Adrian Severin a cerut instanței să-i audieze pe Băsescu și Maior

Adrian Severin a cerut instanței să-i audieze pe Băsescu și Maior
Publicat: 10/10/2016, 15:40

„Am avut o discuție la nivel înalt cu președintele României. Traian Băsescu mi-a spus la momentul respectiv că „din informațiile noastre ești nevinovat” și că e problemă de siguranță națională”, a spus fostul europarlamentar Adrian Severin în sala de judecată.

Instanța a stabilit următoarea ședință de judecată pentru 14 noiembrie, până atunci urmând să decidă dacă admit cererea lui Adrian Severin privind audierea celor doi.

La instanța supremă a avut loc, luni, un nou termen din dosarul în care Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 – martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susțin, acestea fiind în realitate reporteri de la „Sunday Times”.

„Am convenit un tarif de patru mii de euro pe zi, dar nu pentru lobby. Trebuia să îi îndemnăm cu cine să ia legătura, cum să pună problema. (…) Acestea erau tarifele. Consultanța presupunea analiza legislației, variante care să se adreseze problemelor de fond. De fapt, în unul dintre cazuri asta am și făcut, le-am formulat patru planuri, nu pentru depunerea de amendamente, ci pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă. (…) Deși am încheiat contractul ca și consultant, aceasta nu anula posibilitatea de a acționa ca parlamentar în paralel. Teoretic, eu aș fi putut depune amendamente, dacă ei mă convingeau că sunt bune, fără însă ca eu să percep bani. (…) Nu mai rețin dacă mi-au dat chiar textul amendamentului, dar mi-au explicat ce ar dori să modifice la legislație. Cum nu era semnat contractul, mi s-a spus că munca mea va fi remunerata conform onorariului cuvenit, patru mii de euro pe zi. Cu privire la prima directivă, am cerut detalii pentru că să pot da un sfat trebuie să știu despre ce e vorba. Posibil să fi cerut și un proiect de amendament. Dar nu am avut nicio clipă intenția să promovez acel amendament. Le-am spus că eu înțeleg mai bine daca și citesc acel proiect de amendament. (…) Folosind diverse pretexte că nu am avut timp, am încercat să-i descurajez pe reprezentanții firmei în a conta pe mine în respectivul demers. (…) Am emis factura de 12.000 euro pentru cele trei zile de muncă, nota de onorariu. Ei au spus că dacă am lucrat șase ore atunci poate fi considerată o zi. Am calculat și am ajuns la 12.000 euro. Le-am spus că un amendament dureaza 10 minute să îl depui. Dar intră aici documentarea. Am calculat aici și orele în care am discutat cu ei. (…) Așa se practica, doamna Macovei a luat o sută de mii de euro pentru consultanță. Dar așa este lumea de acolo, diferită de cea de la noi. Acestea sunt tarifele, se invită oamenii la masă. Poate e prea mullt pentru prea puțin dar așa este acolo”, le-a mai spus Adrian Severin judecătorilor.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în luna februarie condamnarea, în primă instanță, la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare în cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mită și trafic de influență.

Tags:
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre certificatul verde! Ce se întâmplă, de fapt, în Parlament. S-a aflat adevărul
Șoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...