A demisionat din PSD și înființează Partidul România Unită

A demisionat din PSD și înființează Partidul România Unită
Publicat: 21/08/2014, 19:41
Actualizat: 22/08/2014, 09:37

Diaconu a prezentat jurnaliștilor demisia sa din PSD, înaintată la Organizația Sectorului 4, în data de 20 august, și în care precizează că aceasta reprezintă „un gest de protest față de cooptarea și păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necestatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci și din viața publică a României”.

Deputatul demisionat a mai scris în demisie că UDMR reprezintă un „focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei conviețuiri între etnii și o amenințare directă la adresa integrității statului român”.

Diaconu a acuzat, totodată, PSD, în textul demisiei sale, de faptul că nu și-a îndeplinit promisiunile și a înșelat așteptările alegătorilor.

El a arătat că va fonda un nou proiect politic, respectiv Partidul România Unită.

„Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credința în valorile românești și în puterea noastră ca națiune. Îi chem pe toți cei care doresc să salvăm România de marasmul ultimilor 25 de ani și de continua trădare a partidelor de până acum să se alăture Partidului România Unită, formațiunea care îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toți cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înșele și să-i sărăcească”, a spus Bogdan Diaconu.

El a arătat că acest partid nou va fi caracterizat din punct de vedere doctrinar prin național-democrație, iar din punct de vedere programatic prin justiție socială, protecționism economic, eradicarea corupției, păstrarea și apărarea identității naționale.

Diaconu a menționat că săptămâna viitoare va detalia programul noului partid, precum și componența Comitetului de Inițiativă care se ocupă deja de înființarea formațiunii.

El a spus că și-au anunțat dorința de implicare în noul partid atât parlamentari, cât și persoane din societatea civilă, dar mai ales „mii de cetățeni români care s-au săturat să fie umiliți în propria lor țară”.

Diaconu a arătat că a făcut toate eforturile pentru a convinge PSD mai întâi să nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi măcar să aibă curajul de a scăpa de acest „cancer al politicii românești manevrat de la Budapesta, care este la rîndul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmița statul român”.

„Ajunge cu toleranța pe care clasa politică românească și societatea în ansamblu o manifestă față de acest pericol la integritatea statului român. Ajunge cu felul în care partidele extremiste maghiare, în frunte cu UDMR, se folosesc de banii și pârghiile statului român pentru a-l distruge din interior!”, a spus Diaconu.

El a mai arătat că UDMR „nu are ce căuta în politica românească” și a spus că, în consecință, una din misiunile pe care și le asumă este scoaterea formațiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru „totdeauna”.

„E timpul ca acelora care lucrează subteran sau fățiș împotriva Constituției și a demnității acestui stat să le fie frică. Diplomația și-a epuizat resursele. E timpul pentru acțiune. Românii vor dovedi încă o dată că toleranța lor are limite și că, atunci când acestea sunt depășite, ei sunt gata să își ia soarta în propriile lor mâini”, a spus Diaconu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări adresate de jurnaliști, că va încerca să modifice cadrul legal în România, astfel încât niciun fel de formațiune extresimtă să nu mai paotă funcționa legal.

Diaconu a spus că în acest moment se află în faza de întocmire a documentelor necesare pentru a depune la tribunal cererea de înregistrare a Partidului România Unită,

El a adăugat că s-a demarat deja și acțiunea de strângere de semnături și că acum se scrie draftul de statut și doctrina noii formațiuni.

Diaconu a mai arătat că nu ia în calcul o eventuală colaborare cu PRM, care, în opinia sa, reprezintă o pagină închisă pe scena politică românească.

Bogdan Daconu are 35 de ani și a fost ales deputat în 2012 în București, în colegiul uninominal nr. 17, din partea PSD, iar între 2009 și 2011 a fost vicepreședinte al PC. Ca deputat, el a inițiat o serie de propuneri legislative cum ar fi cea privind interzicerea manifestărilor și organizațiilor de tip extremist, cea referitoare la interzicerea steagurilor cu caracter etnic, cea privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricăror forme de secesionism sau cea care se referă la combaterea faptelor, declarațiilor și acțiunilor de leznațiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Recomandare de carte de la Bill Gates: „Dacă ești pasionat de educație, trebuie să citești...
×