Alba Iulia nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă al Guvernului. Primar: „Cu ce drept taie Cîţu din pix banii strict numai pe baza apartenenţei politice?”

Alba Iulia nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă al Guvernului. Primar: „Cu ce drept taie Cîţu din pix banii strict numai pe baza apartenenţei politice?”
Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 08/10/2021, 10:08

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa (USR), se arată nemulțumit de faptul că municipiul pe care îl conduce nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

El a scris, pe pagina sa de Facebook, că Alba Iulia nu a primit niciun leu pentru că este condusă de un primar USR, iar fondurile au fost alocate de premierul Florin Cîțu doar către localitățile cu primari PNL sau PSD.

„Un fleac, ne-au mazilit. Sau cel puțin asta își închipuie el, Florin Câțu, marele împărțitor- rectificator bugetar. Asta a ajuns săraca națiune, să primească din fărâmiturile aruncate din mers de cel mai penibil ex-Prim Ministru.

Am încercat, în ultima perioadă, să fac mai puțină politică și mai multă administrație, dar acum mă simt nevoit să reacționez. Ce nu pot înțelege eu, dar și alții care, la fel ca mine, sunt convinși că se poate face politică și responsabil în România: cu ce drept taie el, din pix și strict, strict, dar foarte strict numai pe baza apartenenței politice a primarului, banii care s-ar fi cuvenit Municipiului Alba Iulia.

Cea mai importantă comunitate locală din județul Alba a primit 0 lei de la Florin Câțu, care a luat o ultimă decizie, plină de venin, pentru Alba Iulia! 0, atât valorează, pentru Florin Câțu, locuitorii din Alba Iulia și cei din comuna Lupșa”, scrie Gabriel Pleșa pe Facebook.

Guvernul a repartizat judeţului Alba peste 36,5 milioane de lei din Fondul de rezervă, mai puţin de un sfert din suma de 156 de milioane de lei, solicitată de Consiliul Judeţean Alba şi Instituţia Prefectului.

Primar: Alba Iulia nu va dispărea de pe hartă

Gabriel Pleșa mai spune că Primăria avea nevoie de sumele de bani pe care le solicitase Guvernului pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene.

„Ce nu este el capabil să vadă, din cauza atitudinii, e că atât Alba Iulia cât și Lupșa nu vor dispărea de pe hartă si se vor descurca oricum, prin proiectele și munca lor. În mod sigur însă Florin Câțu nu va rezista politic, în timp, să mai vadă acest lucru”, mai spune primarul.

În Alba Iulia şi Lupşa sunt primari USR, în Ceru Băcăinţi, primar PMP, în Cricău, primar ales pe lista ALDE, iar în Valea Lungă, primar AUR. Restul comunelor din Alba sunt conduse de primari PNL, în majoritate, şi de câţiva primari PSD. Toate primăriile de comună care au primari PNL primesc fiecare câte 400.000 de lei, în timp ce comunele cu primari PSD vor primi câte 50.000 de lei, potrivit Adevărul.