27 de parlamentari vor CASTRAREA CHIMICĂ a pedofililor. Deputat: „Tratamentul este necesar, să nu-i mai revină fantezia obscenă rapid”

Publicat: 14/03/2014, 10:00
Actualizat: 03/10/2015, 13:54

Pedofilii sau persoanele care au săvârșit infracțiuni urmate de moartea victimei pot fi castrați chimic, se arată într-un proiect legislativ depus de 27 de deputați și senatori PSD. Cei care acceptă și urmează acest tratament de castrare chimică vor beneficia de reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei.

„Prin măsura de siguranță propusă, și anume, castrarea chimică se înțelege inhibarea pornirilor sexuale prin metode chimice a condamnatului găsit vinovat de abuz sexual asupra unui copil minor, în scopul prevenirii unei recidive. Castrarea chimică este reversibilă și constă în administrarea unor medicamente ce reduc nivelul testosteronului, inhibând astfel dorințele sexuale, drept urmare, este redus libidoul și dispar fanteziile deviante ce duc la abuzul minorilor”, precizează inițiatorii, care au dat exemplul altor țări care au adoptat astfel de legi.

Pesediștii au dat exemple de state unde se practică castrarea chimică, arătând că primul caz a fost înregistrat în 1944 în SUA, iar în Europa, Polonia aplică acest tratament. „Pedofilii și violatorii trebuie să beneficieze de reabilitare psihologică pentru că au într-adevăr nevoie de ajutor în acest sens, dar trebuie să fie și motivați prin faptul că pedepsele se reduc la jumătate numai dacă acceptă și urmează tratamentul ce le va inhiba pornirile ce atentează la inviolabilitatea sexuală a unei persoane, inclusiv a minorilor”, susțin inițiatorii.

CITEȘTE AICI EXPUNEREA DE MOTIVE

CITEȘTE AICI PROIECTUL DE LEGE

Sonia Drăghici (PSD): „Este greu de dovedit dacă pedofilia este o boală psihică sau nu”

Deputata PSD de Bihor, Sonia Drăghici, semnatară a inițiativei legislative, a declarat pentru gândul că s-a alăturat acestei propuneri la insistența colegilor de partid.

„Nu știu dacă are sprijin de la tot partidul, ca persoană individuală sigur că pare a fi cam ciudat castrarea chimică, adică administrarea unei substanțe care să facă persoana respectivă infertilă. Dar poate că această idee este bună, să vedem care va fi suportul pe care îl va avea. Sunt împotriva oricărei act de maltratare a unui minor și mai ales traumatismele după viol, incest sau orice act inuman”, a spus deputata pesedistă.

Doctor în științe medicale, Sonia Drăghici afirmă că „pedofilia este o mare problemă socială a zilelor noastre, în sensul că uneori poate să fie o boală psihică, alteori poate să fie un viciu sau o deprindere deviantă a comportamentului uman”.

Întrebată dacă nu vor exista păreri contrare din partea anumitor organizații care luptă pentru drepturile omului, social-democrata admite că părerile sunt împărțite.

„Sunt unele persoane care sunt bolnave psihic, iar boala psihică care trebuie dovedită, este foarte dificil să stabilești dacă pedofilia, și pentru un medic, trebuie consultați psihiatrii, dacă pedofilia poate fi dovedită ca o boală psihică sau nu. Viciul de comportament uman uneori mimează normalitatea. Închisoarea se aplică acelor persoane care au discernământ și conștiința faptelor. Problema este ca și schizofrenia în anumite situații, acest viciu de comportament are uneori un substrat psihic ascuns și care nu poate să fie dovedit că este o boală psihică. La fel ca și comportamentul gay”, precizează Drăghici.

„În cazul persoanelor homosexuale putem vorbi de o boală”

Sonia Drăghici susține că în cazul persoanelor homosexuale se poate vorbi de o boală.

„Sunt vreo șase sau șapte nivele de sexualizare a persoanei, astfel încât să poți spune că este femeie sau bărbat. Toate aceste probleme legate de sexualitate sunt datorate unor substanțe chimice care pe de o parte modifică comportamentul uman, normal este heterosexual, nu homosexual. Sentimentele de dragoste homosexuală sau heterosexuală se pot compara cu satisfacția pe care ți-o produce actul sexual cu o persoană foarte tânără sau foarte bătrână. Pedofilia poate fi o modificare care ține de o deviație psihică sau doar de un viciu de comportament”, explică deputata PSD.

Potrivit acesteia, homosexualitatea poate fi o manifestare a unui comportament dobândit sau o boală genetică.

„Sunt persoane intersexuale, al căror sex nu este foarte bine definit. În experiența mea de medic am văzut persoane cu testicul feminizant, boli genetice, apoi boli hormonale, boli care țin de educația din copilărie. Sunt băieți crescuți ca să se îmbrace și pieptene ca și fetițele. Niște mămici superprotective care doresc ca băiețeii lor să fie drăgălași, din asta de-a lungul timpului și în timpul educației lor ei vor deveni cu un comportament de tip feminin”, a spus pentru gândul Sonia Drăghici.

Ea adaugă că activiștii homosexuali sunt conștienți de această problemă pe care o au, dar că „vor fi încântați că cineva le discută problemele în mod realist”.

„Foarte mulți dintre homosexuali prezintă modificări nu numai comportamentale sexuale, ci prezintă inclusiv deformații sau modificări organice față de sexul cărora aparțin. Chiar endocrine, hormonale. Sunt foarte deschisă la orice discuție privind comportamentele umane, comparația pe care am făcut-o este doar pentru a arăta că este foarte greu de dovedit cărei categorie face parte fiecare persoană. Un homosexual nu se poate dovedi că este diferit datorită unui comportament sau unei boli genetice sau unei modificări genetice față de sexul pe care îl are. Pedofilul este foarte greu de dovedit, dacă are o problemă psihică sau este doar un comportament deviant”, a fost comparația făcută de Drăghici.

Social-democrata a subliniat că pedofilii vor fi supuși examinării în fața unei comisii formată din profesioniști. Drăghici a precizat că doar persoanelor bolnave se va aplica această castrare chimică.

„S-ar putea ca șansele să fie mici pentru că au mai fost asemenea proiecte și au fost respinse”, a spus ea despre șansele proiectului de a fi adoptat în Parlament.

Petre Petrescu: Închisoarea nu poate rezolva problema, este nevoie de tratament

Deputatul PSD, Petre Petrescu, „aderent” la propunerea legislativă, susține că se va aplica măsura castrării chimice, ca „ultima măsură care trebuie luată”.

„Pentru mine este limpede că agresiunea asupra unui minor este un lucru extrem de grav din punct de vedere social, iar închisoarea pentru acești oameni nu reprezintă problema, deoarece un astfel de act denotă o boală, iar simpla închisoare nu poate rezolva problema”, a spus Petrescu, care precizează că este nevoie de un tratament, chiar dacă măsura poate „este prea aspră”.

Deputatul PSD afirmă că pedofilii sunt „oameni bolnavi”.

„Este exclus ca un adult, în puterea firii a vârstei, a capacităților intelectuale să agreseze un copil de câteva luni, de câțiva ani, sau să-i ia viața. În mintea noastră ne-am gândit la toți minorii și nu numai. La acest caz, eu consider că acești oameni sunt bolnavi, societatea, Biserica, cultura noastră și cea mondială nu încurajează astfel de manifestări”, a spus Petrescu.

Pentru el, pedofilii nu se simt „oameni când molestează un minor”.

„Dumnezeu îți dă viața, Dumnezeu are dreptul să ți-o ia. Dar putem priva un om de libertate sau obliga pe unul să se opereze, să se trateze psihic. Este exclus să eliberezi un om care este încă bolnav, ca să recidiveze. Nu poți să realizezi dacă tratamentul psihic a dat roade sau nu a vindecat”, a afirmat deputatul PSD.

Potrivit acestuia, un pedofil nu poate ieși din închisoare decât după ce este i se dă acest drept de o comisie de specialiști.

„Noi nu condamnăm pe nimeni prin propunerea noastră, doar dăm cadrul legislativ specialiștilor să ia astfel de hotărâri. Nu pot fi puși în libertate înainte de a se pronunța un specialist, să spună da. Atunci cine să-și asume, dacă nu un specialist. Medicul care parafează această adeverință își asumă. Pe parcursul unei perioade, ne referim la oameni care au făcut fapte deosebit de grave din punct de vedere social, în această perioadă de privare de libertate, specialiștii pot constata dacă persoana respectivă este aptă de a fi pusă în libertate sau de i se aplica acest procedeu – castrare chimică. Nu mă aștept ca vreun pedofil să ceară de bunăvoie castrarea chimică. Dacă un om este bolnav, trebuie tratat ca un om deosebit de bolnav”, a spus deputatul pesedist.

Viorel Dragomir: „Tratamentul este necesar, să nu-i mai revină fantezia obscenă rapid”

Deputatul PSD Viorel Dragomir a declarat pentru gândul că această inițiativă are mai mulți susținători în Parlament, deoarece toți au un copil, nepot acasă.

„Ne-am oprit asupra copiilor pentru că avem cu toții copii, nepoți, vrem ca aceștia să aibă o viață normală, să se dezvolte să n fie niciodată victima unor astfel de agresiuni”, a spus pentru gândul Dragomir.

El a precizat că această castrare chimică se face doar cu acordul condamnatului, care poate beneficia astfel de o reducere a pedepsei.

„Să nu uităm că anii trec, se întorc în societate și există riscul să recidiveze. Faptul că această castrare chimică nu se aplică obligatoriu, trebuie ca și condamnatul să beneficieze de anumite drepturi, din acest moment când ajunge condamnat definitiv în fața comisiei respective și își dă acordul, doar atunci poate fi castrat chimic și poate beneficia de reducerea pedepsei, ca să fie și el interesat”, a explicat Dragomir.

El a adăugat că acest tratament este necesar pentru ca pedofilului să „nu-i mai revină fantezia obscenă rapid”.

„Când funcția erectilă a făptuitorului este inexistentă pentru o perioadă lungă de timp cred că și impactul psihic este destul de mare și ar trebui să înțeleagă, cel puțin teoretic, că o astfel de faptă nu trebuie să o mai repete. Încercăm să inhibăm pornirile sexuale nedorite, care nu sunt normale. Fizic, deci nu vorbim de castrare în sensul eliminării unor organe. Doar dacă își manifestă acordul de voință va fi castrat chimic”, a spus Dragomir.

Inițiativa deputaților PSD nu este prima de acest gen în Parlament. În sesiunea legislativă 2008 – 2012, democrat-liberalii au avut o inițiativă legislativă similară, dar ea a fost respinsă în forul legislativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului