A fost semnat Angajamentul pentru Noul București. Nicușor Dan, alături de premierul Ludovic Orban, Dacian Cioloș și Dan Barna: ”Un semnal de unitate a dreptei, un semnal de respect pentru bucureșteni”

A fost semnat Angajamentul pentru Noul București. Nicușor Dan, alături de premierul Ludovic Orban, Dacian Cioloș și Dan Barna: ”Un semnal de unitate a dreptei, un semnal de respect pentru bucureșteni”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Nicușor Dan discută cu Ludovic Orban și Lucian Bode la Ministerul Transporturilor. Subiectul: Proiectele de infrastructură pentru Capitală
Publicat: 04/09/2020, 17:34
Actualizat: 04/09/2020, 17:35

În prezența premierului Ludovic Orban, Nicușor Dan – alături de Dan Barna, Dacian Cioloș, președinții PNL și USR PLUS, și Violeta Alexandru, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu, liderii organizațiilor bucureștene ale PNL și USR PLUS – a semnat Angajamentul pentru Noul București, un angajament comun prin care este transmis mesajul că se va lucra ”unitar” pentru bucureșteni.

Nicușor Dan a precizat că acest Angajament pentru Noul București este, de altfel, un semnal clar de unitate a dreptei, iar premierul Ludovic Orban a specificat, la rândul său, că Bucureștiul are nevoie de ajutorul Guvernului pentru a face față ”cheltuielilor nesăbuite” ale administrațiilor PSD din ultimii ani.

”Am semnat, astăzi, împreună cu Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș, președinții PNL și USR PLUS, și Violeta Alexandru, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu, liderii organizațiilor bucureștene ale PNL și USR PLUS, Angajamentul pentru Noul București. Acest document este angajamentul nostru comun că vom lucra unitar, pentru bucureșteni, în administrația publică a Municipiului București și sectoarele acestuia. Avem, iată, voința și determinarea de a face ceea ce trebuie pentru acest oraș. Primul pas este să scăpăm Bucureștiul de Firea-PSD pentru a putea schimba în bine Capitala țării. Noul București are nevoie de susținerea fiecăruia dintre bucureșteni, a fiecăruia dintre voi. Veniți la vot pe 27 septembrie! Veniți la vot și votați echipa dreptei, votați candidații susținuți de PNL și USR PLUS la Primăria Generală, la primăriile de sector, la Consiliul General și consiliile de sector, iar noi garantăm că vom face ceea ce ne-am angajat”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de socializare.

Nicușor Dan: ”Bucureștiul este într-o situație grea, este în faliment financiar”

Angajamentul pentru Noul București a fost semnat împreună cu liderii naționali ai PNL și USR-PLUS, și împreună cu liderii municipali ai PNL și USR-PLUS.

”Semnarea acestui angajament este un semnal de unitate a dreptei, este un semnal de respect pentru bucureștenii care ne-au cerut asta, pentru a scăpa de administrația PSD, și este mai ales un semnal de responsabilitate pentru ceea ce trebuie să devină Bucureștiul. Este un angajament pe care și-l iau trei partide, PNL, USR, PLUS, sau două, după fuziune, prin liderii lor naționali și liderii lor municipali. Bucureștiul are nevoie de această unitate, pentru că problemele Bucureștiului sunt complexe și nu pot să fie rezolvate decât prin colaborarea primarului general, primarilor de sector,consiliile generale și locale, împreună cu Guvernul României. O să avem, foarte probabil, o majoritate în Consiliul General și în Consiliile Locale ale sectoarelor, o să avem foarte probabil o guvernare de dreapta începând cu luna decembrie și este nevoie de această unitate pentru a rezolva problemele structurale ale Bucureștiului”, a ținut să precizeze Nicușor Dan.

Dacă ne uităm în partea cealaltă, și în trecutul recent și în ce se profilează, vedem doar scandal și imposibilitatea de a coagula ceva, avem un primar în funcție care s-a considerat sabotat și de primul guvern PSD, și de al doilea PSD, și de al treilea guvern PSD și, bineînțeles, de guvernul PNL. N-a reușit să facă, să colaboreze nici cu guvernele, nici cu Parlamentul, nici cu primarii de sector. Nu reușește chiar dacă e prim-vicepreședintele PSD-ului, nu reușește să colaboreze nici cu vechii membri ai PSD-ului, și a venit în fața bucureștenilor cu această listă de strânsură, cu Dumitru Dragomir, cu Petre Roman și toți ceilalți.

Nicușor Dan

”Bucureștiul este într-o situație grea, este în faliment financiar, are un trafic mult mai rău decât acum 4 ani, are o poluare mult mai rea decât acum 4 ani, rețeaua de termoficare este într-o situație mult mai rea decât acum 4 ani, pe infrastructura de școli nu s-a făcut nimic, pe consolidarea clădirilor cu risc seismic nu s-a făcut aproape nimic, și peste toate acest faliment financiar. Nu mai spun de faptul că nu s-au luat deloc, sau aproape deloc, bani europeni”, a specificat Nicușor Dan.

Bucureștiul, în schimb, nu are niciun motiv să nu reușească. Pentru că avem un mediu privat foarte competitiv, avem firme care se bat cu marile firme ale lumii pe domeniile lor de competență, avem un PIB pe cap de locuitor mai mare decât media Uniunii Europene, trebuie doar ca noua administrație a Bucureștiului să colaboreze cu toate forțele pozitive ale societății, să colaboreze cu mediul de afaceri, să colaboreze cu specialiștii, cu organizațiile profesionale, cu ONG-urile care au competențe pe diverse domenii astfel încât toți împreună să construim Noul București. Noul București înseamnă un oraș în care oamenii respiră mai bine, un oraș în care oamenii se mișcă mai bine și un oraș în care oamenii câștigă mai bine, înseamnă un oraș în care bucureștenii să fie mândri că trăiesc, un oraș din care copiii lor să nu vrea să plece la 18 sau la 20 de ani.

Nicușor Dan

”Chem bucureștenii peste 3 săptămâni să iasă la vot, sunt niște alegeri foarte importante. Eu nu cunosc pe nimeni în jurul meu – și mă întâlnesc cu mii de persoane – care să spună că votează PSD la București. Și totuși, totuși, alegerile astea nu sunt câștigate și depinde de participarea lavot a fiecăruia dintre noi, să facem ca după 27 septembrie Bucureștiul să aibă o nouă administrație și o nouă perspectivă de viitor. Sunt optimist! Îl invit pe președintele PNL, Ludovic Orban”, a mai spus Nicușor Dan.

Premierul Ludovic Orban: ”Bucureștiul are nevoie de sprijinul Guvernului inclusiv pentru a face față cheltuielilor nesăbuite acumulate de administrațiile PSD în ultimii 12 ani de zile”

Semnarea Angajamentului pentru Noul București, a precizat Ludovic Orban, este un moment extrem de important, cu atât mai mult cu cât liderii celor mai credibile și moderne formațiuni politice din București și din țară s-au angajat ”într-un proiect vital” pentru Capitala României.

”Astăzi semnăm un angajament pentru bucureşteni. Este un moment extrem de important. Liderii celor mai credibile, moderne formaţiuni politice din Bucureşti şi de la nivel naţional se angajează într-un proiect vital pentru Bucureşti. Liderii USR- PLUS şi liderii Partidului Naţional Liberal se angajează să-l sprijine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, pe cei şase candidaţi la primăriile de sector – Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Adrian Moraru, Simona Spătaru, Cristian Băcanu şi Ciprian Ciucu – şi de asemenea se angajează într-un proiect de importanţă vitală pentru Bucureşti: să oprească declinul, să oprească prăbuşirea, să scoată Bucureştiul şi administraţia Bucureştiului din inprovizaţie, din nemişcare şi dintr-o risipire deşănţată a banului public în cheltuieli care nu au niciun efect benefic pentru Bucureşti”, a menționat premierul Ludovic Orban.

Pentru mine este un dublu angajament. Semnez acest angajament atât în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, punând la dispoziţia lui Nicuşor Dan toată expertiza din Partidul Naţional Liberal, toată experienţa acumulată şi toţi oamenii de calitate care pot forma echipa de care are nevoie Bucureştiul. De asemenea, semnez acest angajament şi în calitate de prim-ministru, accentuând un lucru fundamental: viitorul primar general al Capitalei are nevoie de un parteneriat solid cu Guvernul, pentru că foarte multe dintre problemele Bucureştiului nu pot fi rezolvate decât în parteneriat între Primăria Capitalei şi Guvern.

Ludovic Orban

”Bucureştiul are nevoie de autostradă de centură şi împreună vom face acest lucru. Bucureştiul are nevoie de un inel verde care să împiedice pătrunderea prafului în Bucureşti şi vom face împreună acest lucru. Bucureştiul are nevoie de o extindere rapidă a reţelei de metrou a Bucureştiului, ştiindu-se că transportul subteran este un transport rapid, sigur şi care decongestionează traficul de la suprafaţă şi împreună vom extinde metroul cu o viteză cum nu a mai existat în perioadele anterioare. Bucureştiul are nevoie să rezolve problema găurilor negre, cum sunt Casa Radio, Lacul Văcăreşti, dezvoltarea urbană care bate pasul pe loc de zeci de ani de zile care este în centrul Capitalei după Biblioteca Naţională şi alte locuri care sunt, de fapt, o pată pe obrazul Bucureştiului şi pe care administraţiile PSD le-au ignorat cu desăvârşire. Acolo este locul unor dezvoltări spectaculoase, a unor proiecte care să înfrumuseţeze viaţa bucureştenilor şi care să genereze o dinamică economică pentru Bucureşti”, a mai spus Ludovic Orban.

Vă mai spun un lucru, Bucureștiul are nevoie de sprijinul Guvernului inclusiv pentru a face față cheltuielilor nesăbuite acumulate de administrațiile PSD în ultimii 12 ani de zile. Pentru că situația financiară a Bucureștiului, așa cum a prezentat-o  și Nicușor Dan, este o situație foarte grea, Bucureștiul este în prag de faliment. Societatea de Transport a Bucureștiului are datorii de aproximativ un miliard. O societate, Termoenergetica, înființată de mai puțin de un an și jumătate, deja a acumulat datorii de aproape 600 de milioane la ELCEN, care au fost lăsate să se acumuleze cu nesimțire, datorită faptului ca primarul general al Capitalei nu a alocat banii pentru subvenție, pentru diferența de preț, de la bugetul local către nou înființata societate.

Ludovic Orban

”De asemenea, ca Guvern, sprijinim restaurarea, renovarea clădirilor istorice, reprezentative, ale Bucureștiului.  Vom sprijinii toate proiectele de restaurare, toate proiectele de consolidare a clădirilor care au nevoie de acest proces de consolidare. Deci, echipa care va câștiga Primăria Capitalei și primăriile de sector, în frunte cu Nicușor Dan, va beneficia de un parteneriat extrem de precis, extrem de benefic pentru bucureșteni, pentru a rezolva marile probleme ale Bucureștiului. În fine, angajamentul pe care îl voi semna alături de Nicușor Dan , de colegii mei, Dacian Cioloș și Dan Barna, copreședinții alianței USR-PLUS, este un angajament prin care spunem clar bucureştenilor că, aşa cum ne-au cerut, ne-am unit, că vom fi alături de Nicuşor Dan şi de echipa din administraţia locală pentru a pune într-adevăr în mişcare Bucureştiul, pentru a-i reda strălucirea şi frumuseţea pe care o are, pentru a face din Bucureşti una dintre cele mai atractive capitale europene”, a încheiat premierul Ludovic Orban, după semnarea Angajamentului pentru Noul București.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?