ACL a găsit explicația pentru scorul mic obținut de Iohannis în anumite județe: ordonanța traseiștilor. Care este strategia pentru turul doi

ACL a găsit explicația pentru scorul mic obținut de Iohannis în anumite județe: ordonanța traseiștilor. Care este strategia pentru turul doi
Publicat: 05/11/2014, 14:38

Liderii organizațiilor locale ai PNL și PDL s-au reunit în ședință, miercuri, pentru o discuta despre rezultatele alegerilor. A fost prima întâlnire față în față, după ce marți liderii ACL au discutat cu președinții filialelor locale printr-o videoconferință.

După nici o oră, Klaus Iohannis a părăsit ședința și a tras concluzia: rezultatele au fost proaste în anumite județe din cauza minciunilor PSD. Până în acest moment, PNL nu va lua nicio măsură împotriva liderilor de filiale locale care au înregistrat rezultate proaste, fiind așteptat turul doi.

„A fost vina minciunilor PSD. Aceste lucruri trebuie contracarate, avem o strategie, știm cum să continuăm. Este foarte păcat că domnnul Ponta și PSD au transformat o campanie electorală într-un circ cu minciuni și scandal. Una dintre măsurile clare pe care le-am planificat sunt întâlniri în teritoriu. Voi merge în Brăila, Hunedoara, Galați. Este nevoie de mai multă implicare acolo unde rezultatele n-au fost pe măsura așteptărilor. Cu siguranță, după finalizarea alegerilor va exista o analiză care ne va duce la condițiile care se impun”, a declarat Iohannis, la finalul ședinței.

Și președintele PDL, Vasile Blaga, a dat vina pe „minciunile lui Ponta”, dar și pe ordonanța care a legalizat traseismul politic în rândul aleșilor locali. În plus, din partea ACL există și suspiciuni privind turismul electoral, în special în județele unde a fost un vot masiv pe listele suplimentare.

„Colegii sunt hotărâți să ducă munca din casă în casă. A contat și turismul electoral. Ponta nu se astâmpără, minte de îngheață apele. E păcat pentru un tânăr. A fost o campanie murdară. Aceste analize au rostul lor, de a vedea unde este de muncă pentru a ne maximiza rezultatele”, a declarat Blaga, după ședință, precizând că în turul al doilea nu vor mai fi județe în care Iohannis să obțină scoruri mici.

Pe de altă parte, numărul doi în PNL a adăugat și faptul că în alianță „nu este nicio problemă”, fiind pregătiți pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Dând vina tot pe ordonanța traseiștilor, Marian Petrache a precizat că în județele unde Iohannis a luat un scor mic nu au avut organizații tocmai din cauza traseiștilor.

„Mai mult de două treimi care au trecut spre PSD, din sud și din Moldova. Am fost luați și prin surprindere. Nu am avut organizații pentru primul tur în unele cazuri. Acum le consturim”, a spus și secretarul general al PNL.

Înaintea ședinței, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a spus că cei vinovați vor fi trași la răspundere, în urma unei analize. În Ilfov, Klaus Iohannis a pierdut alegerile, obținând doar 27,71% dintre voturi, în timp ce Victor Ponta a luat 39,97%.

„Trebuie să vedem care au fost motivele pentru care am luat mai puține voturi decât Victor Ponta. Noi încercăm să transmitem mesajul că e ok că se joacă, dar trebuie să recuperăm voturi. Trebuie analizat de la județ la județ, nu dat cu parul”, a declarat Petrache.

Era de așteptat ca la aceasta ședință să fie trași la răspundere liderii locali care au obținut rezultate proaste, județe în care Klaus Iohannis a pierdut alegerile, deși liberalii sunt la conducere. Pe lista acestor județe se află Botoșani, condus de Florin Țurcanu, Hunedoara, cu Mircea Moloț, Călărași, în frunte cu Răducu Filipescu, și Giurgiu, cu Vasile Mustățea.

La nivel național, Klaus Iohannis a obținut 30,37% dintre voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 40,33% dintre alegători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția