Woody Allen spune că ar putea fi băiatul de pe afiș pentru mișcarea #Metoo

Woody Allen spune că ar putea fi băiatul de pe afiș pentru mișcarea #Metoo
Publicat: 05/06/2018, 20:53
Actualizat: 26/03/2019, 18:07

Într-un interviu acordat, la New York, postului TV argentinian Canal 13, Woody Allen a declarat că este calificat „să îi expună” pe autorii agresiunilor sexuale, „persoane acuzate de abuz de 20, 50, 100 de femei”.

Peste o sută de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale polițiilor din New York, Los Angeles și Londra.

În urma acuzațiilor, în SUA a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook și pe alte rețele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experiențelor de hărțuire sexuală sau abuz și au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Și Eu”, n.r.). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga și actrițele Anna Paquin și Evan Rachel Wood.

„Eu nu am fost acuzat decât de o femeie, într-o chestiune privind custodia copiilor, care a făcut obiectul unei anchete, iar (acuzația) s-a dovedit a fi falsă. Am fost târât în noroi de acele persoane. Sunt un partizan activ al mișcării #Metoo”, a declarat Woody Allen în interviu.

Allen, în vârstă de 82 de ani, s-a referit la acuzațiile de abuz sexual pe care i le-a adus fiica sa adoptivă Dylan Farrow, respinse de justiție. Acuzațiile au reapărut în public în timpul unui interviu televizat pe care l-a acordat tânăra în luna ianuarie.

Regizorul newyorkez a repetat că a fost încă o dată acuzat pe nedrept. „Mă simt rău pentru că am fost acuzat de un lucru teribil”, a mai spus acesta.

„Ar trebui să fiu capul de afiș al mișcării #Metoo”, a declarat regizorul. „Am lucrat în cinema 50 de ani, am lucrat cu sute de actrițe și niciuna nu a sugerat că aș fi avut o atitudine deplasată”, a adăugat acesta.

El a subliniat și că, în cazul filmelor sale, femeile care au lucrat în spatele camerelor de filmat au primit aceleași salarii ca și bărbații.

În interviul acordat în ianuarie, Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Woody Allen, a spus că își dorește ca regizorul să fi fost pus sub acuzație pentru că a abuzat-o sexual când era minoră. Dylan Farrow afirmă de mult timp că Allen a abuzat-o sexual pe 4 august 1992, când avea șapte ani, în casa de la țară a mamei sale, actrița Mia Farrow, care i-a cerut, de altfel, întotdeauna „să spună adevărul”.

Cazul a fost atunci în atenția oficiului pentru protecția copilului din Yale și a celui din New York, însă ambele instituții au concluzionat că Dylan nu a fost molestată sexual. În schimb, autoritățile au spus că Dylan era un copil vulnerabil și a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării de Woody Allen.

Woody Allen a realizat peste 50 de filme într-o carieră de aproape 60 de ani și este cunoscut pentru personajele sale nevrotice și comice, devenite o veritabilă marcă personală și care sunt adeseori interpretate chiar de el. Cineastul american a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul „Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters”, și același premiu pentru filmul „Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” din 2011. Pentru filmul „Annie Hall”, din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile „cel mai bun regizor” și „cel mai bun scenariu original”. În 2014, filmul său „Blue Jasmine”, a câștigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iar Woody Allen, a primit și un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee