• Publicat:
Magazin

Visul american, coșmar pentru un britanic: Au crezut că vreau să rămân în SUA. M-au băgat la închisoare. Toaleta era o groapă săpată în pământ / În timp ce iubita îl aștepta în lacrimi, tânărul încătușat a fost deportat de urgență, din cauza unui mesaj banal

Un britanic a fost încarcerat și a primit interdicție pe viață de a mai intra în SUA, după ce i-a trimis prieteni sale un mesaj pe telefonul mobil, pe care autoritățile l-ar fi interpretat greșit.

Isaac Roblett, care dorea să-și viziteze iubita din SUA, pe Camila Iglesia, i-a trimis un mesaj în urmă cu o lună în care o anunța: „Mă mut pentru a fi cu tine”.

Bărbatul susține că se referea la trei luni pe car ar fi vrut să le petreacă alături de Camila cu o viză de turist ESTA, dar oficialii au crezut că dorește să rămână în SUA pe termen lung și l-au închis timp de 24 de ore.

Mesajul tânărului de 24 de ani a fost descoperit după ce oficialii i-au confiscat telefonul mobil și l-au interogat timp de o oră și jumătate.

Managerul a fost deportat a doua zi, fără să o vadă pe Camila, în vârstă de 23 de ani și acum are interdicție pe viață de a mai intra în SUA.

Isaac, din Hastings, East Sussex, a zburat la Chicago pentru a fi alături de iubita lui, în data de 24 aprilie, cu două zile înainte de aniversarea unui an de relație.

Cei doi doreau să viziteze New York și Los Angeles. Ei s-au întâlnit pe când Camila studia în cadrul unui schimb de studenți la Rose Bruford College of Theatre and Performance din Sidcup, Kent, Marea Britanie.

Aceștia s-au îndrăgostit și bărbatul a vizitat-o în Miami și Chicago, unde Camila studia actoria, chiar anul trecut, scrie mirror.co.uk.

„Mi-au căutat în telefon, toate mesajele și au găsit un mesaj în care îi spuneam iubitei mele: „Mă mut pentru a fi cu tine”. Au zis că dovada este suficientă pentru a nu mă lăsa să intru”, a povestit tânărul.

Mesajul complet – trimis în timpul unei discuții aprinse – este următorul: „În privința despărțirii, nu știu ce ți-am făcut de ai uitat că într-o lună mă mut pentru a fi cu tine”.

Isaac insistă că s-a referit doar despre concediul respectiv, pe baza vizei de turist: „Nu aș fi folosit termenul „vizită” dacă era vorba de trei luni. Era să plâng, am încercat să mă abțin. Unul dintre polițiști mi-a zis să fiu bărbat, să trec peste asta…”.

Mai mult, Isaac spune că autoritățile au făcut bășcălie de relație lui, „lovindu-l sub centură”.

În tot acest timp, tânăra cu inima frântă Camila îl aștepta pe Isaac la aeroport. Când el nu a apărut, femeia s-a simțit „speriată” și „înfuriată”.

Isaas susține că a fost băgat într-o celulă cu alte patru persoane. „A fost cel mai îngrozitor lucru pe care l-am văzut. Practic, toaleta era o groapă săpată în pământ”.

Nu a mâncat, nu a dormit, nu s-a spălat și a fost ținut treaz de luminile orbitoare.

Dimineața, Isaac a discutat cu Ambasada Marii Britanii și a plătit 700 lire sterline pentru un zbor spre Heathrow, cu escală la Dublin.

Bărbatul a fost dus la avion în cătușe.

A revenit în Marea Britanie, unde a fost diagnosticat cu sindromul post-traumatic și i-a avertizat și pe alți oameni, care trebuie să aibă grijă cum folosesc mesageria, mai ales când știu că vor fi controlați de autoritățile americane de la graniță.

Cuplul va încercat să rămână „sudat”, în ciuda restricție impuse lui Isaac. „Este oribil, dragostea vieții mele este în altă țară și nu o pot vedea”, a declarat Isaac.

„Personalul nostru este alături de bărbatul britanic căruia i-a fost respinsă intrarea în SUA și colaborăm cu autoritățile din SUA în privința cazului său”, au anunțat oficialii englezi.

foto: Pixabay

Inchide