președintele Obama”, a adăugat actrița, în aplauzele miilor de participanți la ultima seară a convenției democraților americani.

Multe alte celebrități au și cântat joi seară, pe scena convenției, printre acestea aflându-se cântăreața Mary J. Blige, trupa rock Foo Fighters și cântărețul country James Taylor.

Caroline Kennedy, fiica fostului președinte asasinat John F. Kennedy, a susținut și ea un discurs în sprijinul lui Barack Obama.

Barack Obama și-a susținut discursul la sfârșitul serii, în jurul orei locale 22.10, după cel al vicepreședintelui Joe Biden.

Cele două fiice ale președintelui american și-au făcut joi seară una dintre rarele apariții în public, venind să îl îmbrățișeze pe tatăl lor pe scenă, după discursul pe care acesta l-a susținut la convenția democrată din Charlotte.

Discursul de învestitură al președintelui Barack Obama în fața convenției democrate a doborât recordurile de trafic pe Twitter pentru un eveniment politic, a anunțat serviciul de microblogging. „Un nou record pentru un eveniment politic pe Twitter: @barackobama provoacă 52.757 de mesaje pe minut. Peste nouă milioane de mesaje au fost trimise în legătură cu (convenția) #dnc2012”, a precizat compania californiană într-un mesaj postat pe contul său oficial.

Starurile americane votează adeseori mai mult cu democrații decât cu republicanii. La convenția republicată, organizată săptămâna trecută, în orașul Tampa din statul Florida, singurul star care a luat cuvântul a fost actorul și regizorul Clint Eastwood, al cărui dialog confuz cu un Barack Obama invizibil, reprezentat de un scaun gol, a făcut deliciul comentatorilor și prezentatorilor de televiziune nord-americani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase