Woody Allen respinge acuzațiile de agresiune sexuală formulate de fiica lui adoptivă

Woody Allen respinge acuzațiile de agresiune sexuală formulate de fiica lui adoptivă
Publicat: 03/02/2014, 12:42
Actualizat: 12/02/2019, 18:51

Cineastul american Woody Allen a respins, duminică seară, acuzațiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa, sâmbătă, de una dintre fiicele lui adoptive, declarând că aceste acuzații, vechi de 20 de ani, pe care regizorul le-a respins întotdeauna, sunt „false și rușinoase”, informează AFP.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

„Woody Allen a citit articolul și îl consideră ca fals și rușinos”, a declarat purtătorul de cuvânt al artistului, Leslee Dart, într-un comunicat de presă. Ea a reamintit că, în epocă, „o anchetă minuțioasă a fost realizată de experți independenți mandatați de un tribunal” și că aceștia „au ajuns la concluzia că nu a existat o dovadă credibilă de agresiune”.

În plin sezon al premiilor de la Hollywood, Dylan Farrow, în vârstă de 28 de ani, a spart tăcerea și a povestit în detaliu agresiunea la care a fost supusă, într-o scrisoare publică apărută sâmbătă pe un blog al cotidianului The New York Times.

„Când aveam șapte ani, Woody Allen m-a luat de mână și m-a dus într-un mic pod slab luminat de la etajul al doilea al casei noastre. Mi-a spus să mă lungesc pe burtă și să mă joc cu trenul electric al fratelui meu. Și m-a agresat sexual”, a spus Dylan Farrow.

„Îmi vorbea în timp ce îmi făcea acel lucru, murmurându-mi că sunt o fetiță cuminte, că acela era secretul nostru, promițându-mi că vom merge la Paris și voi fi un star de cinema”, a adăugat Dylan Farrow, în prezent căsătorită, care trăiește sub un alt nume în Florida.

„Gândindu-mă la toate lucrurile de care îmi amintesc, tatăl meu mi-a făcut lucruri care nu îmi plăceau”, a adăugat ea.

Dylan Farrow spune că a decis să vorbească despre aceste lucruri din cauza Globului de Aur decernat în ianuarie lui Woody Allen pentru întreaga carieră și a nominalizărilor recente ale cineastului la premiile Oscar.

Dylan Farrow a fost adoptată de Mia Farrow și de celebrul cineast american pe vremea când aceștia alcătuiau un cuplu, în anii 1980.

Acuzația de agresiune sexuală a fost formulată pentru prima dată în 1992, când actrița și regizorul erau angajați într-o luptă judiciară feroce pentru tutela celor trei copii ai lor.

Experții mandatați în epocă au ajuns la concluzia că „Dylan Farrow era incapabilă să facă diferența între imaginația ei și realitate” și că aceasta „a fost probabil manipulată de mama ei, Mia Farrow”.

„Nicio punere sub acuzare nu a fost formulată pe numele lui Woody Allen”, a subliniat, duminică, purtătoarea de cuvânt a cineastului.

Mia Farrow a descoperit, în epocă, că Woody Allen avea o relație secretă cu una dintre celelalte fiice adoptive ale sale, Soon-Yi Previn, pe atunci în vârstă de 19 ani, pe care actrița americană o înfiase în timpul unui mariaj precedent.

După deschiderea unei anchete în statul Connecticut (unde locuia familia cineastului, în apropiere de New York), un procuror a considerat că existau „motive suficiente” pentru a-l pune sub acuzare pe Woody Allen, dar a renunțat să o facă, întrucât tânăra Dylan era „prea fragilă” în acea vreme. Decizia procurorului a făcut să curgă multe valuri de cerneală în presa vremii.

În epocă, Woody Allen negase deja acele acuzații și o acuzase pe Mia Farrow că a manipulat „în mod rușinos, niște copii inocenți”.

Aceste acuzații de agresiune sexuală au reapărut luna trecută cu ocazia Globului de Aur atribuit lui Woody Allen.

„Am lipsit de la omagiul adus lui Woody Allen. Au menționat oare organizatorii galei partea în care o femeie confirmă în mod public că el a agresat-o când avea 7 ani, înainte sau după «Annie Hall»?”, a scris pe Twitter Ronan Farrow, în vârstă de 26 de ani, fiul biologic al regizorului și al Miei Farrow, care nu mai vorbește cu tatăl său.

Deși scandalul cauzat de Dylan Farrow i-a pătat imaginea, Woody Allen, ajuns la vârsta de 78 de ani, a continuat să își construiască o carieră care se întinde pe durata a 50 de ani, cu peste 40 de filme, 24 de nominalizări la premiile Academiei de film americane, 4 premii Oscar și numeroase alte distincții prestigioase.

Cel mai recent film al său, „Blue Jasmine”, a primit luna trecută trei nominalizări la premiile Oscar.

Woody Allen s-a căsătorit cu Soon-Yi în 1997, iar cuplul a adoptat două fetițe.

„Woody Allen nu a fost condamnat niciodată pentru nicio infracțiune, iar faptul că el a scăpat după tot ceea ce mi-a făcut mi-a bântuit toată tinerețea”, a adăugat Dylan Farrow, care a acuzat Hollywoodul că a închis ochii în fața acelor acuzații, continuând să îl premieze pe cineast.

„Chinul meu a fost agravat de Hollywood”, spune Dylan Farrow. „Toată lumea, cu excepția unora (care sunt eroii mei), a închis ochii. Woody Allen este un exemplu viu pentru modul în care societatea noastră îi neglijează pe supraviețuitorii agresiunilor și abuzurilor sexuale”, a adăugat Dylan Farrow.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu