GALERIE FOTO | Parada de Ziua Victoriei la Moscova, între festivism și cinism. Lui Putin îi lipsește o victorie majoră în Ucraina, dar vrea să le transmită rușilor că totul este ”în grafic”

GALERIE FOTO | Parada de Ziua Victoriei la Moscova, între festivism și cinism. Lui Putin îi lipsește o victorie majoră în Ucraina, dar vrea să le transmită rușilor că totul este ”în grafic”
Foto – Profimedia Images
Publicat: 06/05/2022, 15:43
Actualizat: 06/05/2022, 16:32

Luni, 9 mai, Vladimir Putin dorește cu tot dinadinsul să le transmită rușilor de rând că ”operațiunea militară specială” care a fost declanșată pe 24 februarie se află ”în grafic”, așa cum au transmis, în repetate rânduri, și generalii săi.

Numai că au trecut 72 de zile de la invadarea Ucrainei, iar armata rusă nu numai că n-a reușit să cucerească mari orașe din țara condusă de Volodimir Zelenski, dar s-a văzut nevoită să accepte și o realitate cruntă.

Rezistența ucrainenilor a făcut ca mult doritul război-fulger dorit la Kremlin să devină doar o palidă amintire și un argument în plus că acțiunile din teren nu se potrivesc, întotdeauna, cu acelea desenate pe hartă.

Totuși, Putin este decis să facă din parada de Ziua Victorie un moment nu numai spectaculos, ci și un factor psihologic care să-i ”convingă” pe ruși că miile de soldați ruși nu au murit degeaba după ce au invadat o țară suverană.

”Anul acesta, paradele militare vor avea loc în 28 de orașe rusești. Paradele militare pentru celebrarea a 77 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Marele Război Patriotic din 1941-1945 vor implica aproape 65.000 de soldați, aproximativ 2.400 de sisteme de arme și peste 460 de avioane”

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării

Foto – Profimedia Images

Partea aeropurtată, 77 de avioane. Care este explicația

Rusia va organiza tradiționala paradă a Victoriei pe 9 mai în Piața Roșie din Moscova, pentru a sărbători cea de-a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Marele Război Patriotic din 1941-1945.

Partea aeropurtată a paradei militare din Piața Roșie va cuprinde ”77 de avioane, pentru a reprezenta numărul de ani care au trecut de la sfârșitul Marelui Război Patriotic”.

Deasupra Moscovei au zburat – în timpul repetițiilor aeriene de miercuri – un bombardier strategic cu rachete Tu-95MS, escortat de avioane de vânătoare Su-35S și un bombardier strategic Tu-160 ”White Swan” care zbura alături de un tanc de realimentare aerian Il-78.

Bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, cele mai recente avioane de luptă MiG-31I și MiG-31BM și Su-57 din a cincea generație și opt avioane MiG-29SMT au zburat, de asemenea în timpul repetițiilor pentru parada organizată cu ocazia Zilei Victoriei.

Foto – Profimedia Images

Rusia a pierdut cel 317 ofițeri, 44 dintre aceștia având cel puțin grad de locotenent-colonel

De la începutul războiului, Rusia a pierdut 317 ofițeri – 44 dintre aceștia având cel puțin grad de locotenent-colonel -, o treime dintre aceștia sunt cadre superioare, adică maiori, locotenenți colonei și colonei.

Fiecare al cincilea mesaj despre victimele în rândul Armatei Ruse a vizat un ofițer și ar putea exista cel puțin două explicații pentru o proporție atât de mare de pierderi de ofițeri.

Ofițerilor ruși uciși pe frontul din Ucraina ”li se acordă mai multă atenție – trupurile lor sunt livrate mai întâi acasă, iar decesele sunt, de obicei, raportate public”, a declarat Samuel Crenny-Evans, expert la Institutul Regal Britanic pentru Studii de Apărare și Securitate (mai multe detalii AICI).


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BREAKING NEWS. Nicoleta Luciu va părăsi domiciliul conjugal și pleacă din România cu copiii
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
VIDEO "O bag în cimitir, îi dau foc la casă". O femeie a oprit un...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Adrian a pariat pe o afacere cu cireşe şi speră la un profit frumos. Va...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Rusalii 2023. Ce se face și ce nu se face în prima zi de Rusalii?...
Cauza decesului lui Cristian, românul care s-a stins din viață dramatic la doar 39 de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
1.160 de lei amendă pentru șoferii care nu respectă această regulă. Mii de români nu...
GREȘEALA făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informația momentului pentru cei NĂSCUȚI ÎNAINTE DE 1978! Anunțul a fost făcut chiar acum: Au...
Ce este curățarea suedeză a morții. Cum te poate ajuta metoda să elimini stresul
Cât fac 9X9? O fetiță a ȘOCAT toată școală cu răspunsul ei! Vezi ce a...
Te cunosc de undeva! 3 iunie 2023. Ținuta purtată de Andreea Bălan a surprins pe...