Adomniței, după ce Ponta a anunțat că nu sunt bani în buget pentru aeroportul Iași: Eu nu îndemn la revoluții

Adomniței, după ce Ponta a anunțat că nu sunt bani în buget pentru aeroportul Iași: Eu nu îndemn la revoluții
Publicat: 27/01/2013, 17:05
Actualizat: 06/02/2019, 16:24

Șeful Consiliului Județean Iași, liberalul Cristian Adomniței, susține că nu îndeamnă la revoluții și că viața nu se termină după adoptarea bugetului, el având, duminică, o întâlnire cu parlamentarii de Iași, după anunțul lui Victor Ponta că în buget nu sunt prevăzuți bani pentru aeroportul ieșean.

Întâlnirea desfășurată duminică la sediul Prefecturii Iași a fost convocată de președintele CJ Iași Cristian Adomniței, la discuții fiind prezenți zece din cei 23 de parlamentari ai județului, transmite orespondentul MEDIAFAX.

Cei mai mulți absenți s-au înregistrat din partea USL, doar șase din cei 17 senatori și deputați ai Uniunii participând la întâlnire.

Potrivit conducerii CJ Iași, scopul reuniunii a fost ca parlamentarii de Iași să cunoască proiectele județului și să le susțină în Parlament, la dezbaterile asupra bugetului.

Discuțiile au vizat, în principal, proiectul de modernizare al aeroportului din Iași, inițiat de CJ, după ce, joi, premierul Victor Ponta a anunțat că în bugetul pe 2013 nu sunt prevăzuți bani pentru acest proiect.

„Eu nu îndemn la revoluții. Mizez pe înțelepciunea și experiența dumneavoastră politică. Viața nu se termină după ce se adoptă bugetul, însă precizez că aeroportul se va face din fonduri proprii. În februarie desemnăm câștigătorul licitației”, le-a spus Adomniței parlamentarilor prezenți la discuții.

Senatorul liberal Marin Burlea și-a exprimat regretul că guvernul USL nu alocă bani pentru aeroportul din Iași, el cerând ca toți aleșii ieșeni din Parlament să acționeze unitar, așa cum au făcut parlamentarii de Cluj în ultimul mandat.

La rândul său, deputatul PPDD, Viorel Blăjuț a spus că la Iași oamenii au votat masiv USL, dar că „dezamăgirea s-a produs mai repede decât s-ar fi crezut”.

„Să nu vă așteptați ca liderii naționali USL, dacă vor mai veni la Iași, să fie la fel de bine primiți ca pe 24 ianuarie” a spus Viorel Blăjuț.

La întâlnire a fost prezent și deputatul PPDD de Bârlad, Tudor Ciuhodaru, el calificând drept cinică afirmația premierului Victor Ponta că nu vor fi alocați bani pentru aeroportul Iași în acest an.

La finalul reuniunii, președintele CJ Iași le-a înmânat parlamentarilor prezenți lista proiectelor județului care necesită finanțare.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Iași că Guvernul nu poate finanța proiectul de modernizare al aeroportului din Iași întrucât nu există baza legală, aeroportul fiind în subordinea Consiliului Județean și nu al Ministerului Transporturilor.

Victor Ponta a precizat, întrebat fiind de ce în bugetul pe acest an nu este prevăzut niciun leu pentru modernizarea aeroportului din Iași, că Executivul nu are baza legală pentru a finanța proiectul, aeroportul ieșean nefiind unul strategic.

„Nu avem încă baza legală. Aeroportul din Iași aparține Consiliului Județean. La Ministerul Transporturilor sunt trecute aeroporturile strategice, iar Iașiul nu se află printre ele, din păcate. Va trebui să modificăm legea ca să-l putem finanța. Nefiind un obiectiv care aparține guvernului nu putem să-l finanțăm”, a afirmat Victor Ponta, într-o conferință de presă.

Premierul a spus că președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, îi amintește în fiecare zi despre acest proiect, dar că lucrurile nu se pot rezolva peste noapte.

În campania electorală de la alegerile parlamentare, liderul PNL Iași Relu Fenechiu afirma la o acțiune USL, de față cu premierul, că parlamentarii USL de la Iași nu vor vota bugetul pe 2013 dacă nu va exista finanțare pentru aeroport.

Președintele CJ Iași Cristian Adomniței susține că aeroportul ieșean va fi modernizat în orice condiții și că instituția a demarat deja licitația pentru prelungirea actualei piste de la 1.800 metri la 2.400 de metri.

Lucrările ar urma să dureze doi ani, costul investiției depășind 30 de milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Veste excelentă pentru pensionari înainte de Paște. Când vor fi virați banii
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu