ABUZ. Ministrul Muncii cere demisia șefului ITM Prahova după cazul femeii plătite cu 700 de lei pe lună. „Aș vrea să îi cer scuze doamnei”

ABUZ. Ministrul Muncii cere demisia șefului ITM Prahova după cazul femeii plătite cu 700 de lei pe lună. Aș vrea să îi cer scuze doamnei
Acuzații la adresa Violetei Alexandru: "Se crede stăpână peste banii copiilor noștri"
Publicat: 25/06/2020, 16:58

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a cerut șefului ITM Prahova să facă un pas în spate după ce s-a confirmat că instituția pe care o conduce a acoperit abuzul angajatorilor împotriva unor oameni plătiți sub salariul minim pe economie.

„Se confirmă informația apărută în spațiul public cu privire la o angajată a unei societăți de confecții, cu sediul în București și punct de lucru în Prahova, care nu și-a primit drepturile salariale. Am fost atentă din primul moment în care a apărut informația, este datoria mea să verific informațiile și mesajele primite. Supra-controlul nu a identificat solicitarea doamnei de concediu fără plată și, totuși, societatea a înregistrat-o în contabilitate ca fiind în concediu. Inițial, la controlul ITM Prahova, nu s-a văzut acest aspect”, a scris Violeta Alexandru pe pagina personală de Facebook.

Ministrul Muncii consideră inacceptabil ca unii angajatorii să facă astfel de lucruri împotriva salariaților, chiar dacă trec prin dificultăți financiare în perioada de criză.

Violeta Alexandru: „O rog pe doamna să îmi dea un semn. Aș vrea să îi cer scuze”

Presa a relatat la începutul lunii cazul unor muncitoare de la fabrica de confecții Tanex din Vălenii de Munte, județul Prahova. Deși au fost la muncă întreaga lună aprilie, acestea și-au primit salariile considerabil reduse pe luna respectivă, potrivit Libertatea. „Controlul ITM Prahova&ITM București în această speță, despre care s-a vorbit în spațiul public, are minusuri. O scrie clar Inspectorul General de Stat Ucă căruia i-am cerut explicații din primul moment în care a apărut informația. Ar fi fost de dorit să mă sesizeze el și să îmi propună să comunicăm public poziția IM, nu invers”, spune acum ministrul Muncii.

„O rog pe doamna căreia ITM Prahova&ITM București nu i-au făcut dreptate, să îmi dea un semn. Aș vrea să îi cer scuze”, a scris ministrul Violeta Alexandru.

„Când banii nu îți mai intră în cont și începi să îți dai seama că nu mai ai resurse pentru salarii – numai angajator să nu fii. Dar nu așa, nu accept!” – Ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Potrivit acesteia, Inspecția Muncii trebuie să țină cont de sesizările oamenilor, nu doar să mimeze acest lucru. Violeta Alexandru spune că are  semnale că în unele ITM-uri înfrățirea cu cei care comit ilegalități ar fi cam la nivelul dintre interlopi și poliția locală sector 4, așa cum a descris presa.

„Inspectorul Șef Ionescu, cel care conduce Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, trebuie să facă un pas în spate. Înțeleg din informarea de astăzi că acolo s-a efectuat controlul, la punctul de lucru din Prahova. Inspectorul Șef Bujor, cel care conduce Inspectoratul Teritorial de Muncă București, unde s-a primit inițial sesizarea, aici fiind sediul firmei – avertisment: sunt atentă la activitatea pe care o aveți!Nu se poate să primiți o sesizare, să o trimiteți mai departe și să nu vă mai intereseze. Inspectorul General de Stat va coordona toate supra-verificările și îmi va comunica măsurile luate”, a avertizat ministrul.

Dacă instituția nu se scutură de probleme, ministrul Alexandru spune că are „o soluție radicală”: „În astfel de situații nu aș ezita să desființez instituția și să o reconstruiesc de la 0. O nouă lege ar ajunge, însă la parlament. La PSD adică. Care a știut toate aceste practici”,  a mai scris ministrul Muncii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului