Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate. Fostul ministru, aplaudat în timpul ședinței | VIDEO

Publicat: 28/06/2022, 17:24

Plenul Camerei Deputaților a decis marți, cu 251 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”, ridicarea imunității deputatului PSD Adrian Chesnoiu.

Aceasta după ce, luni seară, Comisia juridică a Camerei a dat raport favorabil pentru ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii.

Votul de marți vine în contextul în care săptămâna trecută, procurorul general a transmis Camerei Deputaților încuviințarea urmăririi penale față de Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se arată în referat.

La scurt timp, Chesnoiu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD. Mai mult, acesta le-a cerut deputaților să încuviințeze ridicarea imunității.

Adrian Chesnoiu, aplaudat marți în Parlament

Fostul ministru a fost aplaudat de colegii săi din Parlament după discursul din cadrul ședinței în care a fost votată ridicarea imunității sale parlamentare.

„Sunt într-un moment în care nimeni nu ar vrea să se afle, dar am primit foarte multe mesaje de încurajare. Mulţi mi-aţi cerut să nu demisionez, dar aşa cum v-am obişnuit sunt un om cu demnitate.

Imediat ce am aflat că s-au ridicat la adresa mea suspiciuni, am luat decizia să mă suspend din partid şi să-mi dau demisia şi să vă cer să încuviinţaţi cererea formulată la adresa mea.

Am respectat legea de fiecare dată şi am muncit enorm. Am acceptat postul de ministru într-o perioadă complicată. În mandatul de la Agricultură am aplicat principiile mele de viaţă. Sunt mândru de ce am realizat în perioada asta. Dacă se vor lua decizii în continuare pentru ţară şi agricultură, nu vom avea nicio criză alimentară.

Sunt un om simplu şi aşa o să rămân. Vă rog să votaţi pentru această cerere. Şi eu voi vota la vedere”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Gestul parlamentarilor, de a-l aplauda pe Chesnoiu, a fost criticat de alți aleși, notează Antena3.

„Tocmai era să apreciez decenţa, dar aţi făcut un spectacol. Ce aplaudaţi? Că DNA îi cere anchetarea?”, a declarat Violeta Alexandru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase