• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Poporul îl așteaptă pe Dan Diaconescu la OLTCHIM „să repornească instalațiile”. Ce îi cer salariații

Poporul îl așteaptă pe Dan Diaconescu la OLTCHIM „să repornească instalațiile”. Ce îi cer salariații
După ce a câștigat LICITAȚIA OLTCHIM, liderul angajaților, Corneliu Cernev, a declarat, vineri seară, că salariații îl așteaptă pe Dan Diaconescu la Râmnicu Vâlcea și ca banii să intre cât mai repede în conturi, solicitându-i lui DIACONESCU, pentru preluarea a 54,8% din acțiunile combinatului, "multă seriozitate".

După ce a câștigat LICITAȚIA OLTCHIM, liderul angajaților, Corneliu Cernev, a declarat, vineri seară, că salariații îl așteaptă pe Dan Diaconescu la Râmnicu Vâlcea și ca banii să intre cât mai repede în conturi, solicitându-i lui DIACONESCU, pentru preluarea a 54,8% din acțiunile combinatului, „multă seriozitate”, scrie Mediafax.

„Îl felicităm pe domnul DAN DIACONESCU și îl așteptăm să vină la Râmnicu Vâlcea și așteptăm, de asemenea, ca banii să intre cât mai repede în conturi. Îi solicităm multă seriozitate și îl asigurăm că avem specialiști care să repornească instalațiile”, a declarat Corneliu Cernev.

Acesta a mai spus că, practic, banii care vor intra în conturi vor constitui capital de lucru pentru repornirea combinatului, respectiv pentru materii prime și energie electrică.

„Salariații sunt, de asemenea, bucuroși și îl așteaptă pe domnul Diaconescu să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta perspectiva Oltchim”, a mai declarat liderul salariaților protestatari din combinatul Oltchim, Corneliu Cernev.

Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile OLTCHIM Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

La licitația pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni și creanțele Electrica și AVAS asupra Oltchim au depus oferte Dan Diaconescu, Aisa Invest și Chimcomplex, firme deținute de omul de afaceri Ștefan Vuza, și PCC, firmă înregistrată în Germania.

OPSPI a organizat o licitație pentru vânzarea pachetului de acțiuni deținut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8% din capital, și a creanțelor deținute asupra companiei de AVAS și Electrica, însumând circa 400 milioane euro.

Diaconescu a depus ofertă doar pentru pachetul de acțiuni deținut de stat. Chimcomplex a oferit 18,8 milioane lei și 202 milioane de lei iar pentru creanța Electrica. Prin firma Aisa Invest, Vuza a oferit 30 de milioane de lei pentru acțiuni. Compania PCC a oferit în total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru acțiuni și creanțele Electrica și AVAS.

Creanțele AVAS și Electrica nu au fost adjudecate.

„Am oferit 45 milioane euro fără nicio condiție și vrem să convingem autoritățile ca acești bani să meargă, desigur sub formă de împrumut, către fondul de salarii și pentru capitalul de lucru”, a spus DIACONESCU.

El a adăugat că sâmbătă va prezenta detalii din ofertă într-o conferință de presă.

Șeful OPSPI, Remus Vulpescu a declarat că se bazează pe „veridicitatea” ofertei pentru achiziția acțiunilor OLTCHIM.

„Ofertantul Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecatar al acțiunilor deținute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la Oltchim. Ne bazăm pe veridicitatea ofertei dumneavoastră. Să fie într-un ceas bun”, a afirmat Vulpescu.

Contractul dintre OPSPI și Diaconescu va fi semnat luni, la ora 10;00.

Guvernul a decis în luna august schimbarea strategiei de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acțiuni deținut de stat, respectiv 54,8% din capitalul social, și a creanțelor AVAS și Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Anterior, privatizarea era prevăzută după majorarea capitalului social al Oltchim cu până la 2,059 miliarde lei, la 2,093 miliarde lei, prin conversia în acțiuni a creanței AVAS, în valoare de 1,12 miliarde lei, și prin emiterea de acțiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere acționarilor minoritari.

Oltchim are în prezent un capital social de 34,3 milioane de lei.

Inchide