1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”

1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”
1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”
Publicat: 01/12/2020, 12:03

Românii își sărbătoresc, astăzi, Ziua Națională, într-o perioadă dificilă care pune mai presus de toate lupta împotriva noului coronavirus. Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară, notează – pe pagina sa de Facebook – că aceasta este ”ziua cea mare a națiunii noastre”, la 102 ani de la unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat.

Eugen Tomac rememorează etapele prin care a trecut România, de-a lungul timpului, fără a uita să amintească despre perioada critică în care influența sovietică și-a pus o amprentă negativă, la toate nivelurile, accentuând și asupra faptului că – după 30 de ani de la ”ruptura de comunism” – statul român ”ridică în continuare din umeri” atunci când sunt puse întrebări despre românii uciși, în stradă, în timp ce luptat pentru ”libertate și adevăr”.

”Ziua cea mare! Aceasta este ziua cea mare a națiunii noastre! Au trecut 102 ani de când națiunea noastră a făurit statul România cu toate provinciile ei, ani în care am trecut prin multe.

Întâi, în 1923, ne-am organizat și am adoptat prima Constituție. Apoi, am îndurat cruzimea războiului, soldat cu pierderea Basarabiei și a Nordului Bucovinei. Nu au fost singurele nenorociri. După război, Armata Roșie ne-a adus cu tancurile comunismul care a aruncat în închisoare toată elita României. Ruptura de comunism s-a produs cu multe victime nevinovate și astăzi, la 30 de ani distanță, statul român ridică în continuare din umeri când este întrebat cine i-a omorât pe românii care cereau în stradă libertate și adevăr”, scrie Eugem Tomac în mediul online.

Eugen Tomac: ”Am reușit cu pași timizi, dar fermi să revenim în marea familie europeană”

30 de ani de democrație, mai scrie Eugen Tomac în mediul online, au însemnat – încetul cu încetul – și revenirea României acolo unde îi era locul, în ”marea familie europeană”.

Există perspective pentru o viață mai bună de care să se bucure toți românii, însă România traversează, acum, ”zile zbuciumate”. Cu atât mai mult, notează liderul PMP, este momentul în care fiecare român trebuie să iubească România ”necondiționat”.

”În 30 de ani de democrație, am reușit cu pași timizi, dar fermi să revenim în marea familie europeană. Intrarea în NATO și Uniunea Europeană sunt cele mai mari realizări ale țării noastre.

Trăim în pace și avem perspectivele unei vieți mai bune. În aceste zile zbuciumate ce ne frământă existența tuturor trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!

La mulți ani, țara mea de glorie, țara mea de dor! La mulți ani, România!”, a transmis liderul PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de socializare, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase