Victorie de moral pentru Mihaela Buzărnescu la turneul de la Madrid. Cu cine joacă românca în turul secund

Victorie de moral pentru Mihaela Buzărnescu la turneul de la Madrid. Cu cine joacă românca în turul secund
Publicat: 05/05/2019, 21:08

Buzărnescu venea la Madrid cu un moral scăzut. Sezonul actual nu a început foarte bine pentru ea, adunând 4 victorii până acum. Era cotată cu șansa a doua în fața lui Tomljanivic, dar, surprinzător, jocul ei a arătat foarte bine. Grație unui prim serviciu eficient, cu un procentaj de 71%, și a unui retur doi solid, Buzărnescu s-a calificat în turul secund în Spania, unde o va întâlni pe Anastasija Sevastova (Letonia; 13 WTA), favorita cu numărul 12 a turneului.

Mihaela Buzărnescu (29 de ani) a făcut un meci foarte solid în primul tur la Madrid, iar după meci a ținut să precizeze care a fost cheia succesului. Psihicul și mentalitatea pozitivă au ajutat-o să joace la un nivel foarte înalt.

„Sunt foarte fericită, acesta e cadoul pe care mi l-am făcut de ziua mea. Am arătat cât de mult contează psihicul și faptul că o gândire pozitivă te ajută indiferent de câte gânduri negative îți pot trece prin minte. Mă bucur că după atâtea meciuri am reușit să am o atitudine fermă, demnă de un jucător de tenis de top. Astăzi am reușit un meci bun.

A fost a treia zi în care am putut să joc tenis, după ce la Praga am stat numai în pat toată săptămâna. Mi-am demonstrat că îmi doresc să joc, chiar dacă la Praga am stat în pat. De aceea m-am dus și acolo să joc, chiar dacă nu ieșisem deloc din pat din cauza răcelii. Dar am tras și am demonstrat că pot să lupt. Mereu îmi doresc să trag, așa cum pot”, a declarat Buzărnescu pentru DigiSport, care a ținut să le mulțumească românilor care au venit să o susțină:

„Foarte mulți români au venit să mă vadă, chiar dacă în același timp juca și Simona pe arena centrală. Le mulțumesc că m-au susținut, i-am auzit mereu și m-au ajutat foarte mult”.