• Publicat:
Politică

Actorul Bogdan Stanoevici va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei: „Important este să avem misiune pe termen mediu și lung, să analizăm…”

Actorul Bogdan Stanoevici va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei: „Important este să avem misiune pe termen mediu și lung, să analizăm…”
Actorul și fostul ministru Bogdan Stanoevici va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, susținut de ADER, transmite partidul într-un comunicat de presă remis Mediafax. Printre problemele subliniate de Stanoevici pentru București se numără situația spitalelor, dar și metroul.

„Partidul ADER și-a lansat candidatul pentru Primăria Capitalei. Fostul ministru și secretar de stat, Bogdan Stanoevici, va fi cel care va candida din partea partidului ADER în cursa pentru scaunul de primar general al Bucureștiului. (…) În acest moment, Bogdan Stanoevici este directorul Circului Metropolitan București, post obținut în urmă concursului de management desfășurat în anul 2017″, transmite ASER, într-un comunicar de presă remis Mediafax.

Stanoevici subliniază că printre problemele majore pe care le are Municipiul București se numără situția spitalelor.

„De 40 de ani fac meseria de actor. Important este să avem misiune pe termen mediu și lung, să analizăm ce s-a făcut bine și să contiuam, dar și să facem ce trebuie pentru București. Schimbarea înseamnă să îmbunătățim lucrurile pentru oameni. Deciziile trebuie luate ca și o concluzie, adică să se ia de jos în sus, să adoptăm ceea ce vor oamenii. Eu aș începe cu spitalele. Cred că este cea mai prioritară problema din Capitală”, a susținut Stanoevici, în comunicatul remis Mediafax.

O altă problemă a Capitalei este metroul, precizează actorul.

„O altă problema este metroul bucureștean. În ultimii 30 de ani au fost cam zero investiții. Dacă metroul ar trece la Primăria Capitalei – situația s-ar îmbunătăți foarte mult. Sistemul de transport în comun este foarte prost. Nu este corelat. Din banii colectați pentru parcările supraterane- doar 20-30% ajung în bugetul Capitalei. Și centura Capitalei ar trebui să fie tot în administrarea Primăriei Capitalei. Nu suntem în stare să facem pasaje și drumuri cum trebuie. De ce? Pentru că sunt foarte multe societăți care căpușază și sunt prietenii politice la mijloc”, se mai arată în comunicat.

Actorul susține, de asemenea, că un al proiect prioritar este canalul Dunărea-Marea Neagră: „Avem canal navigabil și ne batem joc. Putem face legătura cu Marea Neagră, și vom ajunge repede în Centrul Europei, vom fi mai importanți ca Rotterdam. Motivul: avem deschidere și conexiune mai mare și mai bună ca olandezii”.

Bogdan Stanoevici a candidat în 2019 și pentru alegerile prezidențiale, obținând însă doar 0,42% din voturi.

Stanoevici s-a născut în 22 ianuarie 1957, la București. A absolvit IATC „I.L. Caragiale” în 1982. S-a mutat în Franța în 1989, în urma căsătoriei. În 2011 a revenit în România. Înainte de Revoluție a jucat în 13 filme, între care se numără „Eu, tu, și… Ovidiu” (1978), „Trandafirul galben”(1981), „Noi cei din linia întâi”(1985) sau „Secretul lui Nemesis” (1987) și „Francois Villon- Poetul vagabond”, coproducția româno-franceză regizată de Sergiu Nicolaescu din 1987.

După cădereea comunismului a revenit în producții ca scurt-metrajul”Tertium non datur”, în 2006, „Portretul Luptătorului la tinerețe”, în 2010. În 2014 a luat parte la realizarea producției „Dying of the Light”, cu Nicolas Cage. Din 2018 a jucat în serialul „Fructul oprit”.

Acesta a intrat în lumea politică în timpul guvernării Ponta, când a fost desemnat ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni. Din 2017 a fost director general interimar al Circului Globus.

La alegerile pentru Primăria Capitalei și-a anunțat oficial candidatura și Gabriela Firea, susținută de președintele PSD Marcel Ciolacu. USR îl susține, de asemenea, pentru funcția de primar general al Bucureștiului pe Nicușor Dan, în timp ce PLUS îl propune pe Vlad Voiculescu.

 

×
Inchide