Zece zile de distracție marca „OKTOBERFEST” la Brașov, începând de astăzi

Zece zile de distracție marca OKTOBERFEST la Brașov, începând de astăzi
Publicat: 06/09/2013, 08:34
Actualizat: 07/05/2019, 05:23

Începând de astăzi și până în 15 septembrie, Brașovul oferă tuturor amatorilor de bere, grătare, muzică și concursuri „asortate” zece zile de distracție din plin la tradiționalul OKTOBERFEST de la poalele Tâmpei, ajuns la cea de-a cincea ediție.

Organizată de Clubul Economic German, după modelul și ca un fel de avanpremieră a celebrului OKTOBERFEST de la Munchen, manifestarea – devenită deja cel mai important eveniment de acest gen din Sud-Estul Europei – va fi găzduită de Arena „Ion Țiriac” a Liceului Sportiv Brașov.

Ediția din acest an – la care, pe parcursul celor zece zile, sunt așteptați peste 200.000 de participanți, dintre care circa o treime turiști din țară și străinătate – va debuta vineri la ora 15 cu o Paradă OKTOBERFEST prin centrul urbei, de la Prefectură până la Arena „Ion Țiriac”, unde va avea loc apoi deschiderea oficială, la care se va da cep și primului butoi cu bere.

Pentru fiecare zi a festivalului, organizatorii au pregătit o sumedenie de jocuri și concursuri – dotate, cu atractive premii în … bere, „asezonate” cu numeroase spectacole folclorice românești, germane, maghiare, grecești etc. și cu concertele formațiilor „Rocky 5” și „Aalbachtal Express”, din Germania. Programul detaliat al ediției 2013 a OKTOBERFEST BRAȘOV poate fi găsit pe site-urile de Internet www.oktoberfestromania.ro și www.facebook.com/OktoberfestBrasov.

În prima săptămână a lunii viitoare, Bucureștiul va avea și el parte de un mini-Oktoberfest, care va începe în 3 octombrie, de Ziua Gremaniei, și se va încheia în 6 octombrie, simultan cu Oktoberfest-ul de la Munchen, manifestarea urmând să fie găzduită de mall-ul Plazza Romania de pe Bulevardul Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase