VIDEO. Marile premiere cinematografice ale anului 2014. Ce filme aduc în România companiile de distribuție

VIDEO. Marile premiere cinematografice ale anului 2014. Ce filme aduc în România companiile de distribuție
Publicat: 14/01/2014, 15:16
Actualizat: 31/07/2014, 15:00

Distribuitorii de film români au pregătit pentru anul 2014 o gamă variată de lungmetraje, astfel că cinefilii vor putea vedea pe marile ecrane pelicule premiate la Globul de Aur și Cannes, producții care se află în cursa pentru Oscar, dar și filme de acțiune realizate în pur stil hollywoodian.

Mai multe știri din lumea filmului găsiți pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Vă prezentăm mai jos producțiile cinematografice pe care companiile de distribuție din țara noastră le vor prezenta publicului:

MEDIAPRO DISTRIBUTION

După ce a adus în România, la începutul anului, filmul câștigător al trofeului Globul de Aur la categoria „Cea mai bună dramă”, „12 ani de sclavie”/ „12 Years a Slave”, dar și lungmetrajul „Lupul de pe Wall Street”/ „The Wolf of Wall Street”, pentru care Leonardo DiCaprio a fost distins cu Globul de Aur pentru „cel mai bun rol principal într-o comedie/ musical”, reprezentanții MediaPro Distribution au declarat pentru Mediafax că vor lansa pe 31 ianuarie filmul de acțiune „Hercules: The Legend Begins”, cu Kellan Lutz și Liam McIntyre.

De asemenea, la început de an, compania de distribuție s-a gândit și la iubitorii de animație, pe 14 februarie urmând să fie lansat filmul „The Lego Movie”, cu Channing Tatum, Morgan Freeman, Liam Neeson, dar și lungmetrajul „Winter’s Tale”, cu actorii Colin Farrell, Jennifer Connelly și Russell Crowe. Pe 21 februarie va avea premiera „Pompeii 3D”, de Paul W.S. Anderson, iar, din 28 februarie, va putea fi vizionat thrillerul „Non-Stop”, cu Liam Neeson și Julianne Moore.

Lungmetrajul „300: Eroii de la Termopile” continuă în 2014 cu „300: Ascensiunea unui imperiu”/ „300: Rise of an Empire”, regizorului noii producții fiind Noam Murro. Astfel, din 7 martie, pasionații filmelor de acțiune în vor putea vedea în această pelicută pe actorii principali Sullivan Stapleton, care a jucat în serialul de acțiune „Strike Back”, Rodrigo Santoro și Eva Green. Mărțișor continuă cu filmul „Need For Speed”, de Scott Waugh, care va intra în cinematografe pe 14 martie. Pe 21 martie, MediaPro Distribution aduce pe marile ecrane filmul de acțiune „Divergent”, cu Kate Winslet.

Drama „Grace of Monaco”, cu Nicole Kidman și Tim Roth, va intra în cinematografe pe 11 aprilie, iar SF-ul „Transcendence”, cu Johnny Depp, Kate Mara și Cillian Murphy, va putea fi vizionat pe marile ecrane din 25 aprilie. Thrilerul „Before I Go To Sleep”, cu Nicole Kidman, Mark Strong și Colin Firth, va putea fi vizionat începând din luna mai, iar „Godzilla 3D”, de Gareth Edwards, din 16 mai. Filmul de acțiune „Edge of tomorrow”, cu Tom Cruise, Emily Blunt și Bill Paxton, va avea premiera pe marile ecrane românești pe 30 mai.

Animația „Legends of Oz: Dorothy’s Return”, regizată de Will Finn și Dan St. Pierre, cu Patrick Stewart, va intra în cinematografe pe 6 iunie, iar comedia „The Familymoon”, cu Adam Sandler, Drew Barrymore și Wendi McLendon-Covey, pe 20 iunie.

Thrillerul „Solace”, cu Colin Farrell, Anthony Hopkins și Jeffrey Dean Morgan, va apărea în cinematografele din România în luna iulie, iar SF-ul „Jupiter Ascending 3D”, de Andy și Lana Wachowski, cu Mila Kunis, va fi lansat pe marile ecrane pe 25 iulie.

Lungmetrajul „Into the Storm”, de Steven Quale, cu Richard Armitage, va putea fi vizionat din 8 august. De asemenea, luna august le aduce iubitorilor filmelor de acțiune un nou lungmetraj din franciza „Expendables 3″, din 22 august. Regizat de Patrick Hughes, filmul îi are ca protagoniști pe actorii Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes și Mel Gibson. Drama „The Hundred-Foot Journey”, de Lasse Hallström, cu Helen Mirren, va fi lansată pe 29 august.

Musicalul „Step-Up 5″, de Trish Sie, va apărea pe marile ecrane din luna septembrie. Începutul toamnei aduce și comedia „Dumb and Dumber To”, de Bobby și Peter Farrelly, care îi are în rolurile principale pe actrița premiată cu Globul de Aur Jennifer Lawrence și pe actorul Jim Carrey. Al Pacino revine în 2014 alături de Jennifer Garner în drama „Imagine”, de Dan Fogelman, care va fi lansată tot în luna septembrie.

A doua lună a toamnei, octombrie, le aduce pasionaților de cinematografie thrillerul „Child 44″, de Daniel Espinosa, cu Noomi Rapace și Gary Oldman, iar Kate Winslet și Alan Rickman vor fi prezenți în luna octombrie pe marele ecran în drama „A Little Chaos”, de Alan Rickman. De asemenea, Ryan Reynolds și Ben Kingsley inaugurează luna octombrie, pe data de 3, cu drama „Selfless”, iar Robert Downey Jr. va apărea pe marile ecrane pe 10 octombrie, alături de Vera Farmiga, în drama „The Judge”.

Începând din 7 noiembrie, pasionații de SF-uri vor putea urmări în cinematografele românești „Interstellar”, regizat de Christopher Nolan, cu Jessica Chastain, Matt Damon și Anne Hathaway, iar pe 14 noiembrie va fi lansată drama „Fury”, cu Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf. De asemenea, penultima luna a anului 2014 aduce pe marile ecrane comedia „Horrible Bosses 2″, din 28 noiembrie.

MediaProDistribution încheie anul 2014 cu actorii Javier Bardem, Idris Elba și Sean Penn, care vor putea fi văzuți în lungmetrajul de acțiune „Gunman”, regizat de Pierre Morel.

RO IMAGE

Compania de distribuție Ro Image a declarat pentru Mediafax că începe anul 2014 pe 17 ianuarie, cu filmul „Jack Ryan: Agentul din umbră”, de Kenneth Branagh, cu o distribuție care îi prezintă pe actorii Keira Knightley și Kevin Costner, iar apoi va continua, pe 24 ianuarie, cu „Un polițist și jumătate”, regizat de Tim Story și în care, alături de Ice Cube, joacă și actorul român Dragoș Bucur.

Pe 24 ianuarie va avea premiera în cinematografele românești filmul de acțiune „Supraviețuitorul”/ „Lone Survivor”, de Peter Berg, cu Mark Wahlberg, iar pe 31 ianuarie va apărea filmul „Furia/ Tokarev”, de Paco Cabezas, cu Nicolas Cage.

Paul Walker, regretatul actor de la Hollywood care a decedat într-un tragic accident de automobil în luna noiembrie a anului trecut, va apărea pe marile ecrane pe 7 februarie, în filmul „Brick mansions”, de Camille Delamarre. De asemenea, de Ziua Îndrăgostiților, Ro Image aduce pe marile ecrane din România filmul „Îndrăgostiți pentru totdeauna”/ „Endless Love”, cu Alex Pettyfer și Joely Richardson. Tot în februarie, vor întra în cinematografe filmele „Three days to kill”, cu Kevin Costner, și „The Bag Man”, de David Grovic, cu John Cusack și Robert De Niro, pe 21, respectiv 28 februarie.

Martie aduce pe marile ecrane filmele „Stretch”, de Joe Carnahan, cu Chris Pine și Jessica Alba, și lumea lipsită de speranță din „Noah”/ „Noe”, de Darren Aronofsky, cu Jennifer Connelly, Russell Crowe și Emma Watson, din 21, respectiv 28 martie. Pe 4 aprilie va avea premiera „A long way down”, de Pascal Chaumeil, iar pe 11 aprilie, SF-ul „Welcome to yesterday”, de Dean Israelite.

În luna iunie vor apărea filmele „A Million Ways To Die In The West”, de Seth MacFarlane, cu Amanda Seyfried, Charlize Theron, dar și SF-ul „Transformers: Age Of Extincition”, de Michael Bay, cu Mark Wahlberg, pe 6 iunie, respectiv 27 iunie. În luna august, Donatello, Rafael, Leonardo și Michelangelo de-abia așteaptă să le arate spectatorilor pe marele ecran extraordinarele lor abilități la a mânui arme cât mai diverse. Filmul „Teenage Mutant Ninja Turtles”, de Jonathan Liebesman, cu cele patru țestoase ninja, va avea premiera pe 22 august. Ro Image aduce pe marile ecrane românești și filmele „Dracula Untold” și „Boxtrolls 3 D”, din 3, respectiv 31 octombrie.

TRANSILVANIA FILM

Transilvania Film aduce pe marile ecrane românești, pe 31 ianuarie, filmul „În mijlocul pustiului alb”/ „Into the white””, de Petter Næss, cu Rupert Grint și Florian Lukas, iar din 21 februarie va intra în cinematografe comedia „Prince Avalanche”, de David Gordon Green, cu actorii Paul Rudd și Emile Hirsch.

În ceea ce privește filmul românesc, Transilvania Film va distribui în cinematografele autohtone lungmetrajele „America, venim!”, de Răzvan Săvescu, cu Mihai Călin, Gheorghe Ifrim, Adrian Văncică și Mira Furlan, și coproducția spaniolo-română „Canibal”, de Manuel Martín Cuenca, cu Antonio de la Torre și Olimpia Melinte, care a primit o serie de distincții, dar și aprecieri din partea presei internaționale de specialitate.

Totodată, reprezentanții Transilvania Film au declarat pentru Mediafax că mai multe informații privind lungmetrajele care vor fi lansate în 2014 în România vor fi cunoscute după Festivalul de Film de la Berlin, când intenționează să cumpere titluri noi.

INDEPENDENȚA FILM

Independența Film va aduce în România, pe 17 ianuarie, controversatul film regizat de Lars von Trier „Nymphomaniac, part I”, iar, pe 24 ianuarie, filmul „Camille Claudel 1915″, de Bruno Dumont, cu Juliette Binoche.

Luna februarie debutează pe 7 „Nymphomaniac, part II”, cu Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Uma Thurman și Shia LaBeouf, în timp ce pe 21 februarie va fi lansată drama câștigătoare a premiului juriului la Cannes „Like Father, Like Son”, de Hirokazu Koreeda.

De asemenea, Independența Film a declarat pentru Mediafax că pe 7 martie va aduce pe marile ecrane românești filmul „The Broken Circle Breakdown”, de Felix Van Groeningen, iar pe 21 martie va avea premiera câștigătorul Globului de Aur pentru cel mai bun film străin pe 2014, dar și al marelui premiu al Academiei de Film Europene din 2013, „La Grande Bellezza”, de Paolo Sorrentino.

Luna aprilie aduce cinefililor, din data de 4, filmul „Borgmann”, de Alex van Warmerdam, și din data de 18, „Jeune et Jolie”, de François Ozon. Totodată, pe 30 mai va intra în cinematografele românești lungmetrajul „Walesa Man Of Hope”, de Andrzej Wajda.

Pe 15 iunie intră în cinematografele din România documentarul „Il etait une Foret”, de Luc Jacquet, și „The Keeper of Lost Causes”, de Mikkel Nørgaard.

INTERCOM FILM

InterComFilm începe anul 2014 pe 17 ianuarie cu filmul „Țeapă în stil american”/ „American Hustle”, de David O. Russell, cu Bradley Cooper, Christian Bale și Jeremy Renner, recompensat cu Globul de Aur 2014 pentru cea mai bună comedie, și continuă, pe 24, cu SF-ul „Frankenstein”, cu Aaron Eckhart și Bill Nighy. De asemenea, pe 7 februarie, vor intra în cinematografe „Her” (Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu) și filmul fantasy „Ultimul Zburător”, de Ovidiu Georgescu.

InterComFilm a declarat pentru Mediafax că va aduce pe marile ecrane, din 2 mai, „The Amazing Spider-Man”, de Marc Webb, cu Andrew Garfield, Emma Stone și Jamie Foxx, iar în timpul verii, pasionații de film vor putea vedea pe marile ecrane „Jump Street”, „Beware The Night” și „Sex Tape”, cu Jason Segel și Cameron Diaz, din 13 iunie, 8 august și 29 august.

Luna septembrie va aduce pe marile ecrane lungmetrajele „No Good Deed”, de Sam Miller, cu Idris Elba și Taraji P. Henson, și „Equalizer”, cu Denzel Washington (din 26 septembrie).

De asemenea, în ultimele luni ale lui 2014 vor avea premiera filmele „The Interview”, cu James Franco, și „When The Game Stands Tall”, cu Jim Caviezel, „Nebraska”, „Foxcatcher” și „That Awkward Moment”, pentru acestea din urmă nefiind încă stabilite datele privind premierele.

FORUM FILM

Forum Film a debutat în anul 2014 cu filmul „Saving Mr. Banks” – „În căutarea poveștii”, care a fost lansat în România pe 10 ianuarie. Lungmetrajul „Ținutul din mijlocul verii”/ „August Osage County”, nominalizat la Globul de Aur la categoriile „cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical” (Meryl Streep) și „cea mai bună actriță într-un rol secundar într-un lungmetraj” (Julia Roberts), va fi lansat la sfârșitul lunii ianuarie, a declarat pentru Mediafax distribuitorul. De asemenea, filmul „Justin Bieber’s Believe”, construit ca un documentar, va fi lansat pe 24 ianuarie.

Forum Film lansează pe 7 februarie lungmetrajul „Robocop”, cu Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Michael Keaton, în regia lui José Padilha. Lungmetrajul „One Chance”/ „Șansă Unică” va fi lansat pe 21 februarie, iar în luna aprilie vor fi lansate filmele „Captain America: Războinicul Iernii” și „St. Vincent de Van Nuys”. În luna mai vor intra în cinematografele din România filmele „Tinkerbell and The Pirate Fairy” și „Maleficent”, de Robert Stromberg, cu Angelina Jolie și Elle Fanning.

„Planes 2″, de Dusty Crophopper, și 2Hercules”, de Brett Ratner, cu Dwayne Johnson, vor fi lansate în iulie, iar „Guardians of The Galaxy”, cu Bradley Cooper și Zoe Saldana, și „Jessabelle”, de Kevin Greutert, vor fi lansate în august. Comedia „Alexander and The Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day”, de Miguel Arteta, va fi lansat în cinematografele din România în octombrie, iar „Big Hero Six” în luna noiembrie. De asemenea, „Hunger Games: Mocking Jay 1″, de Francis Lawrence, cu Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson și Liam Hemsworth, va apărea în cinematografele românești în luna noiembrie, când va fi lansat și „McFarland”.

Sfârșitul anului se încheie la Forum Film cu „The Hobbit: There and Back Again”, de Peter Jackson, cu Martin Freeman, Ian McKellen și Benedict Cumberbatch, al treilea lungmetraj din franciza „The Hobbit”, care va intra în cinematografele din România la jumătatea lunii decembrie.

ODEON FILM

Odeon Film aduce în 2014, începând din 14 februarie, filmul „Eroii monumentelor”, cu Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchet, Hugh Boneviile, Bill Murray, Jean Dujardin, John Goodman și Bob Balaban. De asemenea, pe 28 februarie va fi lansat în cinematografele românești filmul „Hoțul de cărți”, cu Geoffrey Rush, Emily Watson și Sophie Nelisse.

Pe 14 martie, va fi lansat filmul „Dl. Peabody și Sherman”, o animație Dreamworks, iar pe 21 martie, lungmetrajul „Grand Budapest Hotel”. Cei care s-au îndrăgostit de papagalul Rio, vor putea vedea, începând din 11 aprilie, animația „Rio 2″, iar pe 9 mai va fi lansat filmul „Other woman”, cu Cameron Diaz. Totodată, pe 23 mai, filmul „X-Men: Days of the future past”, cu Jennifer Lawrence, Ian McKellen, January Jones, Michael Fassbender, Nicholaus Hoult și Hugh Jackman.

Pe 13 iunie, va fi lansat filmul „Sub acceași stea”, iar pe 20 iunie, „How to train your dragon 22. Reprezentanții Odeon Film au declarat pentru Mediafax că, pe 11 iulie, va intra în cinematografe „Planeta Maimutelor: Revoluție”, urmat, pe 19 septembrie, de filmul „Labirintul: Evadarea”. În data de 3 octombrie va intra în cinematografe „Fata dispărută”, iar pe 17 octombrie, lungmetrajul „Cartea vieții”. „Business Trip” va putea fi văzut pe marile ecrane din data de 24 octombrie, iar lungmetrajul „Acasă”, din 28 noiembrie.

Lungmetrajele „Exodus” și „O noapte la muzeu 3″ vor intra în cinematografe pe data de 12 decembrie, respectiv pe 26 decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului