„AJUNGE! Guvernul Dragnea-Dăncilă, RUȘINEA României!” Opoziția depune MOȚIUNEA DE CENZURĂ

AJUNGE! Guvernul Dragnea-Dăncilă, RUȘINEA României! Opoziția depune MOȚIUNEA DE CENZURĂ
Publicat: 14/12/2018, 14:35
Actualizat: 25/03/2019, 21:21

Moțiunea de cenzură este intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” și a fost depusă de parlamentarii PNL, PMP și USR.

„Justiția nu este nici despre Dragnea și nici despre Tudorel! Justiția este despre o societate matură și dezvoltată, care funcționează după reguli și după valori. Fără o justiție independentă și funcțională, nu vom putea spera la nimic bun! Domnia voastră NU ați respectat niciuna dintre obligațiile asumate în fața Parlamentului, în temeiul art.103 din Constituție! Ați promis „Justiție în slujba cetățeanului!” și negați prin ceea ce ați făcut independența Justiției – pe care luptați din toate puterile să v-o aserviți,” acuză Opoziție în textul moțiunii.

„Doamnă prim-ministru, când ați fost învestită, documentul aprobat de Parlament se numea „Programul de Guvernare 2018-2020„. Toate acțiunile Guvernului condus de dumneavoastră au transformat acest document, cu caracter de lege, în „Programul de Guvernare după anul 2021…„, deoarece toate angajamentele au fost amânate după această dată! Salariile cresc după anul 2021, pensiile cresc după anul 2022, autostrăzi și căi ferate NU se construiesc decât după anul 2021, construcția spitalelor regionale va începe tot după anul 2021. În acest context, de dispreț total față de programul cu care ați fost învestită, putem să considerăm că, în temeiul art. 103 din Constituția României, sunteți demisă de drept și puteți să vă încercați norocul după anul 2021″, susțin semnatarii moțiunii.

Partidele de opoziție condamnă și remanierile succesive ale Guvernului:

„Remanierile succesive nu au făcut decât să ne demonstreze că pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puțin alte 3-4 rezerve și mai slab pregătite, cu care sunt umiliți tinerii care au crezut în zicala „cine are carte, are parte”. Și tinerii pleacă! 23% dintre tineri spun că au de gând să plece din țară în următorul an, iar aproape jumătate în următorii cinci ani. Sărăciți prin politicile voastre incompetente nu doar românii, ci chiar România, de viitorul ei!

Deși prin Guvernele PSD-ALDE s-au perindat peste 70 de miniștriîn mai puțin de 2 ani, calitatea actului de guvernare a scăzut constant, de la un guvern la altul, efectele văzându-se în economie, în educație, în sănătate sau în modernizarea țării, care s-ar fi putut face cu miliardele de euro din fondurile europene gratuite. Ați utilizat remanierile guvernamentale pentru a păcăli populația că lucrurile se vor schimba în bine, de mâine, de poimâine sau din 2021. În fapt, împărțeala de scaune guvernamentale nu a fost decât rezultatul răfuielilor și împărțelilor, în stil mafiot, între găști infracționale în interiorul principalului partid de guvernare. Ați girat o ultimă remaniere de guvern, însă constatăm că cei mai neperformanți miniștri stau în continuare bine țintuiți în scaunele lor”, se arată în textul moțiunii.

În document, partidele de opoziție amintesc și de protestul din 10 august.

„Carmen Dan, ministrul care a dirijat în miez de noapte tunurile cu apă, bastoanele și lacrimogenele împotriva cetățenilor români pașnici, împotriva copiilor și mamelor, pe care Poliția și Jandarmeria ar fi trebuit să-i apere, nu să-i gazeze și brutalizeze, este în opinia dumneavostră un ministru de apreciat. Petre Daea, groparul zootehniei românești, care se plimbă prin târguri și degustă pastramă și must, în vreme ce sute de mii de porci sunt eutanasiați, iar mii de familii au rămas fără porc de Crăciun este expresia competenței marca PSD. „Iexcelența” sa, Tudorel Toader, această icoană la care se închină toți condamnații din penitenciare și recidiviștii eliberați prin planul de golire a pușcăriilor, este un alt mare sinistru, considerat ministru, pe care toți infractorii din România îl apreciază, iar oamenii onești se simt umiliți numai la auzul vocii domniei sale. Eugen Teodorovici, ministrul care încă mai confundă ministerul cu discotecile, vă este util ca trompetă anti-europeană, atunci când vreți să-i sancționați pe românii plecați la muncă în străinătate. Pentru că au îndrăznit să protesteze împotriva Guvernului, l-ați trimis să propună guvernelor partenere restricții de neimaginat în calea libertății de circulație a lucrătorilor europeni. Disprețuiți și detestați românii care-și câștigă singuri existența, în străinătate sau acasă, și sunt independenți de pomenile Guvernului”, scrie în textul moțiunii.

Președintele Klaus Iohannis apreciază că moțiunea de cenzură este un test important atât pentru partidele din Opoziție, cât și pentru Putere.

„Moțiunea de cenzură este principalul instrument al opoziției în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunțe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moțiune de cenzură și o vor face. Este un test important și pentru Opoziție și pentru Putere”, a declarat președintele Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat după depunerea moțiunii de cenzură, că negocierile Opoziției cu parlamentarii PSD și UDMR vor continua „până în ultimul moment” și crede că există un grup important de senatori ai Puterii care doresc să voteze această moțiune.

„Este o moțiune de cenzură pe care eram obligați să o depunem având în vedere starea în care această guvernare a dus România, dar mai ales având în vedere viitorul sumbru pe care îl întrevedem dacă această guvernare rămâne în România. În România avem grupări politice care spun că respectă valorile europene, respectă tot ce înseamnă să fii european și se mândresc să facă parte din UE. Totuși la ei acasă susțin o coaliție care a distrus România în ultimii ani de zile. Dacă respectăm valorile europene, trebuie să votăm această moțiune și să trimitem această guvernare acasă”, a declarat senatorul PNL, Florin Cîțu.

„Și colegii de la PRO România au semnat acest document. Avem și semnăturile lor. În al doilea rând, vreau să vă spun că discuțiile continuă până în ultimul moment cu parlamentarii de la PSD și UDMR și vă spun că există pentru prima oară la Senat un grup important de senatori care dorește să voteze această moțiune. S-ar putea să avem surprize mai mult ca sigur de la Senat, unde mai mulți senatori vor vota această moțiune. (..) Sunt mai mulți de zece cu care am vorbit eu. Încă negociem. Eu v-am spus la Senat. Vom discuta cu toate partidele până în ultimul moment”, a punctat Cîțu.

Cât privește alternativa de guvern a Opoziției dacă Executivul Dăncilă va pica în Parlament, senatorul PNL a precizat că premierul, miniștrii și programul de guvernare se negociază după votul pe moțiunea de cenzură.

„Nu este un atac la nimeni.( la UDMR -n.r) (..) Este doar o întrebare pe care ar trebui să și-o pună. Dacă în Europa faci parte dintr-o familie liberală sau care respectă valorile europene și aici susții un guvern care distruge România și o îndepărtează de UE, ar trebui să vezi unde sunt valorile. Despre cele trei întrebări (ale președintelui UDMR cu privire la un nou Guvern – n.r.) PNL a prezentat ieri o alternativă la buget. Este o alternativă a PNL care poate să fie augumentată cu soluțiile care vin de la colegii cu care facem guvernarea, pentru că suntem conștienți că PNL nu va guverna singur. Deja avem un buget pe care cei de la UDMR pot să-l studieze care sunt prioritățile. Referitor la premier, nu am spus niciodată care o să fie premierul. Totul se negociează după votul de la moțiune. La fel și miniștrii, la fel, aceștia se vor negocia după ce se va face votul”, a mai spus Florin Cîțu.

„E foarte trist că acum, în an centenar, avem cu siguranță cel mai slab Guvern al României din ultimii nu 20 de ani, poate din ultimii 100 de ani. Un Guvern care nu guvernează, un Guvern care este folosit de Liviu Dragnea pentru a-și folosi influența în partid. Au schimbat până acum cred că 70 și ceva de miniștri. Avem ministere la care sunt 6-7 miniștri schimbați în doi ani de zile. Țara nu poate să meargă așa înainte, avem un deficit bugetar record, avem inflație, țara nu este guvernată. Nu este nicio țară în lume, în Europa, în care cetățenii să stea în fiecare zi cu ochii pe Guvern să vadă dacă dă sau nu ordonanță pe amnistie și grațiere. Astea sunt puține dintre motivele pe care le veți regăsi în această moțiune de cenzură. Acest Guvern trebuie să plece. Cu siguranță sunt oameni mult mai buni care pot conduce țara”, a precizat și deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?