9 mai 2022. După 77 de ani, Rusia lui Putin repetă crimele din Al Doilea Război Mondial

9 mai 2022. După 77 de ani, Rusia lui Putin repetă crimele din Al Doilea Război Mondial
Imagine din localitatea Bucha | Foto - Profimedia Images
Publicat: 09/05/2022, 09:00
Actualizat: 09/05/2022, 11:25

La începutul lunii aprilie, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a suspendat Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, pentru ”încălcări grave și sistematice și abuzuri ale drepturilor omului”. Decizia nu a mirat pe nimeni, în contextul în care – încă înainte de invadarea Ucrainei – libertatea de exprimare în Federația Rusă tindea către zero, doar presa aservită puterii de la Kremlin scăpând, firește, de orice sancțiune.

O Rusie transformată în bine, despre care se vorbea cu mai mulți ani în urmă, a revenit la politica ”pumnului în gură”, cei care au curajul să folosească termenul de ”război” în loc de sintagma ”operațiune militară specială” riscând nu numai amenzi consistente, ci și ani grei de închisoare.

Dincolo de legea ”fake-news” – care permite Kremlinului să cenzureze tot, fără explicații, există și temuta lege a ”agenților străini”, ceea ce îi aduce pe disidenți sau pe jurnaliștii incomozi în postura nedorită de ”spioni” care pot fi trimiși, rapid, după gratii.

Rusia anului 2022 este una a turnului de fildeș în care s-a ascuns Vladimir Putin. Cei din anturajul său nu pot spune decât ”Da”, iar eventualii contestatari au fost eliminați din schemă sau au fugit peste graniță. Faptul că Vladimir Putin dorește să sărbătorească cinic și fastos-deplasat 77 de ani de la victoria armatei sovietice împotriva nazismului, organizând parade deșănțate în 28 de orașe din Federația Rusă, nu este decât un alt exemplu dureros din care reiese că sub costumul elegant îmbrăcat de liderul de la Kremlin s-a ascuns, de la bun început, un dictator.

  • Guvernul rus continuă să încalce drepturile omului, exact ca în anul 1945
  • Cum s-a văzut în Bucha, dar și în alte orașe ucrainene, Rusia repetă atrocitățile de tristă amintire din Al Doilea Război Mondial.
  • Cu toate că Rusia a semnat numeroase convenții pentru a preveni coșmarurile celui de-al Doilea Război Mondial, în prezent aceasta le încalcă deliberat
  • Acuzând Ucraina de fascism, însăși Rusia repetă istoria, iar retorica lui Vladimir Putin este, din nefericire, similară cu aceea a Ministrului Propagandei celui de-al Treilea Reich (jefuire, violență, expulzarea forțată a populației pe teritoriul țării agresoare).

Votul membrilor ONU a avut loc pe măsură ce s-a intensificat indignarea comunității internaționale față de uciderea civililor din Bucha, acolo unde atrocitățile comise de soldații ruși – negate vehement de Moscova – au tulburat și îngrozit. Cadavrele au fost găsite împrăștiate pe străzi după retragerea trupelor rusești din localitate, iar în unele cazuri prezentau semne de tortură și, fără nicio excepție, erau cu mâinile legate la spate.

Ulterior, gropile comune care au fost descoperite la Bucha, dar și în alte localități ucrainene, au readus în minte atrocitățile comise de naziști, iar o tragică punte de legătură a apărut pe buzele tuturor.

Vladimir Putin, Serghei Lavrov – ministrul de Externe al Federației Ruse – și generalii ruși au vorbit, cu subiect și predicat, despre ”denazificarea” Ucrainei, exprimare aiuritoare pe care n-a înțeles-o nimeni încă, despre genocid săvârșit de autoritățile ucrainene împotriva rușilor din Donbas și, firește, despre o mult dorită (la Moscova) ”demilitarizare” a Ucrainei, plus obligativitatea ”recunoașterii suveranității Rusiei asupra Crimeei”. Ce cuvinte mari! Ce cuvinte cinice!

În localitățile ucrainene care s-au aflat, temporar, la mâna rușilor, civilii au fost torturați și împușcați, fete și femei au fost torturate, violate și apoi ucise, au fost puse în practică deportări și s-a instaurat un regim de teroare absolută.

Moscova l-a luat pe ”nu” în brațe, la cel mai înalt nivel, iar discursurile celor care fac scut în jurul lui Putin au avut aceeași linie directoare: Ucraina exagerează, Ucraina minte, Ucraina înscenează atrocități pentru a face ca armata rusă să pară Omul Negru. Însă, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, acest conflict declanșat de Vladimir Putin se va încheia. Iar vinovații vor trebui să răspundă pentru toate crimele comise în numele unei ”operațiuni militare speciale” criminale.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația