Șobolanii din Justiție sunt #rezistenți. Cine și când o să înceapă deratizarea?

Șobolanii din Justiție sunt #rezistenți. Cine și când o să înceapă deratizarea?

Observ, cu regret și maximă lehamite, că haștagiștii ăștia, care au pus mâna pe Justiție și vor să o transforme după chipul și asemănarea  lor, forțează peste limita admisă principiile Statutului de Drept. Îl auzeam deunăzi pe ministrul lor, Stelică Ion, cum făcea el trimitere, din prepuțul gândirii, la decizia absolut trăsnită (ca să nu zic tâmpită!) a Curții de Apel Pitești care a desființat, cu de la sine putere, Secția de Investigare a Magistraților. Știți povestea, nu o mai reiau. Evident că o asemenea decizie nu stă în picioare, dovadă că CCR a și tras un pumn în plex celor care vor să ne inoculeze ideea că CJUE însăși ar fi dat acest verdict.

Una peste alta, lucrurile sunt simple. Adevărul e altul. În esență, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a reiterat că Decizia 2006/928 este obligatorie și că revine autorităților române competente să analizeze dacă înființarea SIIJ a fost justificată sau nu. Iar CCR, mai demult, a dat verdictul și pe asta. A decis că a fost constituțională și înființarea Secției și operaționalizarea ei. Ceea ce a făcut Curtea de Apel Pitești, în opinia mea, este de cercetare disciplinară. Inspecția Judiciară ar trebui să se sesizeze imediat pentru că instanța de la Pitești avea de judecat o contestație la tergiversarea procesului, nu avea treabă să decidă asupra competenței SIIJ.

Dar, cum în țara asta Dreptul a fost pasat cu Stângul – ca o minge de maidan, printre picioarele partenerilor de Coaliție, la echipa Reziștilor și ei o driblează acuma cum vor -, iată cu ce avem azi de-a face: o instanță care, în loc să aplice legea, o “abrogă” ca și cum ar fi Parlament, un ministru care apelează public, subliminal, și la alte instanțe ca să ia drept exemplu de urmat de la Curtea de Apel Pitești. Adică, acolo unde (scriau colegii din presă) chiar asociația maestrului maeștrilor haștagiști din Justiție, Bogdan Pîrlog ar fi fost la baza sesizării trimise de această instanță la CCR pe motiv că dispozițiile din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară cuprinse la art. 88 indice 1 – indice 9 referitoare la organizarea și funcționarea SIIJ ar încălca tratatul UE și recomandările MCV. Deci, momeala “Rezistenților” în balta de la Pitești a prins!

Ce mai avem? Maxima ofuscare a ICDE (unde este vicepreședinte fostul membru CSM de șoc și groază Cristi Vasilică Danileț) care cere, nici mai mult, nici mai puțin decât demisia membrilor CCR, zicând că suntem aruncați în afara Europei. Noi suntem în Europa dintotdeauna, nu trebuie să ne facă alții granițe cum vor, nici măcar în gândire, că doar mai avem încă suveranitate. Sau nu???? Nici nu e cazul să recurgem la imaginație, starea de balamuc există, se vede, se simte și, culmea, nimeni nu-i mai dă de leac.

Avem, așadar, un ministru care se face că face ceva util pentru Justiție, care o lălăie și-o chițcăie despre marele lui obiectiv de ridicare a MCV, deși acest MCV nu este altceva, de ani buni încoace, decât lanțul cu care ne ține legați de picioare Comisia Europeană (termenul limită pentru această măsură de salvgardare a expirat demult, nu mai suntem stat nou în UE și nici în curs de aderare!). În loc să cerem scurt, ferm și la obiect să se termine odată cu șantajul ăsta marca MCV sau să se impună tuturor țărilor UE un astfel de mecanism, ai noștri continuă să stea pe burtă ca să fie mai aproape de pantoful pe care e musai să-l pupăm de teama de a nu fi striviți sub bombeu. Dar ce să-i cer eu lui Stelică Ion? De unde atâta bărbăție?

Realitatea e dezarmantă. Pe lângă toate cele arătate mai sus, avem de-a face și cu un CSM putrefiat din interior de tot felul de jocuri meschine, murdare. Avem procurori și judecători a căror unică miză este să parvină folosind toate sforile din sistem și din politic doar pentru propriile lor interese de carieră. Avem, din păcate, o Justiție ghidată și teleghidată.

Avem și SIIJ, acolo de unde toată lumea așteaptă, de multă vreme, soluția în dosarul în care doamna bau-bau Kovesi este urmărită penal pentru implicarea în aducerea în țară a fugarului Nicolae Popa. Tot la SIIJ zace de un an de zile dosarul cu suspectele deconturi ale domnului magistrat Pîrlog și nu știu care e teama de nu se mișcă nimic în acest dosar. În tot acest timp, Secția pentru procurori a CSM și, uneori, când situația o impune, chiar și Înalta Curte spală, spală și iar spală tot ce vine de la Inspecția Judiciară în materie de abateri disciplinare ale magistraților activiști. Mai avem și o Secție pentru judecători a CSM care spală și ea, tot când situația impune, cu detergent “Rezist”, robele murdare ale unora.

Mai ieri, judecătorul activist de la Forumul Judecătorilor din România, Dragoș Călin, a fost salvat de abateri și rămâne liniștit în scaunul de la CAB. Nu-i fac aici profilul lui Dragoș Călin. Am pierde vremea. E plin internetul de informații legate de el. Dacă ne uităm și spre vârful ierarhiei, Înalta Curte de Casație și Justiție are, încă, judecăți contaminate de șobolani “acoperiți” în dosare cu nume grele, iar eu nu cred că odată cu pensionarea lui Ionuț Matei o să miroasă, brusc, a liliac de primăvară!

La Parchete, ca să întregim tabloul, e instituită legea tăcerii. Pare a fi liniște și pace. Atenție, însă, e doar o aparență. Altfel, zumzăiala e mare. Ca într-un cuib de viespi. Grupulețe-grupulețe. Unii așteaptă să se termine mandatul șefilor lor și trag sfori să devină ei șefi (așa cum am auzit eu despre situația actuală de la Parchetul Curții Militare de Apel), la DIICOT e o atmosferă puturoasă menținută de interimatul doamnei procuror Pâțu, la DNA se gestionează, încă, politic unele dosare (vezi cazul trimiterii în judecată a lui Liviu Dragnea în legătură cu o vizită făcută și una nefăcută în America) și alte disjungeri sunt ținute la sertar pentru viitor. Revin iar la SIIJ. Ce să zic… E pe marele făraș. Și cu toate astea, deși e cu pistolul la tâmplă, SIIJ nu se dă de ceasul morții să demonstreze că e foarte utilă, sperând că o să scape de glonț printr-un noroc nebun, ca la ruleta rusească. Zac acolo, după cum se știe, maldăre de plângeri și grămezi de dosare. Ce folos că SIIJ a dat sute de clasări când oamenii altceva așteaptă!? Cât despre răsunătorul dosar cu frauda electorală de la Sectorul 1, procurorul Iașinovschi a dat-o-n gard cu interviul ăla, iar părerea mea e că a ieșit ca și cum ar fi plănuit că e mai bine să dea motive de recuzare a sa și, uite-așa, să scape de dosar. Zis și făcut. După interviu a plecat în concediu. O fi simțit că se scufundă corabia? Ce soartă o să aibă și dosarul ăsta, Dumnezeu cu mila! Eu, cu sila!

Una peste alta, criminalitatea scade pe hârtie, dar crește în societate precum gunoaiele prin Sectorul 1, mașini cu afaceriști sar în aer, mafiile din toate zonele patriei REZISTĂ!

P.S. Ei rezistă, eu rabd. Încă mai am răbdare, în așteptarea momentului în care cineva cu sânge-n instalație și mintea luminată, vreodată, în timpul vieții mele, va începe deratizarea în Justiție. După cum știe toată lumea, șobolanii trăiesc și se înmulțesc în locuri murdare, sunt purtători de boli oribile, le cresc dinții în permanență (așa că nu le pasă că îi tocesc ronțăind întruna) și… sunt foarte rezistenți. Haștag rezistenți! Ai dracu` șobolani! Hai să vedem! Ori ei, ori noi! Care pe care!

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte