VOLVO limitează viteza tuturor modelelor sale noi la 180 KM/H

VOLVO limitează viteza tuturor modelelor sale noi la 180 KM/H
Valabilitatea anunțurilor pe Autovit.ro, prelungită
Publicat: 04/03/2019, 15:54

Volvo a anunțat că va limita electronic viteza maximă a tuturor mașinilor sale la 180 km/h, începând cu anul 2020, pentru a spori siguranța în trafic, scrie Auto Express. Restricția de viteză face parte dintr-un pachet de siguranță al companiei. Volvo își dorește ca NIMENI să nu mai fie rănit serios sau să moară într-un autoturism Volvo, până la finele deceniului.

Volvo spune că limita de 180 km/h a fost stabilită ținându-se cont pe de o parte de siguranța rutieră și pe de altă parte de dorințele cumpărătorilor. Rivalii germani de la BMW și Audi introduc limitatoare de viteză la 250 km/h.

Dincolo de limitarea forțată a vitezei pe noile mașini, Volvo dorește să introducă două noi tehnologii de limitare a vitezei. Acestea sunt „controlul inteligent al viteze” („smart speed control” – SSC) și un sistem de tip „geoprotecție„, care limitează automat viteza în apropierea școlilor și spitalelor.

Potrivit Volvo, dincolo de o anumită viteză, actuala tehnologie de asistență la volan NU mai este eficientă în prevenirea rănilor grave sau a deceselor, în contextul unui accident rutier.

Compania auto suedeză citează cifrele Administrației Naționale a Siguranței Traficului și Autostrăzilor (NHTSA) din SUA, care arată că, în 2017, circa 25% din toate decesele rezultate în urma unor accidente rutiere au fost cauzate de viteza excesivă.

De asemenea, Volvo dorește să combată problemele legate de consumul de alcool și lipsa atenției la volan, folosind o tehnologie de recunoaștere facială, care va stabili dacă șoferul este sau nu APT să conducă.

Volvo XC90 R-Design D5 Auto Powerpulse AWD

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase