Afacerea „Măști de protecție pentru populație”. Gabriela Firea, dezvăluiri incredibile. Premierul Orban, prins în ofsaid?

Redactor:
Marius Olaru
Afacerea „Măști de protecție pentru populație”. Gabriela Firea, dezvăluiri incredibile. Premierul Orban, prins în ofsaid?
Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 16 august, discutată în ședința de Guvern

Gabriela Firea afirmă că primăria pe care o conduce nu blochează licitația organizată de statul român pentru măștile de protecție acordate populației. Edilul Capitalei se apără după ultimele acuze lansate de premierul Ludovic Orban și susține că, de fapt, mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând de marţi, 4 august!

Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică ieri, 4 august! Presupunându-se că firmele care au fost selectate au marfa pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum!

Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfa la timp, conform contractului? Ce ţap ispăşitor va mai găsi? Pe cine va mai arunca anatema? Pe cine va mai arăta cu degetul, ca să-şi acopere incompetenţa?”, scrie Firea într-o postare pe Facebook.

Acord cadru între Ministerul Sănătății și 14 firme importatoare

De asemenea, primarul Capitalei a făcut public și acordul cadru de furnizare semnat de către Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii celor 14 firme care ar urma să livreze măşti. Gabriela Firea arată că încă din prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei contractul respectiv avea viza de control financiar preventiv.

Stupoare! În prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, contractul cu pricina avea deja viza de CFP – Control financiar preventiv, cu data de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte ca premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l şicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!! Luni, 3 august, când premierul repeta declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, împroşcând cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul Sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti”, dezvăluie Gabriela Firea.

Primarul Capitalei menţionează că este vorba despre un acord cadru încheiat pe o perioadă de trei luni, „care va fi urmat de contracte subsecvente şi în care fiecare firmă se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane” fiecare.

Firmele aduc preponderent marfa din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirma obsesiv că au marfă «de proastă calitate»”, mai spune Firea.

Ludovic Orban, acuze cu țintă PMB

Primul-ministru Ludovic Orban a precizat, duminică seara, că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă „abonată a Primăriei Capitalei”

Despre modul în care s-au depus contestaţiile, premierul era convins că indică „o încercare de a împiedica finalizarea contractului”.

A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Cum obții ajutor social și ce se va întâmpla cu el în 2021
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Șeful statului a decis
Investitorii germani atenţionează: România nu îşi permite să mărească pensiile cu 40% acum
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Schimbare importantă pentru români: Klaus Iohannis a promulgat legea!
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide