Viața Andreei Esca, subiectul unui reportaj la France 2

Publicat: 17/03/2014, 11:48
Actualizat: 29/07/2014, 17:28

Andreea Esca, prezentatoarea Știrilor ProTv de la ora 19:00 și simbol al televiziunii din România de după 1989, va fi subiectul unui reportaj al televiziunii franceze France 2.

Emisiunea Telematin, lider de audiență pe segmentul de dimineață în Franța și prima ca importanță și rating după jurnalul de știri, are o rubrică despre oameni foarte cunoscuți în diverse țări ale lumii pe care decid să îi arate și Franței. Echipa emisiunii a aflat după o documentare pe internet și în urma recomandărilor mai multor persoane care călătoresc prin toată lumea că exista „o Claire Chazal a României”.

„Am fost foarte onorată de invitație, pentru că aceasta este emisiunea mea preferată. De fapt, la început nici nu mi-a venit să cred deoarece era o prea mare coincidență că tocmai de la această emisiune să mă caute cineva așa pe nepusă masă. Mai ales că nu cunoșteam pe nimeni acolo. Dar apoi am înțeles că nu e o glumă, ci chiar o treabă serioasă și am fost foarte fericită. Mi-au spus că vor veni în România și că vor să-și petreacă o zi cu mine. Ceea ce s-a și întâmplat”, povestește Andreea Esca.

Prezentatoarea Știrilor ProTv este a doua personalitate din România prezentată în emisiunea „Telematin”, după Ilie Nastase, iar jurnalista Marie Mamgioglou de la France 2, realizatoarea rubricii „Vedete îndepărtate” (nr. Stars lointaines), a venit special în București pentru a-i lua un interviu Andreei Esca. „Le-a plăcut foarte mult aici, mi-au spus că nu-și imaginau deloc că românii sunt și arată așa… Și am tras cu toții concluzia că din cauza reportajelor negative România are o imagine complet eronată în Franța. Așa că am hotărât cu ei să le găsesc oameni talentați, tineri și frumosi din România despre care să mai facă reportaje, mai ales că emisiunea lor are o mulțime de story-uri din lumea artei, culturii. S-au nimerit într-o zi foarte plină pentru mine deoarece seara prezentam și Gala Mediafax, dar cred că a fost bine pentru că au luat contact cu români minunați și au putut admira și Ateneul Român”, a mai spus prezentatoarea.

Aceasta a precizat că jurmaliștii francezi au stat cu ea la știri și au felicitat-o atât pe ea, cât și pe întreaga echipă care se află în spatele camerelor pentru profesionalismul de care au dat dovadă. „Mi-au cunoscut și colegii de la revista The ONE pe care i-au găsit ‘tineri și trendy”. Și bineînțeles că i-am dus să vadă pe afară Casa Poporului și să mănânce la un restaurant bun. Au plecat încăntați de experiență, de mâncare și mai ales de oameni”, povestește Andreea despre ce i-a impresionat pe oaspeții săi la țara noastră.

La rândul ei, Andreea a fost impresionată că jurnaliștii francezi au fost dornici să afle lucruri despre România, despre ProTv și despre povestea ei aici, mai ales că asemenea prezentatorilor francezi, Andreea Esca este gazda Știrilor ProTv de peste 18 ani.

Andreea Esca, aflată la pupitrul știrilor încă din 1 decembrie 1995, prima zi de emisie a postului de televiziune din Pache Protopopescu, a vorbit pentru France 2 despre începuturile ei în televiziune, regretele, momentele notabile și interviurile marcante cu personalități din lumea internațională. În cadrul interviului acordat pentru France 2, prezentatoarea Știrilor ProTva mărturisit că nu s-a gândit niciodată să își părăsească țara, nici măcar după ce s-a căsătorit cu soțul ei de origine franceză: „Sângele nu îl poți schimba cu un pasaport, iar eu am ajuns ceea ce sunt datorită românilor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”