ACUZAȚII. Călin Popescu Tăriceanu: ”Sfidarea Parlamentului și a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a domnului Iohannis”

ACUZAȚII. Călin Popescu Tăriceanu: ”Sfidarea Parlamentului și a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a domnului Iohannis”
Călin Popescu Tăriceanu: ”Sfidarea Parlamentului și a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a dlui Iohannis”
Publicat: 09/07/2020, 14:40
Actualizat: 09/07/2020, 14:42

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că preferă ”confortul de la Palatul Cotroceni” într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere medical. Cu toate că ar fi trebuit să vină în fața Parlamentului, Klaus Iohannis preferă să stea ”cu prompterul lui”.

În mesajul pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu scrie că românii trebuie să afle de ce președintele României și Guvernul Orban au avut ”o reacție târzie” în criza medicală a coronavirusului, iar alegerile anticipate au fost considerate un subiect prioritar.

”În loc să vină în fața Parlamentului unde să prezinte românilor informarea cu privire la instituirea stării de urgență, dl Iohannis a preferat să stea în confortul de la Palatul Cotroceni. Doar el și prompterul lui. Noi, la ALDE, credem că subiectul crizei de coronavirus este mult prea important și cu implicații mult prea vaste să fie expediat printr-un document scris pe colțul mesei de niște consultanți ai Președintelui.

Speram că dl Iohannis va profita de faptul că Parlamentul este în sesiune extraordinară și nu va evita să se prezinte în fața lui. Toți românii sunt interesați să afle de ce Președintele și Guvernul Său au reacționat atât de târziu la această criză, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decât sănătatea publică și ce fel de concluzii tragem din această politizare excesivă a unei crize de sănătate!”, notează liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Dl. Iohannis a preferat să stea în confortul de la Palatul Cotroceni”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Iohannis, responsabil de marile falii din societatea românească, de împărțirea noastră în “ciume” de diferite culori”

Potrivit liderului ALDE, Klaus Iohannis sfidează Parlamentul României și românii, aceasta devenind, din păcate, ”îndeletnicirea de bază” a primului om în stat.

Interesul de partid este pus deasupra intereselor cetățenilor, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, iar toate apelurile la unitate lansate de Klaus Iohannis nu sunt altceva decât ”o tristă ironie”.

”Sfidarea Parlamentului și a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a dlui Iohannis. Păcat! Era un moment bun să vedem un Președinte al tuturor și nu doar unul al partidului de guvernământ! Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el și partidul lui! Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărțirea noastră în “ciume” de diferite culori, de instigare împotriva opoziției și a altor instituții ale democrației!”

Călin Popescu Tăriceanu

În finalul mesajului, Tăriceanu îi recomandă lui Klaus Iohannis să vină cu un raport în fața Parlamentului, ”nu doar să-l recite de pe prompter”, iar soluțiile trebuie să fie ”reale”, nu doar ”electorale”.

”Cred că Parlamentul ar trebui să-i adreseze o invitație de a veni în fața aleșilor cu acest raport și nu doar să-l recite de pe un prompter. Românii merită o dezbatere și mai ales românii merită soluții reale și nu electorale!”, își încheie Călin Popescu Tăriceanu mesajul postat în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată