Marian Petrache legătura politică a rețelei: fost secretar de stat la Interne și deputat PNL

Redactor:
Biro Attila
Marian Petrache legătura politică a rețelei: fost secretar de stat la Interne și deputat PNL
Președintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrace apare în interceptările din referatul DNA în dosarul în care procurorii procurorii Marcel Sâmpetru și George Bălan au fost puși sub învinuire. Marian Petrache nu a fost până în acest moment învinuit în dosar.

Președintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrace apare în interceptările din referatul DNA în dosarul în care procurorii procurorii Marcel Sâmpetru și George Bălan au fost puși sub învinuire. Marian Petrache nu a fost până în acest moment învinuit în dosar. Potrivit procurorilor și interceptărilor din dosar Petrache a descris modul de acțiune al grupului din care mai făceau parte procurorii Marcel Sâmpetru și George Bălan dar și ofițerul SIPI Comisarul șef Mihai Vlad. Într-o discuție cu cu procurorii Sâmpetru și Bălan, șeful CJ Ilfov le explica acestora că trebuie să pună mâna pe informație și putere și că puterea era reprezentată de DNA și Parchetul General. Relevant pentru acestă situație este următoarea interceptare:

BALAN GEORGE: Stiti cum e acum puterea? Inauntru are furnicile. E un musuroi de furnici inauntru. Acesta este DNA care este la mana premierului, seful DGIPI…

PETRACHE MARIAN: Cel mai important…Adica sa pui mana pe putere si pe informatie

SAMPETRU MARCEL: Exact

PETRACHE MARIAN: Pai asta inseamna, nu? Pai ai de fapt curentul, care inseamna informatia si puterea care inseamna DNA-ul si parchetul, care inseamna motorul, da?

SAMPETRU MARCEL: Corect.

PETRACHE MARIAN: Trebuie sa pui mana pe curent si pe urma pe motor, nu?

SAMPETRU MARCEL: Da.

Procurorii mai susțin în referat că George Bălan și Marcel Sâmpetru acceptă să participe la întelegeri oculte în desemnarea conducătorilor parchetelor și insistă ca partidul din care face parte Petrache Marian să-și spună cuvântul în numirile șefilor de parchete și să nu-i „dea lui Victor DNA-ul”, pentru că altfel ar putea chiar ei să suporte consecințele.

Marian Petrache a câștigat alegerile locale din 2012 și a devenit președinte al Consiliului Județean Ilfov. Petrache este președinte al PNL filiale Ilfov. A fost ales deputat PNL în 2004 dar a demisionat în 2005 când a fost numit prefect de Ilfov. În anul 2006 a fost numit secretar de stat la Cancelaria Primului Ministru, Călin Popescu Tăriceanu. În 2007 a fost numit de secretar de stat pentru comunități locale la Ministerul Internelor și Reformei Administrative (MIRA), actualul Minister al Internelor.

Inchide