Vedetele de la Hollywood care vorbesc fluent cel puțin două limbi

Vedetele de la Hollywood care vorbesc fluent cel puțin două limbi
Publicat: 26/10/2013, 22:46
Actualizat: 29/07/2014, 17:29

Își câștigă existența intrând în pielea diferitelor personaje. De multe ori, sunt nevoite chiar să vorbească și o altă limbă decât engleza pentru ca personajul interpretat să fie cât mai veridic. Business Insider a realizat o listă cu cele mai cunoscute vedete de la Hollywood care vorbesc fluent cel puțin două limbi străine.

● Mila Kunis, desemnată de revista FHM ce mai sexy femeie din lume în 2013, știe, pe lângă engleză, să vorbească și în rusă. Kunis, în vârstă de 28 de ani, s-a născut în Ucraina, iar primii ani și i-a petrecut în fosta URSS. Ea s-a mutat în Statele Unite ale Americii, mai exact în Los Angeles, împreună cu familia, atunci când avea 7 ani. La început, Mila s-a confruntat cu probleme de înțelegere și vorbire a limbii. „Prima propoziție din eseul pe care a trebuit să îl susțin pentru a intra la liceu a fost: ‚Imaginați-vă că sunteți orb și surd la vârsta de 7 ani”. Așa m-am simțit atunci când m-am mutat în State. Acea perioadă a trecut destul de repede”, a spus actrița.

● Shakira știe patru limbi. S-a născut în Columbia, deci știe să vorbească spaniolă, dar pe lângă limba maternă, cântăreața știe portugheză, engleză și italiană. A învățat portugheza în adolescență, atunci când a vizitat Brazilia. Engleza a învățat-o atunci când s-a îndrăgostit de un băiat american cu care a avut o relație.

● Natalie Portman vorbește fluent ebraică. Actrița în vârstă de 32 de ani s-a născut în Ierusalim. Tatăl ei este israelian, iar mama ei americancă. Astfel, a crescut învățând în același timp atât ebraica, cât și engleza. Pe lângă aceste două limbi, Natalie Portman mai vorbește franceză, japoneză, germană și spaniolă. În filmul „V de la Vendeta”, câștigătoarea unui premiu Oscar a impresionat publicul cu abilitățile sale de a vorbi germană.

● Leonardo DiCaprio știe să vorbească germană la fel de bine cum vorbește engleză. Tatăl său este jumătate italian și jumătate german, iar mama sa este nemțoaică, astfel că germana este limba maternă a actorului. Chiar și în prezent, DiCaprio nu ratează nicio ocazie să își exerseze abilitățile de a vorbi în germană. Acesta își vizitează bunica din partea mamei, care locuiește în Germania, ori de câte ori are ocazia.

● Gwyneth Paltrow știe să vorbească spaniolă și engleză. A învățat spaniolă în adolescență, pe vremea când călătorea în Spania. S-a îndrăgostit de această limbă, motiv pentru care și-a propus să viziteze Spania în fiecare an. Actrița a declarat că le vorbește în spaniolă și celor doi copii ai săi.

● Jodie Foster vorbește fluent cinci limbi. A învățat franceza în perioada în care a urmat un curs în această limbă, care s-a desfășurat în Los Angeles. În perioada adolescenței, actrița călătorea destul de des în Franța. Foster a vorbit în franceză în filmele „Moi, fleur bleue” și „A very long engagement”. Pe lângă franceză, actrița, în vârstă de 50 de ani, mai știe să vorbească pe lângă engleză, germană, spaniolă și italiană.

● Ben Affleck vorbește fluent spaniolă. A învățat această limbă pe vremea când avea 13 ani. Împreună cu fratele său, Casey, a locuit un an în Mexic, perioadă în care a învățat limba. Actorul și-a folosit abilitățile sale de a vorbi în spaniolă inclusiv în filme: „Argo” – atunci când a avut de interpretat rolul unui argentinian și în „Runner Runner” – atunci când a avut de interpretat rolul unui portorican.

● Sandra Oh a devenit cunoscută publicului datorită apariției sale în serialul „Anatomia lui Grey”. Știe trei limbi: engleză, coreană și franceză. Vorbește coreană pentru că părinții ei sunt coreeni. A învățat franceză pe vremea când studia la National Theatre School din Canada, Montreal, Quebec.

● Sandra Bullock s-a născut în statul american Virginia, dar o mare parte din copilăria ei și-a petrecut-o în Germania alături de mamei sa, care era cântăreață de operă și avea o serie de turnee prin Europa. A învățat germană de la mama ei, care știa această limbă pentru că provenea dintr-o familie de nemți.

● Charlize Theron s-a născut în Benoni, Africa de Sud. Astfel, limba maternă a actriței este afrikaans. Prezentă în talk-show-ul lui Piers Morgan, a trecut printr-un moment jenant pentru că nu stăpânea bine limba engleză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia