1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”

1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”
1 DECEMBRIE. Eugen Tomac: ”În aceste zile zbuciumate trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!”

Românii își sărbătoresc, astăzi, Ziua Națională, într-o perioadă dificilă care pune mai presus de toate lupta împotriva noului coronavirus. Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară, notează – pe pagina sa de Facebook – că aceasta este ”ziua cea mare a națiunii noastre”, la 102 ani de la unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat.

Eugen Tomac rememorează etapele prin care a trecut România, de-a lungul timpului, fără a uita să amintească despre perioada critică în care influența sovietică și-a pus o amprentă negativă, la toate nivelurile, accentuând și asupra faptului că – după 30 de ani de la ”ruptura de comunism” – statul român ”ridică în continuare din umeri” atunci când sunt puse întrebări despre românii uciși, în stradă, în timp ce luptat pentru ”libertate și adevăr”.

”Ziua cea mare! Aceasta este ziua cea mare a națiunii noastre! Au trecut 102 ani de când națiunea noastră a făurit statul România cu toate provinciile ei, ani în care am trecut prin multe.

Întâi, în 1923, ne-am organizat și am adoptat prima Constituție. Apoi, am îndurat cruzimea războiului, soldat cu pierderea Basarabiei și a Nordului Bucovinei. Nu au fost singurele nenorociri. După război, Armata Roșie ne-a adus cu tancurile comunismul care a aruncat în închisoare toată elita României. Ruptura de comunism s-a produs cu multe victime nevinovate și astăzi, la 30 de ani distanță, statul român ridică în continuare din umeri când este întrebat cine i-a omorât pe românii care cereau în stradă libertate și adevăr”, scrie Eugem Tomac în mediul online.

Eugen Tomac: ”Am reușit cu pași timizi, dar fermi să revenim în marea familie europeană”

30 de ani de democrație, mai scrie Eugen Tomac în mediul online, au însemnat – încetul cu încetul – și revenirea României acolo unde îi era locul, în ”marea familie europeană”.

Există perspective pentru o viață mai bună de care să se bucure toți românii, însă România traversează, acum, ”zile zbuciumate”. Cu atât mai mult, notează liderul PMP, este momentul în care fiecare român trebuie să iubească România ”necondiționat”.

”În 30 de ani de democrație, am reușit cu pași timizi, dar fermi să revenim în marea familie europeană. Intrarea în NATO și Uniunea Europeană sunt cele mai mari realizări ale țării noastre.

Trăim în pace și avem perspectivele unei vieți mai bune. În aceste zile zbuciumate ce ne frământă existența tuturor trebuie să avem puterea de a privi cu încredere spre viitor și să iubim România necondiționat!

La mulți ani, țara mea de glorie, țara mea de dor! La mulți ani, România!”, a transmis liderul PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de socializare, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Două anotimpuri în România. Ce vești ciudate au dat meteorologii
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția