• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Adrian Năstase: Există presiune în PSD pentru candidat propriu la prezidențiale; PNL ar putea obține premier

Adrian Năstase: Există presiune în PSD pentru candidat propriu la prezidențiale; PNL ar putea obține premier
Fostul premier anunță o surpriză

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă seară, că în PSD există o „anumită presiune” pentru desemnarea unui candidat propriu la alegerile prezidențiale, precizând că în acest caz PNL ar putea obține poziția de premier, dar europarlamentarele se dovedesc mai importante pentru partide.

 

SURPRIZĂ LA LOTO DUMINICĂ SEARA

„Există o anumită presiune, inclusiv din partea… în interiorul PSD pentru ca PSD să aibă un candidat propriu (la alegerile prezidențiale – n.r.). Evident că acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate în zona liberală. Poate că liberalii, unii dintre ei, și-ar dori acest lucru, pentru că în felul ăsta, dacă PSD ar da președintele, atunci conform înțelegerii (protocolul USL – n.r.) ei ar avea șeful Guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemulțumire, evident, la nivelul lui Crin Antonescu”, a declarat Năstase într-o emisiune la Antena 3.

Totodată, el a susținut că decizia privind candidaturile pe liste separate la europarlamentare arată că aceste alegeri sunt mai importante decât cele prezidențiale.

„Partidele trebuie să se hotărască în definitiv care sunt alegerile cele mai importante. Sunt alegerile europarlamentare, sunt alegerile prezidențiale? (…) Din punctul meu de vedere, dacă alegerile prezidențiale erau considerate cele mai importante, tocmai pentru a finaliza schimbările în cadrul regimului Băsescu, atunci la europarlamentare ar fi trebuit să se meargă împreună, pentru că rezultatele de la europarlamentare vor determina tot felul de tensiuni la nivel local”, a susținut Năstase.

El a precizat că primul care a anunțat candidatura pe liste separate la europarlamentare a fost președintele PNL, Crin Antonescu.

Fostul lider al PSD a pledat pentru păstrarea unității USL cel puțin până la momentul alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Inchide