VIDEO – PIGCASSO sau purcica care a devenit celebră pentru picturile sale

Redactor:
Florin Jinga
VIDEO – PIGCASSO sau purcica care a devenit celebră pentru picturile sale
Cât au ajuns să coste tablourile purcelei

Povestea legăturii dintre animal și artă începe în anul 2016, când protagonistul poveștii era numai o purcică. După ce a fost adusă la centrul din provincia Western Cape, coordonatoarea adăpostului, Joanne Lefson, a început să se gândească la feluri în care ar putea să îi mențină micuței porcine viu interesul pentru activitățile de zi cu zi, de vreme ce, în cuvintele ei, „porcii sunt animale foarte inteligente”, scrie Reuters.

Lefson și-a încurajat angajații să îi pună la dispoziție purcelei mingii de fotbal, mingii de rugby și pensulele rămase după zugrăvirea hambarului. Porcul a ajuns să distrugă tot în afara instrumentelor de pictură, fapt remarcat de directoarea adăpostului.

Ulterior, ea a declarat că animalul este „un expresionist abstract”, în sensul că „nu poți defini exact ceea ce pictează”, dar că stiul său „se schimbă puțin în funcție de stare, la fel ca la orice mare artist”.

Pasiunea lui Pigcasso pentru pictură a evoluat rapid. Animalul a ajuns să folosească vopseluri și s-a remarcat destul de repede. Operele sale de artă au ajuns să se vândă pentru aproape 4.000 de dolari, încasările fiind donate pentru asigurarea bunăstării animalelor din adăposturi. Una dintre creațiile sale recente a ajuns să fie folosită pentru ceasurile companiei elvețiene Swatch.

De altfel, întreprinderea din țara cantoanelor a anunțat, în urmă cu o lună, că va colabora cu scroafa din Africa de Sud. Aceasta a scos pe piață o colecție de ceasuri în ediție limitată, intitulată „Flying Pig by Ms. Pigcasso”, care conține produse colorate în verde, albastru și roz la prețul de 120 de dolari.

Foto: Pigcasso/ Facebook

Inchide