Veste foarte PROASTĂ pentru toți abonații Romtelecom: Contractul nu a fost semnat

Veste foarte PROASTĂ pentru toți abonații Romtelecom: Contractul nu a fost semnat
Publicat: 02/08/2014, 12:10
Actualizat: 30/03/2019, 19:27

„Până în acest moment, Romtelecom și ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care deține drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 și este acționar al Look TV și al Look Plus, n.r.) nu au ajuns la un acord privind retransmiterea canalelor Look TV și Transilvania Live (Look Plus). Sperăm să reușim să încheiem în scurt timp negocierile, în avantajul dumneavoastră (al clienților, n.r.), și astfel să vă putem oferi în cel mai scurt timp acces la cele 2 canale, Look Plus și Look TV”, se spune în mesajul care a fost publicat pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

Potrivit unor comentarii ale clienților Romtelecom, postate pe pagina de Facebook a companiei, cele două televiziuni au fost scoase din grile joi.

Look TV și Look Plus erau retransmise în grilele de cablu, satelit și IPTV (prin internet) ale Romtelecom.

Pe 2 iulie, reprezentanții Romtelecom au declarat, pentru MEDIAFAX, că negociază retransmiterea în continuare a Look TV și Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus), în condițiile în care aceste televiziuni au decis să renunțe, de la 1 iulie, la regimul „must carry” și să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliștilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV și Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunțat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I și Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC și platforma sa de satelit, Focus Sat, dar și rețeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunțat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV și Look Plus.

Totodată, Look TV și Look Plus au anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat „un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale”.

Pe 29 mai, compania de telecomunicații RCS&RDS a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenței împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislației concurenței”.

Totodată, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic și digital televiziunile Look TV și Transilvania Live, la nivelul întregii țări, inclusiv în București, întrucât aceste televiziuni au decis să renunțe de la 1 iulie la regimul „must carry”, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV și Transilvania Live nu erau retransmise și pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurenței a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a declanșat o investigație asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiției Liga I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ce mesaj a transmis Florin Piersic Jr. în timp ce marele actor era supus unei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Diabetul ar putea fi vindecat de un medicament anticancerigen
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Vine „Mama tuturor crizelor”. Datoriile guvernelor pentru măsuri socialiste o fac de neevitat
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Oamenii cred că Inteligența Artificială este „mai morală”, indică un studiu