​A doua confruntare Trump-Biden a fost anulată. Președintele SUA își reia campania electorală

​A doua confruntare Trump-Biden a fost anulată. Președintele SUA își reia campania electorală
Donald Trump / Joe Biden
Publicat: 10/10/2020, 10:06

A doua dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden, prevăzută iniţial joi, a fost anulată de comisia independentă însărcinată cu organizarea lor, a făcut cunoscut aceasta vineri, scrie AFP.

După anunţul testului pozitiv la COVID-19 al preşedintelui american, comisia a transformat această dezbatere care urma să se ţină la Miami, în Florida, în întâlnire virtuală, ceea ce Donald Trump a refuzat categoric.

O altă dezbatere între cei doi candidaţi la Casa Albă este prevăzută la 22 octombrie.

Președintele SUA, primul miting electoral

Donald Trump va ţine luni în Florida primul său miting electoral după ce săptămâna trecută a fost testat pozitiv la COVID-19. Mitingul, care va avea loc în oraşul Sanford, se va ţine la 12 zile după anunţul testului său pozitiv.

Cum s-a desfășurat prima dezbatere între candidații la prezidențialele din SUA

Prima dezbatere între Donald Trump și Joe Biden a avut loc în Cleveland, Ohio, a durat o oră și jumătate, timp în care cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA și-au aruncat unul altuia replici acide. Președintele în funcție l-a întrerupt în repetate rânduri pe rivalul său politic, această strategie determinându-l pe Biden să-și piardă șirul gândurilor. De cealaltă parte, Biden și-a pierdut cumpătul și l-a numit pe Trump clovn și mincinos, criticându-l că nu poate emite idei coerente.

Dezbaterea a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News, care și-a pierdut cumpătul la un moment dat, în încercarea de a-i determina pe cei doi rivali politici să ia o pauză d ela „ostilități”: ”Domnilor! Nu îmi place să ridic vocea, dar de ce ar trebui să fiu eu altfel decât sunteți voi amândoi?”. Atunci, Trump l-a întrerupt și pe el, iar jurnalistul l-a criticat pentru faptul că jignește cel mai mult.

În timpul dezbaterii Donald Trump și Joe Biden, candidați la președinție, au atins chestiunile momentului din Statele Unite, de la gestionarea pandemiei de coronavirus și sistemul medical din SUA până la problemele rasiale și schimbările climatice. Schimburile de replici dintre cei doi candidați au fost acide.

Biden a spus despre Trump că este cel mai prost președinte pe care l-au avut Statele Unite, iar Trump a spus despre Biden că a fost cel mai prost student al Universității pe care a absolvit-o și că nu a făcut nimic în 47 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase