1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”

Redactor:
Cristian Lisandru
1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”
1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”

Românii își sărbătoresc, astăzi, Ziua Națională, într-o perioadă dificilă care pune mai presus de toate lupta împotriva noului coronavirus. Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară, notează – pe pagina sa de Facebook – că aceasta este ”ziua cea mare a națiunii noastre”, la 102 ani de la unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat.

Eugen Tomac rememorează etapele prin care a trecut România, de-a lungul timpului, fără a uita să amintească despre perioada critică în care influența sovietică și-a pus o amprentă negativă, la toate nivelurile, accentuând și asupra faptului că – după 30 de ani de la ”ruptura de comunism” – statul român ”ridică în continuare din umeri” atunci când sunt puse întrebări despre românii uciși, în stradă, în timp ce luptat pentru ”libertate și adevăr”.

”Ziua cea mare! Aceasta este ziua cea mare a națiunii noastre! Au trecut 102 ani de când națiunea noastră a făurit statul România cu toate provinciile ei, ani în care am trecut prin multe.

Întâi, în 1923, ne-am organizat și am adoptat prima Constituție. Apoi, am îndurat cruzimea războiului, soldat cu pierderea Basarabiei și a Nordului Bucovinei. Nu au fost singurele nenorociri. După război, Armata Roșie ne-a adus cu tancurile comunismul care a aruncat în închisoare toată elita României. Ruptura de comunism s-a produs cu multe victime nevinovate și astăzi, la 30 de ani distanță, statul român ridică în continuare din umeri când este întrebat cine i-a omorât pe românii care cereau în stradă libertate și adevăr”, scrie Eugem Tomac în mediul online.

Eugen Tomac: ”Am reușit cu pași timizi, dar fermi să revenim în marea familie europeană”

30 de ani de democrație, mai scrie Eugen Tomac în mediul online, au însemnat – încetul cu încetul – și revenirea României acolo unde îi era locul, în ”marea familie europeană”.

Există perspective pentru o viață mai bună de care să se bucure toți românii, însă România traversează, acum, ”zile zbuciumate”. Cu atât mai mult, notează liderul PMP, este momentul în care fiecare român trebuie să iubească România ”necondiționat”.

”În 30 de ani de democrație, am reușit cu pași timizi, dar fermi să revenim în marea familie europeană. Intrarea în NATO și Uniunea Europeană sunt cele mai mari realizări ale țării noastre.

Trăim în pace și avem perspectivele unei vieți mai bune. În aceste zile zbuciumate ce ne frământă existența tuturor trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!

La mulți ani, țara mea de glorie, țara mea de dor! La mulți ani, România!”, a transmis liderul PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de socializare, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Ce au ajuns să facă lebedele de pe lacul Tăbăcărie din cauza mizeriei. Scene oripilante...
Horoscopul banilor 25-31 ianuarie. Zodia care dă lovitura în această săptămână
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide