WhatsApp își surprinde utilizatorii. Ce schimbare majoră a făcut serviciul de mesagerie

Redactor:
Gândul
WhatsApp își surprinde utilizatorii. Ce schimbare majoră a făcut serviciul de mesagerie
La aproximativ 16 luni de la debutul serviciului de mesagerie WhatsApp în mediul online, compania a anunțat că sunt disponibile noile versiuni ale aplicației pentru pc-uri.

Ca și în cazul telefoanelor mobile compania a dezvoltat o versiune atât pentru computerele  care utilizează Windows cât și una pentru Apple. În cazul pc-urilor care rulează sitemul de operare de la Microsoft, acesta trebuie să fie în varianta Windows 8 sau mai recente, informează theverge.com.

Acum, , aplicația de mesagerie mobilă WhatsApp, al cărei proprietar este Facebook, poate fi folosită și pe calculatoarele de acasă sau de la birou, alături de dispozitivele mobile care rulează sistemele de operare Android, iOS, Windows Phone sau Blackberry. „Asemenea versiunii WhatsApp Web, aplicația pentru  desktop este o extensie a telefonului posesorului: aplicația reflectă pe ecranul calculatorului conversațiile și mesajele din telefonul mobil al utilizatorului”, se specifică într-un comunicat al companiei.

Utilizatorul se va putea autentifica în aplicația de pe calculator prin scanarea codului QR folosind aplicația mobilă WhatsApp. În acest mod toate mesajele și contactele din contul de WhatsApp de pe  mobil vor fi încărcate automat pe calculator. Aplicația, care permite afișarea instantă pe ecranul calculatorului a notificărilor privind mesajele noi, oferă astfel utilizatorului posibilitatea comunicării în timp real cu cei din lista sa de contacte atunci când lucrează la birou sau acasă.

În prezent WhatsApp are  potrivit datelor companiei, peste 1 miliard de utilizatori, fiind una dintre cele mai populare la nivel mondial pentru comunicarea mobilă.

Inchide