A început PE FURIȘ. Ion Cristoiu: Dragnea e în campanie electorală. E în postura de VICTIMĂ

"Liviu Dragnea și el e în campanie electorală. A început pe șest". Vezi ce spune Cristoiu despre soluția victimizării pe care a adoptat-o liderul PSD

„Domnul Liviu Dragnea și el e în campanie electorală. A început pe șest. Campania aceasta a început după ședința de consiliu din decembrie. Și postura pe care merge el – am înțeles că consilierii sunt israelieni – este aceasta: el, Liviu Dragnea, este un om care n-are putere, ați observat? El cere, el personal… nu poate. Pe de o parte Guvernul nu-l mai ascultă, ați observat, nu?” a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul subliniază că astfel, Dragnea s-a pregătit pentru a contracara reproșurile din partea electoratului că e totuși șeful PSD, partidul de guvernământ, și ar fi trebuit să se impună.

„Da, dar când vrei să candidezi, vii cu… că altfel vine poporul și spune „Domnul Dragnea, păi nu erați șef?”. „Nu eram domnule șef, ați văzut cât de mult m-am… ați văzut, până și Comisia de Buget Finanțe mi-a respins…” Da? (…) E în postura de victimă,” a explicat Cristoiu, referindu-se la amendamentele lui Dragnea privind tăierea bugetelor serviciilor pentru a redirecționa banii către programe de sănătate.

Totodată, acesta a subliniat că pentru succesul unei campanii prezidențiale, soluția victimizării, a plasării în opoziție față de propriul partid este pentru Dragnea o metodă facilă de a preveni sancțiunile din partea electoratului.

„Ca să poți să câștigi într-o campanie electorală prezidențială e mult mai ușor să fi în opoziție, adică vii și spui, eu n-am putut să fac, altfel vine poporul și spune: „Dragnea de ce să te votăm, c-ai fost la putere?” Și Dragnea spune: „Eu, Doamne ferește! N-ați văzut?” E în opoziție în propriul partid. Nu, el nu poate să facă nimic, săracul, și atunci sigur că trebuie să-l votăm”, a mai spus Ion Cristoiu.

Foto: Hepta

Inchide