ALDE și Pro România, pe drumuri separate, nu mai fuzionează. “Întrerupem demersurile!”

ALDE și Pro România, pe drumuri separate, nu mai fuzionează. “Întrerupem demersurile!”
ALDE și Pro România, pe drumuri separate, nu mai fuzionează. “Întrerupem demersurile!”
Publicat: 26/01/2021, 18:32
Actualizat: 26/01/2021, 18:33

ALDE și Pro România nu mai fuzionează, iar cele două formațiuni politice vor merge pe drumuri separate, după ce conducerile lor au hotărât, marți, convocarea unor Congrese pentru întreruperea demersului.

ALDE și Pro România promit, însă, să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu, principalul lor obiectiv fiind, în continuare, să reprezinte cetățenii țării la cel mai înalt nivel.

Delegația Permanentă Națională a ALDE, întrunită în data de 26 ianuarie 2021, a decis convocarea în data de 26 februarie 2021 a Congresului Extraordinar al partidului pentru denunțarea protocolului de fuziune cu PRO România și întreruperea demersurilor de fuziune dintre cele două formațiuni politice.

Diferențele de viziune cu privire la viitorul comun au făcut ca reprezentanții ALDE, reuniți în cadrul Delegației Permanente, să adopte această decizie. ALDE și PRO România vor continua să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu”, transmite Pro România.

„Vom reprezenta interesele clasei de mijloc!”

ALDE va continua să apere drepturile și libertățile cetățenilor, reprezentând interesele clasei de mijloc, ale acelora care lucrează în serviciul public, ale întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, ale practicienilor profesiilor liberale, ale românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii”, a mai transmis Pro România.

ALDE și PRO România bătuseră palma în octombrie 2020

Anul trecut, în octombrie, Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal.

La momentul respectiv, Călin Popescu Tăriceanu preciza că la alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România, pentru că fuziunea nu va fi gata din punct de vedere juridic.

Repratiția pe listă va fi de 60% – Pro România, 40% – ALDE. Victor Ponta deschide lista la Camera Deputaților în București, eu la Senat”, declarat președintele ALDE.